Motorra gyanakszok, centrifuga tekercs zárlatos lehet?
LG WD-10302 TP mosógépem mikor csavarni kellene neki akkor elkezd villogni a kijelző és közbe sípol nagyokat majd leáll azaz teljesen kikapcsolja magát.
Csapágyat cseréltem benne,a vízkieresztő pumpa rendben működik,fűtés, termosztát ok,vezérlő elektronika gondolom ok mivel minden program lemén szépen,csak akkor csinálja a fent leírt szimptomákat ha a csavaró mód van állítva.
Ebben a mosógépben nem külön motor van centrifugának úgy-e?
Legalábbis úgy szokott lenni,hogy egy motor 2 fordulatra van tekercselve,akkor valószínű,hogy a motor centrifuga része nem vállalja a dolgot pláne ha már "sütött",leadta az indiánjelet is.
Mint írtam én baráti alapon nekiálltam egyszer egy ilyen motornak.Szakmai kihívásnak tartottam.
A motor hornyaiban egymástól független tekercselés van elhelyezve 2 féle póluspárra,érthetőbben fordulatszámra.
Úgy megcsinálni,hogy csak a hibás tekercset vegyük ki a horonyból,hogy az ép tekercs ép is maradjon nagyon kicsi esély van.Első feltétetel,hogy a hibás tekercs legyen felül.Azután jön a második probléma:Általában üvegkemény lakkozással van impregnálva a tekercs,de ha nem is,akkor is nagy türelem és kézügyesség kell a hibás tekercs kiszedéséhez.
Úgy is mondhatnám ezt a munkát nem lehet megfizetni.Ha az egész motor újra van tekerve az is munkaidő,anyagköltség.Manapság 2-3 ezer a rezsiórabér.Körbe kell nyomozni a tekercselőket vállalnák-e,és mennyiért,de le kell papírozni előre a vállalási költséget,mert némelyek utólag még szívatják a megrendelőt mindenféle indokkal.
Tehát részedről pénz,vállalkozó megtalálás kérdése.A döntés nálad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!