Lombik kezdés márciusban?
Sziasztok!
Kezd valaki még lombikot mostanában, aki szeretne tapasztalatokat megosztani? :o) Mi most kezdjük majd az elsőt és nagyon bizakodók vagyunk. Valaki még? :o)
Anikó vagyok: a doki annyit mondott, hogy segíti a megtapadást ez a biopszia. Amit nem értettem ott, mert eddig is megtapadtak az utóbbi 3 lombiknál, csak megszakadt. Ott mivel akkor lett megállapítva a vetélés, nemigazán jutottak kérdések az eszembe. Neten olvastam azóta ennek jobban utána. Megkarcolják a méhnyálkahártyát, és ezáltal teljesen újraépül az egész, és sokaknál (akiknél sok vetélés is volt) meghozza a sikert. Már nem emlékszem a százalékokra, de bíztató volt amikor olvastam. Azt kevésbé volt bíztató, hogy állítólag nagyon fáj. De arra gondoltam, hogy ha a laminária felrakást kibírtam már 3-szor, akkor ezt is csak kibírom. Cél érdekében... csak sikerüljön is.
Igen, van a lipides infúzió is. De nekünk a vizsgálat alapján összetettebb a probléma, ezért mondta a doki az Iviget, hogy ezekre scak ez a jó (szavaival élve).
Igazából sok értelmét nem látjuk, hogy külföldre emiatt a vizsgálat miatt kimenjünk, mivel így se, úgyse adnak rá kezelést itthon TB-sen.
Én egy ideje próbálom magam a másik lehetőségre is felkészíteni, ha mégsem sikerülne. Ez úgysem megy egyik napról a másikra. Persze még nem azért, hogy feladjuk, amikor ott vagyunk hogy csináljuk, akkor bízok benne, meg reménykedek. Viszont ennyi idő/csalódás után tudat alatt/vagy tudattalanul elkezdtem ezt a folyamatot is.
Lehet nálad is ez van, hogy próbálod magad felkészíteni, hogy mi lesz ha mégsem sikerül. Igazából el lehet képzelni azt is, hogy ketten éljük az életünket, csak mindigis úgy képzeltem, hogy lesz gyerekünk. Ahogy közösen felneveljük, és ezt a nehéz elengedni. Amikor hosszú évekig elképzelsz valamit, és meg sem történt, de vágysz rá, és mégsem teljesülhet.
Amikor még abban a hitben élsz, hogy szinte azonnal majd pozitív lesz a teszt. Majd jönnek az orvosi vizsgálatok, a sok csalódás, a sok gyógyszer/vitamin, inszemináció, lombikok, akár vetélések. Mindez jelenleg a semmiért. Még ha sikerülne a baba akkor teljesen megváltozna az egész elmúlt évek, mert akkor megérte. DE jelenleg nincs eredménye, csak kudarcok sorozata, és ott van egy idő után a fejben, hogy mi van ha nem sikerül.
Nem tudom, hogy ismeritek-e Szatmári Orsitól a Gyermeki fény című számot, de szerintem nagyon találó/megható/szívszaggató. Eddig akárhányszor meghallgattam mindig elsírtam magam.
Bocsi, kicsit most kijött belőlem.
Sziasztok!
Anikó: nem ismerem a számot, amit mondassz, de majd meghallgatom. Semmi gond! :) Végülis azért vagyunk itt, hogy kijöjjön belőlünk, aminek ki kell.
Értem mostmár, szóval akkor ez a karcolásos dolog. Van, aki azt írta erre, hogy nem fájt neki. De persze én is félnék tőle... :( Egy próbát megér, mert lehet, hogy jót tesz, ha újraépül a nyálkahártya. Bár én is azt gondolom, amit te, hogy nálatok a megtapadás nem gond. Viszont ártani biztos nem árt, akkor meg legfeljebb használ. :)
A lipidet is értem, nálatok nem csak az NK a gond, hanem van még egy immunológiai eltérés (no, csak kezdek emlékezni a dolgokra ;) és emiatt nem ezt javasolták. Ezzel nekem az lenne a kérdésem, ha rólam lenne szó, hogy biztos, hogy nincs értelme megpróbálni? Mert a nektek javasolt kezelésre se mondták, hogy az meg 100%-ig tuti - tehát akkor simán lehet, hogy ez se tutira hatástalan. Vagy nem?
Hajrá mindenkinek! :)
Sziasztok!
Meghallgattam a zenét és szép csak olyan sírós és így nem fogom hallgatni túl sűrűn.Úgy néz ki le fogok csúszni a júliusi ciklus indításról mert úgy érzem meg fog jönni mielőtt megjönne a vérvételem eredménye és így egy hülye papír miatt még egy hónapot várhatok pfff
Nagyon ideges lettem emiatt ma egy pillanatra de már nem érdekel.Ha nem hát nem,úgysem tudok mit csinálni.Gyanítom hogy azért jön meg hamarabb mert múlt hónapban kicsit csúsztatta a méhpempő és most bepótolja a csúszást a szervezetem.
Anikó látod olyan is van hogy nem várja az ember annyira😊
Komoly azért hogy 1 db idióta papír miatt ami tudom hogy rendben volna csúszik az ember 1 egész hónapot majdnem.Elég nonszensz de nem akarok már ezen rugózni.Azon drukkolok most hogy ne jöjjön meg még legalább hétfő,keddig de jobb volna szerdáig mert addigra meg volna a papír.
Ma csináltam tök fasírtot és gyümölcslevest.Kaptam egyik ismerőstől nyári tököt és cukkinit.Tegnap cukkini salit csináltam és finom lett az is.
Többi tököt szerintem lereszelem és fagyasztom.Mikor kell meg előveszem.
Ezt a kis bosszúságot leszámítva semmi gond nincs.
Anikó megjött már rendesen a menzeszed?
Hajrá én is azt mondom
Hajni remélem jól van
Kata
Sziasztok! Anikó vagyok:
Igen, én is ugyanezt kérdeztem a dokitól, hogy a lipedes kezelés nem-e lenne jó, de egyből azt mondta, hogy erre csak az Ivig. Ez a G1 intézetben volt egyébként. Ha következőleg jobban utána járunk, és másodvéleményt kérünk más dokitól, biztos ott is megkérdezném. Van bennem egy kis összeesküvés elmélet is, hogy mi van ha a G1 intézetes doki azért annyira az Iviget mondja mert pénzt kap belőle. Igaz amikor a Habab bizottságos dokinak írtunk emailt, hogy működnek-e még, akkor ő is egybők az Iviget írta. Szóval gyanús, hogy a lipidest egyik doki se mondja.
Sajnálom Kata, hogy most nem jön össze egyenlőre. Nekem is volt ilyen, hogy nagyon ideges voltam amikor valami nem úgy jött össze ahogy én arra számítottam. Rossz amikor készülsz rá, és mégse úgy alakul.
Igazából úgy jött meg mint máskor is. Nekem nem szokott erős lenni a menstruációm, mert mindig vékony a méhnyálkahártya.
Tegnap megvolt a terheléses EKG vizsgálat is. Az asszisztent azt mondta, hogy szerinte ez jó eredmény, de majd kb 1 hét múlva értékeli ki az orvos. De már igazából ez megnyugtató számomra, ezek szerint csak nincs baj.
Újra elkezdtem sportolni is, csak segít az is. Igaz így nyáron azért nehezebb nekiállni:)
Sziasztok!
Ma reggel jött meg szóval ha holnap nem jön meg eeszt-en a papír akkor tényleg annyi a hónapnak de én vagyok a hülye mert már rég el kellett volna intéznem.Ha holnap megjön a papír akkor hívhatom a Kaálit ha kedden akkor már elvileg késő mert mától számítva 3.nap a kedd a ciklusban és akkor már nyilván hiába telefonálok oda mert ilyen hirtelen nem tudnak időpontot adni.
Anikó neked hogy megjött végre akkor már nemsoká mehetsz erre a biopsziára és utána mikor lehet beültetés?UH-n nézi utána nyilván de kb mégis mennyi idő?Gondolom nem rögtön utána lehet.Írtad hogy alig van vérzésed mert vékony a nyálkahártyád,az mit takar hogy vékony?Úgy értem milyen vastag szokott lenni átlagban beültetések előtt?Nem lehet hogy ez okozza a gondot mindig?Tegnap este jutott ez eszembe de lehet butaságot mondok.Én úgy képzelem el hogy a méh nyálkahártyája az embrió "ágya" és mikor nem vastagszik meg eléggé ahogy kellene progi ide vagy oda akkor történik meg hogy leválik tehát vetélés alakul ki legalábbis a te esetedben.Lehet tévedek de ha ez a gond akkor jó lesz ez a biopszia mivel újra épül az egész nyálkahártyád és ezáltal jó "ágy" lesz az embriónak.
Kata
Szia Kata!
Remélem, megjött azóta az eredmény az eeszt-ben!! Ha nem, akkor nem hívod fel őket, hogy 1-2 nap múlva meglesz, nem lehet-e így is kezdenetek, hogy emiatt az 1 nap miatt ne csússzatok egy hónapot?
Anikó: ezt írták a donoros fórumban. Bocsi, ha olvastad vagy, ha ezeket már mind tudod! Csak gondoltam, hátha van vmi új infó benne. Bár, gondolom, profi vagy a témában... Illetve azért az ilyen beírásokból általában mindenkinek gyököt kell vonnia a saját vérmérséklete szerint. ;)
Örülök, hogy jó lett a terheléses EKG!
És igen, az összeesküvés elmélet mindig nekem is szöget üt a fejembe... Bár, aztán meg azt gondolom, hogy ők ezt ismerik, ebben hisznek és ezért ezt ajánlják - biztos van mindegyikünk szakmájában ilyen. Én is bizonyos dolgokat ajánlok, mondjuk mindig hozzáteszem, hogy van még ez is, meg az is és melyikre mi jellemző.
Na, szóval a kisregény, amit találtam:
"... ha kiderül, hogy az NK ölősejt érték magas, ill. ha valaki többször elvetélt már: Párunk elleni alloimmun (HABAB) kivizsgálás a G1 LABORBAN (Bp. III. kerület, Lajos utca) készítik el. Akiknek már van közös gyerekük, nekik nem szükséges ez a vizsgálat, nekik elég az NK ölősejt vérvétel! Részletek: kb. 1-2 hónap a várakozási idő a vizsgálatra, a ciklusod 17-22-ik napja között kell menni pároddal együtt, mindkettőtöktől leveszik a vért. 2018. év elején már 135.000 Ft a vizsgálat ára. FONTOS, hogy az NK ÖLŐSEJT és a HABAB kivizsgálásoknál az UTOLSÓ LOMBIKTÓL SZÁMÍTOTTAN TELJEN EL LEGALÁBB 2 HÓNAP, hogy ne legyen fals az eredmény, mert rögtön a lombik után iszonyú magas lesz az NK és az alloimmun érték a hormonkezelések miatt. A vérvétel előtt 1 hónapig nem lehetsz beteg! Mindkettő vizsgálatot (a HABAB és az NK vérvételt is) a ciklus 17-22-ik napján kell levetetni, és mindkettőhöz előzetes bejelentkezés (előjegyzés) szükséges. Amennyiben kiderülne az NK probléma, vagy az alloimmun gond, ne essetek kétségbe! Ezekre több megoldás is van: 1. elsőre a szteroid kúrát javasolják 50 napig, ilyen esetben kötelező KALDYUM-R szedése is, hogy csökkentsük a szteroid mellékhatásait (sajnos a szteroid kúra nem mindenkinek válik be, nálam hatástalan volt), 2. Smoflipid infúzió (ezt a G1-ben kb. 60.000 Ft-ért adják be, a Génium Medben 20.000 Ft 2 üveg, ezt is többször kell majd beadatni, ha sikerül a baba), 3. Intralipid infúzió (alkalmanként kell kapni, a beültetéskor, és ha sikerül, onnantól 3-4 hónapig 2 vagy 4 hetente adják be az infúziót – eredménytől függően döntik el, hogy kinek mennyi kell) az ára mindenhol más, érdemes immunológustól és lombikos orvostól is véleményt kérni majd, hogy hol, és hogy jobb beadatni? A lipideknél fontos, hogy legyen előtte ALLERGIA TESZT! Vagy kérjen az orvosotok vérvételt az alábbiakra: tojás, szója, földimogyoró, olívaolaj, halolaj! (Synlab: Nutritív 20-as panel 9.000 Ft és benne van minden ételallergia vérvétel. Aki biztosra akar menni annak a Nutritív 40-es panelt javaslom, 12.000 Ft-ért, mindkettőnél 7-9 munkanap után lesz meg az eredmény!) Fontos, hogy ezeket még a lipid beadása előtt megnézzék, hogy ne kapjatok allergiás rohamot az infúziótól!! 4. IVIG (IntraVénásImmunGlobulin): ezt a kezelést vagy Dr. Fülöp Vilmosnál (Ő az IVIG bizottság elnöke és a döntő bizottságban is benne van), vagy a Duna Medical Centernél, Dr. Szakács Zoltánnál lehet intézni. Dr. Fülöp Vilmos sok és drága vizsgálatokat, cikluskövetést kér, nagyon profi a szakmájában, de állítólag fura a stílusa, viszont Ő meg tudja oldani a támogatást az IVIG-re, szóval mindkettő dokihoz érdemes egy látogatást tenni, és felmérni az aktuális helyzetet)."
Sziasztok! Anikó vagyok:
Sajnálom Kata:( drukkolok hogy meglegyen a vizsgálat mai nap!
Ha jól értettem legutóbb a doki, akkor most ebben a hónapban a kötelező vizsgálatok elvégzése van. Következő ciklus 2.felében a biopszia, és utána ha megjön újra, abban a ciklusban a lombik.
Nem a vékoynság a probléma a lombik alatt, mert azért kapjuk a progeszteront, hogy jó vastagságú legyen. Nézik vérvétellel is a progeszteron szintet, és ultrahanggal a méhnyálkahártya vastagságot.
Ezt a kisregényt hol olvastad Zsu? Amit régebben mi találtunk ( [link] ott másik 3 embert írnak, hogy benne van a Habab bizottságban. Kettőt ezekből meg is kerestünk az utóbbi hónapokban. Az egyik nem is válaszolt, a másik meg azt írta nincs már bizottság, de ő is az Iviget javasolná.
Egyébként mi is a G1 intézetben ezt a drága vizsgálatot csináltattuk.
Sziasztok!
Hívtam a Kaálit és mondták hogy szabadságon van az orvosom tehát semmiképp nem lett volna ciklusindítás ebben a ciklusban.A papírt is mondtam és mondták hogy anélkül egyébként sem lehetett volna mert volt már ebből gond.
Másik hogy augusztus 20-tól ismét szabin lesz és előtte hó elején kell vele megbeszéljem hogy mi legyen mert nekem hó közepén fog megjönni és így ő nem tudja végig vinni az augusztusi ciklust.Tehát vagy átad valamelyik másik orvosnak vagy long protokollt alkalmaz ha lehet amit én nem szeretnék vagy szeptemberig várhatok nagy örömömre pfff
Ezért aztán kár volt igyekezni a vizsgálatokkal,na mindegy de legalább megvannak és nem kell 1 évig ezzel bajlódni.Néha már annyira unom az egészet és elmegy a kedvem az egész gyerek dologtól ilyen macerák miatt hogy az nemigaz.Lehet jelzés hogy ne is legyen,én már nem tudom.
Anikó lehet akkor hogy összefutunk a te orvosodnál mert lehet oda kerülök jövő hónapban😊Vagy a doktor nőhöz nem tudom.Ennyit várakozni egy 5 perces dologért kemény dió mit ne mondjak és megértem mikor feladják sokan többek között ez is jócskán benne van.
Mindegy nem idegeskedek mert nemsoká megtudom mi lesz hogy lesz.
Zsu jó sok infó amiket leírtál és hasznosak is
Hajni??Remélem nincs semmi a mamájával
Kata
Akkor nem futunk össze bocs.Nem láttam előtte hogy írtál
Kata
Most nézem hogy megjött az eredmény és minden stimmel ahogy kell de mindhiába😉Szinte mindegy már
Kata
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!