Lombik kezdés márciusban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kezd valaki még lombikot mostanában, aki szeretne tapasztalatokat megosztani? :o) Mi most kezdjük majd az elsőt és nagyon bizakodók vagyunk. Valaki még? :o)

2021. febr. 25. 08:29
❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯
 591/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Anikó vagyok:

Nagyon sajnálom Hajni a nagymamád:( Remélem tudtok találkozni.

Jó sokáig bírtad,hogy évig nem voltál itthon, biztos nem volt könnyű.

Hát a barátnőd meg nem is igazi barát. Szomorú, hogy milyen emberek vannak (ez mindannyiunk ismerősére igaz). Ő is önző, mint a sógornőm. Magáról beszél/sopánkodik egyfolytában, de hogy mással mi van az nem nagyon érdekli.

Mi azóta csúnyán összekaptunk:( A férjem tesója miatt is, meg egyéb dolgok miatt is. Ráadásul azóta se jött meg a menstruációm:( Szóval nincs túl jó kedvem mostanság.

2021. júl. 6. 08:26
 592/862 anonim ***** válasza:

Szia Anikó!

Nem jó hogy veszekedtek de vannak ilyen időszakok nálunk is amúgy.El fog múlni és megtudjátok beszélni.Nyilván stressz ez a Kaáli dolog is neki.Én párom is mondta a minap hogy nagyon unja már hogy már 2 éve oda futkosunk és mindig várni kell valamire de eredmény még mindig nincs.Ezt nem mérgesen mondta csak kijött belőle hogy ez neki nem jó.Nekem sem hisz én kapok hormon kezeléseket és engem altatnak punkciókhoz és várni kell mindig de ez ilyen,ez ezzel jár de néha én is annyira unom hogy nem lehet szavakba önteni és úgy elmúlik a lelkesedésem is kicsit.Most is félek hogy megint kémiai lesz vagy semmi nem lesz vagy esetleg egyéb kellemetlenség.Tudom nem szabad erre gondolni de csak bennem van.

Mondom egyik ismerősöm is így járt hogy oltás sokáig nem jött meg neki.Ő Modernát kapott.Lehet ezért is vagy feszültebb mert csak hormonális dolog a menzesz is és ha nem működik úgymond akkor ez feszkóval jár.Nem is tudsz addig a biopsziára sem menni.Meg fog jönni szerintem 1-2 hét múlva már

Kata

2021. júl. 6. 08:42
 593/862 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy még mindig nem jött meg neked Anikó :( De most már csak megjön előbb-utóbb, 8 hét végülis még normális.

Reméljük, hogy a pároddal rendeződik a dolog mielőbb. Nekünk is voltak nehéz időszakaink, olyan is, amikor a férjem olyat csinált, amit nem kellett volna stb, volt, hogy majdnem szakítottunk is, de eddig mindig meg tudtuk oldani. Ti is biztos rendeződtök, mert már nagyon sok mindenen túl vagytok együtt. Csak hát biztos neki sem könnyű azért ez az egész, és ettől kevesebb talán a türelme, feszültebb.

A férjed egyébként mit mond a testvére viselkedéséről? Vagy ő így kihúzza magát a dologból?

Kata, Te se sajnáld az ilyen barátságokat :) Annyit sem ér, hogy bosszantsd magad rajtuk. Ne is gondolj rá, azokkal kell foglalkozni, akik szeretnek minket, és akiket őszintén érdeklünk. És örüljünk, hogy nekünk nem a rokonságunk ilyen...

A nagymamám, képzeljétek el, ma már jobban volt. Tudtam vele beszélgetni is, de ettől függetlenül hazamegyünk pénteken, mert nem lehet tudni, mégiscsak 84 éves, nem működő vesével, legyengült szervezettel. Az erei sem biztos, h fogják bírni a dialízist.. ez majd még kiderül.

Voltam ma állásinterjún is, csütörtökön kiderül, hogy felvettek-e. Remélem :)

Hajni

2021. júl. 6. 17:11
 594/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Anikó vagyok:

Persze, tudom hogy neki is stressz. Csak már úgy érzem sokszor, hogy rajtam tölti ki. Nemrég belőle is kifakadt, hogy a haverjával azért csinál sok programot (ekkor akadtam ki, hogy egyfolytában nélkülem csinál programot. Persze nem vagyunk összenőve, de azon a héten 3-szor is ez volt,egyszer máshol is aludt. A 2 alkalommal nem is volt problémám, de a3.nál már betelt a pohár), hogy ne kelljen a gyerek problémánkra gondolnia. Csak én meg közben úgy érzem, hogy távolodunk el egymástól:(

A férjem azt monja, hogy ha hülyeséget csinál/mond a tesója csak el kell fogadni. Mostanában mindenkire ezt mondja, hogy ha hülyeséget csinál, akkor fogadjam el. Csak ez baromság, hogy miért nekem kell mindent elfogadni. Eddig mindig csöndben is maradtam, de azt mondtam, hogy akkor már nem fogok. Azt mondta pont múlthéten a férjem, hogy ha a tesója csinál valamit, akkor ő egyszerűen túllép rajta, én pedig agyalok még rajta egy jó darabig (ez biztos női tulajdonság), és "gyűjtöm" a fejemben a listán.

Jövőhéten lejön a tesója 1 hétre a 2 gyerekeivel a szüleihez, de mivel a saját szüleit se tudja elviselni (mindenkivel baja van, de nem látja be ha szerinte mindenki rossz, akkor lehet vele van probléma), így tuti itt akar aludni majd 1 éjszakát. Már érzem, hogy előre agybajt kapok majd, főleg hogy férjem is mindig mellette áll, akkor is ha hülye volt.

Jó hír, hogy a nagymamád jobban van:) Remélem sokáig így marad. Télen amikor nekem a 80 éves mamám elkapta a koronavírust, akkor mi is nagyon meg voltunk ijedve. De szerencsére meggyógyult.

Drukkolok az állásinterjú miatt:)

Mai nappal eltelt a 8 hét is már a műtét óta, hogy nem jött meg. Szerintem még várok 1 hetet, aztán orvoshoz megyek.

2021. júl. 7. 08:46
 595/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Szerintem is menj orvoshoz Anikó ha nem jön meg.Mit tud csinálni amúgy ilyenkor?Felír valami gyógyszert amitől megjön?Azért kérdezem mert nekem sosem volt ilyen "problémám".A férjed érdekesen áll hozzá a dolgokhoz.Mármint a testvérére gondolok.Értem hogy szereti de azért nem viselkedhet mindig úgy ahogy akar mindenkivel és ennyi.Anyósoddal jól kijössz?Úgy értem nem olyan mint a lánya?Mert akkor dupla csapás.

Megértem férjedet is hogy belefásult ebbe a sikertelenségbe és néha szeretne felejteni mert idegesíti hogy már mindent szinte megpróbáltatok és még mindig nem sikerült de azért te sokkal több mindenen túl vagy mert te kapod a hormonokat,neked csinálták a missed ab műtéteket,neked kell menni mindig uh-ra,vérvételekre időpontra és még sorolhatnám...

Én párom is mondom hogy kezd már kicsit besokallni de még megy a dolog csak mondta hogy ez annyira sz@r.Tegnap kellett mennem a vizsgálatokra amik lejártak,benéztem a dátumot egy kicsit😊Azt mondta a dokim hogy jobban néz ki a méhem mint múltkor,én mondtam hogy méhpempőt használok már 2 hónapja.Mondta hogy folytassam mert úgy látja jó lesz.Azt is mondta hogy szerinte a második már siker lesz mert az elsőre is reagáltam csak a testem kiszűrte a beteg embriót ami nagyon jó de legközelebb már nem gondolja hogy ismét lesz ilyen mert több hormont kapok majd és ezáltal több petesejt lesz és valószínű fagyasztani is tudunk.Előzőre mondta hogy jó minőségű embriók voltak egyébként.Most 3 hetet kell várnom és oda kell szóljak hogy meg van e már az eredmény.Én mikor megjön már akkor oda fogok szólni mert hátha meg lesz már addigra(22-23-ára várom) és akkor lehet kezdeni.Ha nem akkor persze még egy ciklust kivárunk.Eeszt-en is tudom nézni hogy kész e már a vizsgálatok eredménye vagy nem?Még arra gondoltam hogy ott is nézegetem 2 naponta hátha.Eddig ennyi a helyzet.

Hajni neked is megy a drukk.Ti mikor tudtok kezdeni?Gondolom augusztus mert hogy jöttök ide 2 hétre.Remélem neked is sikerül a következő és persze mindenkinek.

Kata

2021. júl. 7. 09:57
 596/862 anonim ***** válasza:

Anikó vagyok:

Volt régebben is olyan, hogy nem jött meg, akkor adott rá gyógyszert. Csak most volt a műtét+oltás, így lehet csak ezek zavarnak be. Már nagyon megbántam, hogy az oltással nem vártam meg az első vérzést. De már késő bánat:)

Igen, igazad van. Azért nekünk nőknek sokkal nehezebb ez az egész procedúra. Korábbiakban nem is vol ilyen mint mostanság:( Lehet besokallt vagy nem tudom. De egyébként korábban a teljes felelőséget is rám hagyta a lombik kapcsán. Azt mondta addig csináljuk, amíg én bírom lelkileg, mert nekem sokkal nehezebb az egész.

Anyós is hasonló mint a lánya (volt honnan tanulnia a lányának). Panaszkodni ő is nagyon szeret. Meg vannak érdekes dolgai, a gyerekei szerint se teljes normális. De ő legalább nem alszik, csak pár órára kell elviselni.

Drukkolok, hogy sikerüljön a következő. Eeszt-en be lehet állítani, hogy kapj emailt ha jön dokumentum. Én mindigkapok emailt róla, így nem kell nézegetni. Viszont legutóbb minden fel töltve, kivéve a rákszűrés. Lehet azt nem szokták, de azt max megmondják teledonon. Csak azért írtam, hogy ne ijedj meg, hogy miért nincs meg (ha neked se lenne feltöltve).

Ilyenkor ezért is rossz, hogy nem jön meg a mentsruáció, mert így áll az egész folyamat, és ez így meg teljes bizonytalanság:( Mennék én is kötelező vizsgálatokra már, meg aztán újabb lombikra is.

2021. júl. 7. 10:15
 597/862 anonim ***** válasza:

Szia Anikó!

Akartam én múltkor írni hogy ne adasd még be a másodikat de aztán mégsem írtam nehogy okoskodónak tűnjek.Mondanom kellett volna de már mindegy.

Köszönöm a drukkot!💕Anyósod is akkor egy főnyeremény lehet🤦‍♀️

Én anyósom nem ilyen,mi jól kijövünk.Sógornőm nálam is érdekes de nem olyan mint a tiéd ő máshogy idegesítő néha és a férje is de ritkábban találkozunk és így nem vagyok ideges és találkozások előtt sem mert nem olyan vészesek azért.Van egy 7 éves kislányuk is.

Páromnak van még 2 fiú testvére,ők nagyon aranyosak.

Nekem nincs testvérem.Én egyke voltam.Apósom csendesebb de aranyos.Kedveljük egymást kifejezetten.

Én szüleim már sajnos nem élnek szóval párom van és a családja vagyis mostmár az én családom is.Jó család mert bármi van mindig kiállnak egymás melett és amiben tudnak segítenek egymásnak és nekem is persze ha arról van szó.Nekem is be van állítva hogy emailben értesít ha jön valami dokumentum dehát múltkor a hcg vérvétel eredménye sem jött és nincs is fenn amúgy mert tegnap néztem át pont a dokumentumokat.Nem tudom miért van ez így de mindegy.🤷‍♀️

Sajnálom hogy még nem jött meg de hátha 1 hét múlva már magától megjön.Olvastam sok ilyet hogy nem jön meg jó sokáig a menzesz az oltás után.Van is ilyen ismerősöm nem egy szóval ez úgymond normális.

Kata

2021. júl. 7. 12:41
 598/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Megérkeztetek már gondolom Hajni.Melyik város is?lehet írtad már előtte csak nem emlékszem.Remélem minden rendben van a mamáddal ha volt lehetőség hozzá bemenni vagy lehet csak hétfőn tudsz hozzá benézni.Nem tudom most hogy van a kórházakban a beteglátogatási idő.

Nekem már meg van a 3 mintából amit levett a doktor úr 2 db mert jelezte az eeszt.Remélem a 3. is meg lesz ilyen gyorsan.Elfelejtettem a HIV-es kombinált vérvételt szóval arra kell beutalót kérjek a háziorvosomtól és időpontot az Aranyklinikára és bízni hogy gyorsan meg lesz az is mire megjön az e havi menzeszem.Mert akkor már lehetne kezdeni a stimulációt újból és augusztusban meg volna a beültetésem.Nem volna baj ha tolódna még egy ciklust de azért csak jobb volna mielőbb,na.

Anikó te jól vagy?Remélem már béke honol nálatok.

Kérdező te hogy vagy?

Kata

2021. júl. 11. 16:16
 599/862 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Hajni, remélem, a nagyid jobban van! Nekünk is volt hasonló korú rokon, hasonló problémával kórházban most tavasszal és mostmár teljesen jól van, ugyanolyan fitt, mint előtte, mindent csinál újból, mint addig (ő alapvetően nincs legyengülve, sőt, csak a betegség miatt volt).

Anikó: nehéz időszak ez mindenkinek. És már !évek óta! tart. Mi lányok, legalább kibeszéljük egymás között, de a fiúk nem szokták, csak gyűlik bennük. Ha még nem voltatok, nem gondoltatok rá, hogy elmennétek együtt pszichológushoz? (Bocsi, tudom, hogy beszéltünk már róla, csak nem emlékszem, hogy mit is...) Szerintem úgy kb. 3 sikertelenség után ezt kötelezővé kellene tenni, akkor is, ha úgy látszik, hogy nincs párkapcsolati probléma (mert akkor meg azt jó külső szemlélő szemével látni, hogy ennyi mindenen keresztülmenve is jól vagyunk együtt, tehát csak így tovább). Nem? Mondjuk, a mostani lelkiállapotában a férjed nem biztos, hogy vevő rá, de egy-két hét múlva már lehet.

Kata: akkor most te vagy a legreménykeltőbb pozícióban, hogy augusztusban kezdhettek újra. :) Hajrá!

Nálunk megvannak a vizsálati eredmények. A genetika oké. A dns töredezettség viszont sajna nem. Abból van jó, kicsit nem jó és nagyon nem jó kategória - nálunk kicsit nem jó. De ez azért bőven oka lehet az eddigi sikertelenségnek. Az a gáz, hogy az előző helyen az fel sem merült, hogy a férjemet kellene jobban kivizsgálni. :( Ott az volt a konklúzió, hogy mindenképp velem van a baj. És, ha nem megyünk el másik helyre, akkor ez nem derül ki és esetleg csinálunk még sok pénzért több lombikot ott vagy elmegyünk rögtön rengeteg pénzért donoros lombikra, amik valószínűleg ugyanúgy nem sikerültek volna és nem (csak) miattam. Basszus. Na, majd meglátjuk, hogy itt mi lesz...de úgy döntöttünk, hogy itt nekimegyünk még egy saját sejtes lombiknak, úgy, hogy kiválogatják hozzá a nem töredezett katonákat (ami persze nem 100%, h sikerül, mert olyan módszer még nem létezik). Hát, így vagyunk. Az, hogy mennyire lehetünk dühösek az előző klinikára, az majd akkor derül ki, ha itt is mond valamit a biológus a sejtjeimre a leszívás/megtermékenyítés/osztódás után. Itt nem szokás a 2.napon visszaültetni (mi a másodikon kaptuk őket vissza, mert ott meg az a protokoll), hanem csak az ötödiken, legfeljebb a harmadikon, ha úgy látják jónak. Pont ezért, hogy megnézzék, hogy nem áll-e le az osztódás, mert, ha megtörtént a megtermékenyülés és elkezdődött az osztódás, az akkor nem feltétlenül petesejt hiba, ha utána áll le. Hát, így vagyunk... Ha viszont itt kifizetünk még két saját sejtes lombikot, akkor donorosra már nemigen lesz pénzünk. Ezt a kiválogatást meg nem tudom, hogy csinálják-e egyáltalán valamelyik állami intézetben. (Majd utánanézek persze.)

Zsu

2021. júl. 12. 11:01
 600/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Anikó vagyok:

Hajrá Kata:) nálatok így gyorsan beindult az újabb lombikra készülés. Mi többiek most majd szurkolunk nektek:)

Hát mi nagyjából megbeszéltük a dolgokat, remélhetőleg jobb lesz. Feszültség persze úgyis marad az egész lombik procedúra miatt. Pénteken megyek a kardiológiára a terheléses EKG-ra (nem emlékszem írtam-e, hogy ide is menni kell).

A héten van a férjem nővére a szüleinél a gyerekekkel. Remélem nem találja ki megint, hogy nálunk is akar aludni. Csütörtökön majd megyünk hozzájuk bográcsozni. Így sokkal jobb ha nem ők jönnek hozzánk, hanem ott a szüleiknél. Így kevesebbet is kell elviselni:)

Nem voltunk Zsu pszichológusnál. Én gondolkoztam magamnak rajta, neten is kerestem, de aztán mégsem mentem el, mert nem mindegyik ért a meddőség témaköréhez, így meg nem tudom milyen lenne. Inkább interneten olvastam sokat, meg itt veletek jó beszélgetni, akik hasonló cipőben járnak, és tudják milyen érzés ez az egész. Nem egy olyan ember akinek fogalma sincsen róla. Ketten meg nem hiszem, hogy mennénk. A férjem nem olyan szerintem, hogy eljönne velem. Így is néha úgy kell kirángatni belőle a dolgokat. Ahogy írtad, ők nem szeretnek lelkizni sokszor.

Az végülis jó ha találtak okot a sikertelenségre, és lehet kezelni. Én legalábbis mindig ilyenkor azzal hitegettem magam, hogy akkor most pont ezért fog sikerülni. Az rosszabb ha van egy ok, és nem lehet kezelni. Államiba viszont lehet, hogy nem fogják válogatni:( Nekünk azt mondta a doki, hogy embrióba nem nyúlnak bele, akkor lehet így ebbe se. De hátha mégis.

Én is legutóbb egyébként kérdezem a dokim, hogy férjem spermája ilyen részletesen nem lett vizsgálva, és nem-e lehet hogy ez a probléma. De azt válaszolta a doki, hogy mivel sok embrió lett, és jól osztótdtak így szinte esélytelen, hogy ilyen probléma lenne. Remélem tényleg így van, mert ezek után nem csináltattunk ilyen vizsgálatot.

Egyébként azóta se jött meg, néha van görcsölgetés, de aztán az is elmúlik. Remélem nem pont pénteken fog megjönni, amikor terheléses EKG-ra kell menni.

2021. júl. 12. 12:22
❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!