Ha pco-ra gyanakszok hogyan álljak neki a kivizsgálásnak? Lépésről, lépesre leírná nekem valaki!
sziasztok!!
remélem ír valaki!!
meg van a 3 napi és a 21 napi véreredményem!! kiértékelné nekem valaki!!! nagyon megköszönném!!
a 21 napinál lett csináltatva az inzulin meg a cukor terhelés!
21 napi véreredményem::
éh.gl:5,39
120" 4,16
tg: 1,05
HbA 1c: 6,8
TSH:1,01
FT4:1,52
a -TPO:274,8
TYRAK:845,1
FSH:6,8
LH:16,6
PRL:10,8
Kortizol:43,7
prgeszterol:1,84
tesztoszteron:1,05
se inzulin:3,65
120"18,6
HGH?:0,24
nem volt peteérésem ebbe a ciklusba!! szelént kell szednem!!
éh.gl:5,39 uIU/ml
120"4,16 uIU/ml
koleszterin 3,65 mmol/l
tg:1,05 mmol/l
HbA1c: 6,80%
TSH:1,01 uIU/ml
FT4:1,52 ng/dl
a-TPO:274,8(ez magas mert mondta a dokinő)
TYRAK:845,1 IU/ml
FSH:6,8 mIU/ml
LH:16,6mIU/ml
PRL:10,8 ng/ml
kortizon:43,7ug/L
progesztrenon:1,84 nmol/l
tesztoszteron:1,5 nmol/l
se inzilin:3,65 uIU/ml
120" 18,60 uIU/ml
HGH: 0,24 ng/ml
Szia, bekapcsolódok a beszélgetésbe, mert most olvastam.
Szóval a TSD-d tökéletes. Ha az FSH és LH a 3. napon készült, az is tökéletes. Kár, hogy nem három pontos vércukor/inzulin terhelésen voltál, kicsit aláesik a 120 perces, tehát 60-nál gondolom jobban megnő az inzulinod. Szóval egy enyhe IR-ed lehet, de az endo doki fogja tudni ezt megmondani, mert elég speckó terület.
A progeszteron szint a 21. napi vérvételből van?
jajj most látom, hogy az LH 16 és nem 6...
szóval jóval nagyobb mint az FSH. Az gond.
De nagyon fontos, látni kéne, hogy a 3. napon mekkora volt az FSH/LH?
szia! Előző vagyok. A leleteidből én a következőket tudtam kihámozni:
koleszterin, tg: jó
HbA1c: HbA1c az utóbbi 3 hónap vércukorszintjének alakulására utal. Amennyiben 6% alatt van, akkor az elmúlt hónapokban nem volt tartós vagy kiemelkedően magas vércukorszint kiugrás. Neked ez egy kicsit magasabb, tehát biztosan nem egyenletes a vércukorszinted, de nagy eltérés nem hiszem, hogy volt.
TSH, T4: jó
a-TPO: ez magas 75 alatt kellene lenni. Ez a pajzsmirigy autoimmun megbetegedésére utal (hashimoto szindróma) Mivel a TSH és a T4 még jó, a hormonháztartásban egyenlőre nem okoz problémát. Viszont: ez egy visszafordíthatatlan folyamat, tehát folyamatosan ellenőrizni kell majd a TSH, T4 értékeket. Esetleg nem ártana egy pajzsmirigy ultrahang. (Engem ennél nagyságrendekkel jobb értéknél is elküldött a doki.) Jó hatással van rá a szelén, valószínűleg ezért javasolta a szedését.
FSH, LH: ennek az arány 1:1 kell hogy legyen, ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat.
Prolaktin: jó
progeszteron: borzalmasan alacsony, ez max a 3. ciklusnapon lenne jó. Látszik, hogy nem volt peteérés.
tesztoszteron: jó
cukor+inzulin: ami biztosan probléma, hogy a 120 perces cukor az éhgyomri alá megy, ami arra utal, hogy valahol a 0. és 120. perc között valahol nagyon kiugrott az inzulinszint.
Összességében ez IR és PCOS gyanús, egy autoimmun pajzsmirigy betegséggel. Milyen kezelést kaptál rá?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!