Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Ha pco-ra gyanakszok hogyan...

Ha pco-ra gyanakszok hogyan álljak neki a kivizsgálásnak? Lépésről, lépesre leírná nekem valaki!

Figyelt kérdés
van egy két dolog ami erre útal:pl.mitiszeres bőr (olyan pattanások amiket nem lehet kinyomni)szőrösödés mellbimbó körül,nem napra pontos menszesz meg hasonló!

2013. márc. 6. 13:44
 81/97 A kérdező kommentje:

a papíromra ezt írta a dokinő:

a labor eredménye alapján az előző hónapba peteérése nagy valószínűséggel nem volt .Az OGTT inzulinrezisztenciát nem igazol .pm működés rendbe,de magas autoimmun aktivitás miatt pm.uh végzése ill.Selen javasolt.(béres vagy pharmaNord).fél év múlva endrokin konroll.ennyi van ráírva!

2013. jún. 26. 09:23
 82/97 anonim ***** válasza:

64-es vagyok. Hát ahogy írtam, én nem vagyok orvos, csak egy sorstárs, sajnos. Ha nőgyógyászhoz mész, ő valószínűleg stimulálni fog, mást ők nagyon nem tesznek. Esetleg ultrahangon követik a peteérést, tüszőrepedést.

Azért diétázni megpróbálhatsz, és a mozgás sem árt, lehet ez önmagában is meghozza az eredményt.

Mindenesetre szorítok, hogy minél előbb összejöjjön a baba.

2013. jún. 26. 10:30
 83/97 A kérdező kommentje:

inszemáció lesz!!

köszönöm a drukkot!!

hát a diéta nem fog menni!! sajnos sok mindent nem eszek meg így mikor diétáznom kellett az epémmel mert műtöttek vele majd meg zakkantam!! nem ehettem szinte semmit!! így is nagyon sovány vagyok a doki mondta ,hogy híznom kellene!! röhej de hogyan?? mozogni minden nap mozgók nem is tudom hány kilométert biciklizek naponta!!!

2013. jún. 26. 10:37
 84/97 A kérdező kommentje:

Sziasztok!!

köszönöm az eddig válaszokat!!

igazság az,hogy én így nem akarom folytatni ezt az egészet!! most át kell gondolnom mi is legyen!! most minden kezdjek elölről?? ez azért durva!!

2013. jún. 27. 08:56
 85/97 anonim ***** válasza:

Figyelj, a diétát ne úgy fogd fel, hogy fogyóznod kell. Én is 46 kiló vagyok, vékony, de nem fogyok a diétától. Sőt, mióta csinálom a diétát, többet eszem, hisz kell korán reggelizni, aztán tízóraizni, ebédelni, uzsonnázni, vacsorázni. Ez előtt én csak három főétkezést tartottam. Nem éhezem, teljes értékű kaját eszem, szendvicset reggelire, kávé és egy kis ropogtatni való (p. cukormentes cerbona, korpovit) tízóraira, ebédre meg rendelek főtt kaját, jól lakom, egészséges, nem saláta, teljesértékű kaja. Uzsira egy gyümölcs, vagy kis cukormentes, teljes kirörlésű keksz, vagy joghurt korpovit, mikor mit kívánok. A vacsim meg megint szendvics, vagy melegszendvics, vagy lehet főtt kaja, a lényeg, hogy teljes értékű, lassú felszívódású legyen. Ezekkel ki nem lakna jól? Nekem 180 gr CH-t kéne naponta megenni, mert vékony vagyok, de nem is bírok annyit :) Szóval fogyni nem fogsz, ha jól csinálod. Ha a mozgás megvan, akkor az tök jó. HA szeretnél babát, és egészséges is szeretnél lenni, akkor szerintem ennyit még megér az egészséged. Azzal is nagyon sokat teszel már, ha semmiképpen nem eszel cukrot, édességet, édes gyümölcsökkel is óvatosan bánsz, és lassú felszívódású szénhidrátokat eszel. Ne egyél fehér lisztet, finomított cuccokat, nádcukrot, cukrot, barnacukrot, fruktózt. Figyelj főleg a reggelire, vacsira, hogy teljes kiörlésű szendvics legyen ol. Ha már ezeket betartod, sokat teszel. De nem lehet így hozzáállni, hogy akkor inkább nem is csinálod:) kitartás, tudom, hogy vannak holtpontok, de ne fogd fel így, fogd fel úgy, hogy a saját egészséged érdekében ezeket megteszed, és hidd el, csak jobban fogod magad érezni. Keress rá a neten az inzulin rezisztencia diétára, vagy lépj be az alábbi csoportba, és már sokkal szebben fogod látni a világot:)

Kitartást!

[link]

2013. jún. 27. 09:39
 86/97 A kérdező kommentje:

hát köszi ,hogy így leírtad!!

csak már 1 éve várom,hogy itt tartsunk ahol most így meg hogyan fogjak bele az egészbe!! akkor el kell halasztani mindent!! csak elvártam volna ha már magán dokihoz megyek tegyen is ha szükséges!! érted?? lehet naiv voltam!! hát én se vagyok valami nagy darab 48-49 kg és 164 cm magas vagyok!! inkább soványnak mondanám magamat!! hát 180 fokot kell akkor váltani az étkezésbe!! de lehet hülye is vagyok de miért nem kap az ember segítséget egy szakembertől?? így is mindent meg kell kérdezni mert maguktól nem mondanak semmit persze ha intézni akarsz valamit!! röhej!!! ennyit a M.o eü-ről!!!

2013. jún. 27. 09:54
 87/97 A kérdező kommentje:
ja ez lemaradt!! ennek az összes leírtak alapján szeretném felfüggeszteni a baba projektet!! mert így várni kell ,hogy változzon a szervezetem!!! így nem lehet belefogni semmibe!!
2013. jún. 27. 09:56
 88/97 A kérdező kommentje:

sziasztok!!

remélem ír valaki!! most nem tudom mit csináljak!! neki merjek így fogni az inszemnek vagy függesszem fel?? menjek el egy másik endo dokihoz?? vagy merre induljak?

2013. jún. 30. 14:35
 89/97 anonim ***** válasza:

Bocsi hogy rákérdezek, de miért akarsz diétázni? Az van a leleteden, hogy IR nem igazolt. Vagy PCO-t is megállapítottak? TSH-d mennyi lett?

Jómagam PCO-s, IR-s, és PM beteg vagyok.

Egyébként a PCO IR diétához hozzászólván: nem azért kell a diéta hogy fogyjunk, hanem azért, hogy a szénhidrátmennyiséget csökkentsük, más ételeket fogyasszunk, mert az inzulinszintünket emeli fel a szénhidrát, vagyis több inzulint használ fel mint akinek nincs IR-je.

Szerintem keress fel egy másik endodokit. Tudod én orvosról orvosra "szálltam", évek mentek el azzal hogy kiderítsék most mi is a baj, miért nincs bébi már 6éve.Csak hitegettek, én naív meg hittem mindenkinek. Nagy nehezen találtam egy jó endodokit. Egy februári napon közölték a PCO-t! "Magának jó ideig nem lehet gyereke, ne is védekezzenek, ne reménykedjenek mert úgysem jön össze. Ultrahang alapján sem volt tüszőérése" Ez után két héttel jött egy meglepi pozitív teszt, aki az én most 3,5éves kisfiam.

Tehát soha ne add fel, mert bármikor érhet téged is meglepetés :)

2013. júl. 21. 16:58
 90/97 A kérdező kommentje:

sziasztok!!

köszönöm utolsó hozzászóló ,hogy írtál!! megpróbálok mindenre válaszolni amit írtál!!

annak idején mikor elkezdtük a baba projektet elkezdtem járni nőgyógyászhoz és akkor írta rá a doki,hogy pco gyanú! ekkor megijedtem és ez után kerestem fel (vagyis sok idő telt el e két idő között mert a párommal kellett foglalkozni előbb)! elmentem magán endo dokinőhöz elmondtam miért szeretnék egy kivizsgálást vagyis amit a nőgyógyász írt a papíromra! az endo dokinő elküldött vérvételre 3 napi és 21 napi vérvételre!!! amikor megvolt az eredményem ahogy már előzőleg is írtam (leírtam mit írt a papíromra ezzel ő részéről le volt tudva az egész!!

az hogy pco igazolva lett -e nem tudom!! mert sehova nem küldött például uh-ra !! így nem tudom van -e egyáltalán pco-m!! pajzsmirigy uh-ra küldött ahova még nem mentem mert várom,hogy hasson a szelén vitamin amit mondta,hogy szedjek!! még nem szedem egy hónapja sem!!

az eredményemet leírtam már léci nézd már meg! de a TSH :1,01uIU/ml lett!!

diéta: tudom,hogy nem azért kell diétázni mert fogyni kell!! de én egyszer diétáztam az epém miatt mert be volt gyulladva és akkor fogytam is és utána meg is műtöttek az epémmel!! na mindegy!! ezért félek a diétától!!

gratulálok a kisfiadhoz!! húúúúú nagyon fura !! már mit ,hogy állították a dokik,hogy nem lehet babátok és még is lett!!! nekünk nem lehet közös babánk!!! és ez sajnos tény!! ezért is írtam az előbb ,hogy sok idő eltelt mire elmentem magán endo dokihoz!!

én már minden orvosba csalódtam!!! szó szerint!! nem tudom merre menjek tovább!! annyira el vagyunk mindentől zárva ,minden messze van!! főleg Budapest!! most meg már sürget az idő mert kellene tovább menni de így nem merek belefogni!! ha meglenne az átjárhatósági valszeg kezdenénk a beavatkozást!!köszönöm előre is ha írsz!!

2013. júl. 22. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!