Ha pco-ra gyanakszok hogyan álljak neki a kivizsgálásnak? Lépésről, lépesre leírná nekem valaki!
Szia!
Így van, sajnos az éhomi értékek nem jelentenek semmit. Az én házidokimnak is ilyen hozzáállása volt, semmiféle kivizsgálásra nem volt hajlandó elküldeni. :-(
Én végül a mens mentisbe mentem, ott rendesen kivizsgáltak, a mai napig oda járok.
sziasztok!!
hát ez jó!!akkor szart se ért az egész!! már bocsánat! nem értem el semmit,hogy elmentem a belgyógyászhoz!! nem volt hajlandó adni beutalót! azt mondta nem szükséges!! de valójába nem értem az egészet már mint miért szarják le ennyire az embereket,betegeket az sztk-ba! ez volt a második orvos aki azt mondta nincs semmi bajom!! na nekem ez magas! egyáltalán érdemes ezzel foglalkoznom? az én eredményeimmel? van meszeszem átlagosan mindig érzem az ovut 10 hónapig görbéztem mindig látszott rajta az ovu!! de már teljesen hülyének néznek a doki ha megint oda állítok és mondom,hogy nézzék meg a cukromat meg az inzulin!! nem okoskodni akarok a dokikkal!! nem vagyok orvos és nincs jogom felülbírálni az ők szaktudásukat!! milyen jogon tegyem ezt?? értitek? most is azt mondta a belgyógyász dokinő ,hogy nem bízok a kaálinos dokimba ,hogy magyarán mondva felülbírálom!! akkor mit akarok én egy mezei senki !!
Mindegy hogy fogalmazol, ha erre nem reagált, másképp sem tette volna. Egyébként nekem is rendszeres a ciklusom, alap hormon kivizsgálás, ultrahang semmi eltérést nem mutatott, csak éppen nem jött a baba. Az összes tünetem a hízékonyság és hajhullás. a mens mentisben ennyi elég volt egy pajzsmirigy és rendes hormonlaborhoz, mindenki más azt állította hogy egészséges vagyok. És bizony van IR és PM alulműködésem. A Kaális dokim sem gyanakodott semmi ilyesmire, nem is ő küldött el. És a 120 perces inzulinom egy rémálom volt. Pedig addigra 15 kilót leadtam orvosi utasításra, szóval hogy előtte mennyire lett volna rossz az eredményem, bele sem merek gondolni.
Az az igazi gond ezzel a betegséggel, hogy csak pár éve jöttek rá, hogy anyagcsere zavar az alapja, és a legtöbb doki nem követi nyomon az orvostudomány újabb eredményeit, így gőzük sincs az egészről. :-(
Éppen ezért igenis felül kell bírálni a dokit, ha úgy érzed gond van. Hogy ki vagy te ahhoz, hogy bíráld a dokikat? A te életedről, egészségedről, és pénztárcádról van szó, nekik csak egy újabb problémás eset. :-( Muszáj kicsit erőszakosnak lenni, másképp nem csinálnak semmit. :-(
Sziasztok!!
Bocs,hogy nem írtam nem voltam gép előtt napok óta!!
Manka: hát nem azért nem jön a baba mert én a pco-ra gyanakszom! hát nem is tudom melyik lenne jobb megoldás! vagyis arra gondolok,hogy kiderülne nálam van -e probléma vagy a páromnál!a páromnál tuti baj van sajnos ami orvosilag már ki is derült! csak nem szerettem volna azon kapni magam ,hogy az utolsó pillanatba derüljön ki a baj nálam is!!ezért tettem fel a kérdést! de azért röhej,hogy egy egyszerű vérvételt nem lehet megcsináltatni csak 2 bizonyos dokival! soha életembe nem volt napra pontos a ciklusom.soha nem voltam kövér (tudom ez nem kizáró ok,hogy nem lehetek pco-s )inkább sovány vagyok!! most így ha tényleg baj van hogy fogok diétázni? hova fogyjak még?így hogy nincs kiderítve van -e bajom mennyi az esélyem a terhességre? ne is reménykedjek? köszi ha valaki válaszol!!
szia !!
azt se igazán tudom hol lehetne megcsináltatni magán úton!! az ÁNTSZ-BE?én úgy tudom ott csinálnak ilyen vérvételt de ez hogyan működik? vagy csak oda megyek megmondom milyen vérvételt szeretnék és megcsinálják és kifizetem?? vagy hogyan van ez?? hát nem tudom végig -e olvastad-e utolsó válaszadó de tényleg tanácstalan vagyok!! főleg azért is mert 2 doki is azt mondta,hogy felesleges! köszönöm,hogy írtál!!
Utolsó vagyok. Én is most csinálom a vizsgálatokat, bár nem babavárás miatt. (Nekem mondjuk 6 évvel ezelőtt már diagnosztizálták az IR-t és a PCO-t) Én endokrinológushoz mentem, ő mondta meg, hogy milyen vizsgálatok kellenek. Aztán elmentem a lakóhelyemen egy magánlaborba (nálunk tényleg az ÁNTSZ épületében van) Mindent megcsináltak, számlát adtak, és én kifizettem. Aztán az eredményeket, majd visszaviszem a dokinak, aki kiértékeli. Most a 3. napi hormonvizsgálaton és a cukor-inzulin-terhelésen vagyok túl. (18. 640.-Ft-ot fizettem ezekért)
Nem budapesti vagyok, de endokrinológushoz Budapestre mentem, a Mensmentisbe.
Ismét utolsó vagyok.
Annyit még megjegyeznék, hogy az állami egészségügy keretében, nekem sem találtak semmi problémát. (holott van)
egy kérdés még utolsó válaszoló!
nekem meg van a 3 napi hormonom!! csak inzulin +cukor terhelés nincs!! nem tudod véletlen csak a cukor ,inzulin mennyi lenne?? nekünk a kórházba van ,egy külön épületbe! tudom mert voltunk már ott csak akkor más miatt! a páromnak kellett hív, és hepatitisz! majd nekem is kell meg újra a páromnak is! mert az előző eredményét nem fogadják el mert friss kell a műtéthez!a hormonból akkor nem lehet elvileg kinézni semmit!! akkor mi a francnak csinálták!! ja és a másik nődokim 14 napi hormont is csináltatott velem!! nincs semmi összefüggés?? köszi az eddigi válaszokat mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!