Ha pco-ra gyanakszok hogyan álljak neki a kivizsgálásnak? Lépésről, lépesre leírná nekem valaki!
Glukóz meghat.hexok:4,17 mmol/l referencia 3,50-5,80
ultra szenzitív htsh:1,78uIU/ml referencia 0,37-4,64
fol.sttim.hormon 6,8 mIU/ml
follikuláris:3,5-12,5 ovuláris: 4,7-21,5 lutealis: 1,7-7,7 postmenoausa: 25,8-134,8
Luteinizáló 7,0 mIU/ml
follikuláris: 2,4-12,6 ovuláris:14,0-95,6 lutealis 1,0-11,4 postmenoausa7,7-58,5
prolatin meghatározás:11,10 ng/ml referencia 0,30-27,30
progeszteron meghat.2,19 nmol/l
follikuláris: 0,6-4,7ovuláris: 2,4-9,4 lutealis: 5,3-86 postmenoausa:0,3-2,5
oestradiol meghat.148,30 pmol/l
follikuláris: 46,6-607 ovuláris: 315-1828 lutealis: 161-774 postmenoausa:18-201
tesztoszteron meghat.0,84nmol/l referencia 2,20-4,12
DHEA-SO4 5,35 umol/l referencia 0,95-11,60
igy volt a papíromon!! ez a 3 napi vérvételem!!
Hát az lh-fsh arányos nem ideális. MAx egyforma lehetne a két érték, de igazából az lhnak alcsonyabbnak kéne lennie.
A prolaktinod is emelkedett, annak a referncia érték alsó részéhez kéne közel lennie ahogy az ösztradiolnak is.
Viszont az előző ciklusban volt peteérésed és ez jó.
egy évbe csak max 2 -szer nem jön meg!! és majdnem mindig érzek ovu fájdalmat! onnan tudom ,hogy az mert rá 2 hétre megjön!!!
akkor magyarán érdemes lenne felkeresnem egy endo dokit??
meg akkor kell kezelés is??
Sziasztok!! első sorba köszönöm a válaszokat!!
még van időm elintézni a vérvételt annyira nem sürgős!! szeptember vagy novemberig kellene elintézni!! addig le szeretném tisztázni mi is a helyzet nálam!! csak azt nem értem miért nyugtatgatott a meddőségibe a doki,hogy nincs akkora baj!!??? nekem igen is számít ha baj van és kezelés kell!! értitek??
a hormonjaid alapján valóban nincs akkora baj, de ha azt veszed hogy rendszertelen a ciklusod, akkor már van.
esetleg próbálj meg egy alternatív módszert, az Aviva tornát. Heti kétszer kell 30 percet tortnázni, és olyan gyakorlatokból áll, amik kifejezetten a női szervek vérbőségét növelik. Ez jótékonyan hat a kisebb szervi bajokra és a hormonproblémákra is, hiszen ezek a szervek termelik a hormonokat. Én csináltam egy hónapig és érdekes módon abban a hónapban lettem terhes, lehet hogy ez is számított. Minden torna után éreztem hogy meleg ott belül, tehát tényleg van valami abban hogy fokozza a vérkeringést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!