Lehet itt normálisan beszélgetni az abortuszról? Mi a véleményed? Mennyi az esély rá, hogy itthon is betiltják?(van esély rá egyátalán? )
Tudom, van már 1000 + 1 kérdés a témával kapcsolatban.
Nem gyűlöletkeltésnek és nem is egy veszekedés helyének szánom ezt a kérdést. Láttam egy pár kérdést ezzel kapcsolatban itt... onnan jött ez.
Érdekel mások véleménye... Mármint tudom, van a "magzat él" és van a "nőnek joga van" nézőpont, de úgy mélyebben, jobban belemenve a témába gondoltam.
Szóval kérem, csak az írjon ide aki tisztelni tudja a másik ember álláspontját és gyűlölködés nélkül írja le a sajátját. Aki veszekedni akar menjen máshova. :)
Itt az én véleményem. Örülnék ha kialakulna itt egy értelmes, normális hangvételű "vita" (nem, nem veszekedés.. A kettő teljesen mást jelent ;))
Szóval teljes mértékben döntéspárti vagyok. (nem, nem abortuszpárti, úgy gondolom ilyen nincs)
Úgy gondolom, hogy egy nőnek nem kötelessége kitenni ennek a "procedúrának" magát, ha nem szeretné.
Mondhatnák, hogy figyelhetett volna szex közben de egyetlen egy védekezési módszer sem 100%os... Akkor neki legyen kötelező a gyerekét megtartani?
Igaz, az a kisebbség akinél kiszakad a gumi vagy gyógyszer mellett teherbe esik..de ezt ugye nem lehet ellenőrizni
A másik, amivel sokan jönnek, hogy a magzat él...
Szerintem az abortusz nem bűn, hiszen a magzat nem életképes az anyja nélkül sokáig.
Egy magzat, ami tulajdonképpen egy sejtcsomó onnantól tekinthető embernek, elismert személynek, ha már képes az anyja nélkül életben maradni (akár inkubátorral, akármivel)
Amíg erre nem képes, nem tekintem "gyilkosságnak" az abortuszt.
"Az abortuszt sem lenne szabad eltitkolni, ha már úgy döntött, nyugodtan vállalhatja bárki."
Ki titkolja?? Ne haragudj, de ez abszolút magánügy, normális ember nem kérdezi csak úgy spontán meg, hogy "Na, és volt-e abortuszod?", mint ahogy azt sem, hogy "És mikor szexeltetek utoljára és milyen pózban?". Mert tudod ennek a neve: MAGÁNÜGY. És persze épelméjű ember nem is úgy indít, hogy megoszt magáról egy ilyen privát infót, lévén hogy senkinek semmi köze hozzá. Feltételezem arra sem lennél kíváncsi mikor és milyen alakút produkált a wc-n....🤦♀️🤦♀️
Ezzel az infóval neked a világon semmi dolgod, az ember saját döntése, amibe másnak nincs beleszólnivalója, ez ilyen egyszerű.
62
Nem tudom, mi bajod, amit idéztél, az a válaszomban is írt előző válaszra írtam.
Nem haragszom, de ami más magánügyeket ÖNKÉNT és válogatás nélkül megosztanak nők magukról, a férjükről, az anyósukról, a gyerekeikről, szerintem az abortusz se kéne, hogy tabutéma legyen.
"nem adott nekik más útravalót az életben, csak egy rakás lelki terhet és talán egy-két jó tanácsot"
Meg azt az 1-2 millió forint életkezdési támogatást se felejtsük le azert. Több állami gondozottat ismerek, akik abból vettek házat vidéken.
#66, lenne arcod kihasználni egy lényegesen rosszabb helyzetben levő nőt, hogy az " értelmiségi, megválogatott, jómódú" zaccnak legyen még jobb, mi?
Hát nem, ha adott az abortusz lehetosége is, az sokkal jobb dőntés az őrőkbe adásnál.
#66 Mi az, hogy ennyit megtehetne??! Úgy beszélsz, mintha kb egy tea főzésről lenne szó.
Végülis miért is ne hordjon ki egy olyan gyereket 9 hónapon át, akire egyetlen egy porcikája sem vágyik, majd szülje meg iszonyatos fájdalmakat között kockáztatva a saját testi és lelki épségét, feladva a munkáját és elviselve a környezete megvetését...🤦♀️🤦♀️ És mindezt azért, hogy két idegennek, aki eleve jobb helyzetben van nála, még jobb helyzetben lehessen. Aha, persze, hatalmas ötlet.
Egy nőnek, aki NEM akar gyereket, annak az örökbeadás a lehető legrosszabb döntés és a abortusz pedig a lehető legjobb, ennyi. És egy megszületett, érző ember akarata ezerszer fontosabb és előrébb való egy fejletlen, életképtelen, tudattalan embriónál!
#69 Ez nem érdekes, ennek a neve TÉNY és BIOLÓGIA! Az, hogy te egyikkel sem vagy köszönőviszonyban sem, az a te bajod, nem az enyém.
Másrészről egy abortusz során szó nincs gyerekről! Az a fejletlen sejthalmaz - ami tény, hogy nem érez semmit néhány hetesen, ellenben a már megszületett emberekkel, - még véletlenül sem egyenlő egy gyerekkel! Majd az lesz, HA megszületik, mai ugye egyértelműen a nő döntése. Ha egyenlő lenne, akkor tudna magától pl lélegezni és életben tudna maradni 2 másodpercnél tovább a nő méhén kívül stb stb.
Szóval légy szíves ha már ilyen rettentően tudatlan vagy, legalább ne reklámozd azzal, hogy olyan mondatokba állsz bele, amik teljes mértékig lefedik az igazságot. Köszi. :)
TÉNYleg BIOLÓGIAILAg "fejletlen sejthalmaz" az abortálandó gyermek? Ez az anatómiai megnevezése?
És akkor a "fejletlen sejthalmazt" kell megvizsgálni az abortusz végrehajtása előtt, hogy van-e szívverése?
Azt se igazolták meg hitelesen, hogy "nem érez semmit néhány hetesen", ahogy állítod.
Azt is állították régebben, hogy az újszülötteknek nincs fájdalomérzésük, amit már sikerült cáfolni a vizsgálati módszerek fejlődésével.
Szóval, óvatosan a "tény" állításokkal.
Elfogult vagy; te tudod milyen érdekből.
Kedves szöveget értelmezni is képtelen utolsó, hogy erre írtam, hogy TÉNY:
"És egy megszületett, érző ember akarata ezerszer fontosabb és előrébb való egy fejletlen, életképtelen, tudattalan embriónál!"
Mert az tény, hogy egy megszületett ember érez, ellenben egy embrióval! Millió angol nyelvű tanulmányt találsz a neten, ahol orvosok tucatjai megállapították, hogy bizony olyan szinten fejletlen az az embrió, hogy képtelen 7-8-9 hetesen fájdalmat érezni.
Ahogy az is tény, hogy egy embrió NEM egyenlő a megszületett emberekkel, amihez nem is kell különösebb biológiai tudás, egy kis józan paraszti ész is megteszi, de látha6zian némelynek az sincs. Hogy lenne már egyenértékű, mikor nem képes a nő méhen kívül életben maradni?! Nem képes magától lélegezni?? Nem képes fájdalmat érezni? Nincs tudata. És még sorolhatnám. Talán te is annyira fejletlen vagy, hogy az életbenmaradásodhoz kell egy másik ember méhe? Talán ha belédrúgnak egyet, nem éreznél fájdalmat vagy dühöt? Csak mert ezek közül egyikre sem képes egy embrió. Nem értem ezt miért kell elviekben felnőtt embernek magyarázni..
Ja és a pontosság kedvéért: az anatómiailag rendeltetésszerű alakját a szív csak sokkal később éri el, ergo nem a szíve dobog, ilyenkor pusztán szívcsőpulzálásról beszélhetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!