Lombik kezdés márciusban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kezd valaki még lombikot mostanában, aki szeretne tapasztalatokat megosztani? :o) Mi most kezdjük majd az elsőt és nagyon bizakodók vagyunk. Valaki még? :o)

2021. febr. 25. 08:29
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯
 551/862 anonim ***** válasza:

Na akkor szeptemberben újult erővel kezdjük😁De félni fogok az biztos.te is gondolom és mindenki.Ma voltunk a piacon venni uborka palántát és pritamin palántát mert nekünk van egy kis veteményesünk is a kertben.Van már zöldbab,karalábé,eper,retek,répa,málna,szeder,ribizli ha minden igaz akkor tök is lesz.Dinnye magot is vetettem de az nem biztos hogy sikerült ja és paradicsom is van.Szóval van mit csinálni de jobb is mert így kicsit tudok felejteni ja és saláta is lesz ha minden igaz.Te is ültess a teraszra ha van annyi hely valamit.Lehet segítene hogy kicsit kikapcsolj.

Ma gondoltam eddzek megint de a hülye idő miatt fájt a fejem és elment a kedvem plusz meg is van és ilyenkor nincs olyan sok energiám ilyenkor az elején.Majd holnap neki állok ismét 40 percre.

Z.B

2021. máj. 22. 15:21
 552/862 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: Nálam az első lombik után úgy alakult, hogy közös megegyezéssel felmondás történt. A munkáltató olyan körülményeket akart teremteni ami lombik mellett esélytelen. Például azt mondta, hogy nem tud elengedni bizonyos napokon, csak ugyebár egy lombik nem így működik. Így megbeszéltük férjemmel, hogy megoldjuk hogy itthon maradok. De egyszerűbb is volt így lombikozni is, meg a vetéléseket is végig csinálni. Csak így semmi pénzt nem fogok majd kapni, de ez van.

Én úgy számoltam, hogy már lehet augusztusban megyünk majd újra. De majd ahogy alakul. Habár nem tudom, hogy vakcina befolyásolni fogje-e, olvastam neten hogy sokaknál bevariál.

Mi tegnap elkezdtünk kertészkedni, de elkezdett esni az eső. Voltunk hambizni is, ma pedig megy a filagória készítés.

Mi az én családomnak elmondtuk, férjemnél csak a tesójának. Meg férjem legjobb barátjának, és feleségének.

Nekem Z.B. már 4 napja fáj a fejem, biztos ez a hülye időjárás.

2021. máj. 23. 09:03
 553/862 anonim ***** válasza:

Z.B vagyok

Nekem is a mai reggel kicsit fejfájósan indult.Kávéztam és már kicsit jobb.Mi is a kertet csinálgatjuk.Majd legközelebb már tudok füvet vágni is.Múltkor nem vágtam mert párom nem akarta hogy terhesen füvet vágjak.Már vághatom nyugodtan😢Én zabpelyhet szoktam reggelizni fehérje porral keverve általában főleg ha eddzek akkor kell az energia.Nemsoká megeszem és neki állok 40 percre.Ja,olyan hülye idő van.30 fok lesz nem is olyan soká állítólag pffff Ezért fáj a fejünk pedig én már nem is dohányzom több mint 1 éve mert a cigitől gyakrabban fájt a fejem és a baba projekt miatt is muszáj volt lerakni.Mondjuk ahogy elnéztem Kaáliban nem mindenkit érdekel ez.Volt egy szőke csaj és ment ki cigizni pfff Ő tudja,ő dolga de azért érdekes látvány volt.Mi nem mondtuk anyóséknak mert tudjuk hogy szeretnék a kisunokát és most mekkorát csalódtak volna ők is.Csak akkor mondanánk el ha már túl lennék a 12.héten.Tudom az se garancia semmire de azért mégis kicsit biztosabb és kézenfoghatóbb dolog volna vagy a genetikai UH után ami azt hiszem 16 vagy 18.héten van?Mindegy ha minden úgy tűnne hogy marad a pici akkor mindenkinek elmondanánk.

2021. máj. 23. 09:15
 554/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Szerintem a következőt mi sem mondjuk el senkinek. Rossz volt ez így most. A 12 hetet nem tudom, hogy kivárjuk-e, de ha pl 9-10 hetes és időszerűen fejlődik stb, akkor lehetséges, hogy elmondjuk már a szűk családnak. Előbb nem hiszem.

Ma arra ébredtem, hogy nagyon fáj bal oldalt alul, összehúztam magam és jobb lett, de még most is érzem kicsit. Nem tudom eldönteni, hogy a petefészkem vagy csak fel vagyok fújódva és azért volt/van ez.

De ciszta is lehet akár.

Én meg szeretném várni a második vérzést, plusz kell még pár vizsgálatot is csináltatnom. Így legfeljebb a harmadik ciklusra esik a stimuláció. Aztán ki tudja, mit mond majd a klinika.

Kérek időpontot majd a nőgyógyászati kontrollvizsgálat után hozzájuk. Addig semmit nem csinálok. Ez június 4-én lesz. Talán a nőgyógyászom is javasol valamit.

Egyébként én sem tudtam volna dolgozni a lombik alatt mindig. Volt, hogy a német órán sem tudtam részt venni, annyira fáradt, vagy éppen annyira magam alatt voltam. Egy munkahelyen ez nem mindig áthidalható..

Ugyanakkor jó, mert leköt vmennyire, hamarabb vissza lehet rázódni a normál életbe, de ehhez kell egy toleráns főnök is. Itt kint ez esélytelen. 😅

111

2021. máj. 23. 12:36
 555/862 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Látom, mindenki igyekszik regenerálódni. :) :( Ez azért kemény dió és hetek kérdése, amíg sikerül. Legyetek türelmesek e tekintetben magatokkal! :)

Hát, most én se vagyok túl jó passzban, de majd két nap múlva jobb lesz. :)

Mi végülis elindultunk minden irányba, amibe csak lehet, szóval előbb vagy utóbb így is, úgy is lesz gyerekünk és hogy hogyan, az kb mindegy. Persze, ha nem vér szerinti lesz, azt nyilván fel kell dolgozni - de szerintem az menni fog/megy.

Csak marha nehéz ez a várakozás és ez a bizonytalanság...én szeretem, ha van talaj a lábam alatt. Most meg nincs. Na, de mind ugyanabban a cipőben járunk, szóval ezt ti is tudjátok. Meg biztos ez az időjárás se segít, hogy jó kedvünk legyen. ;)

Plusz nálunk most indul fokozatosan újra az élet munka terén és, hát, no, márciusban azért csak az szerepelt a terveim között, hogy ezt az újraindulást már nem játszom végig. És most mégis. És ez már a sokadik olyan, amire azt gondoltam, hogy na, akkor én már tutira otthon fogok ülni és várom a babánkat, de mégse... (És éssel nem kezdünk mondatot. ;)

Hát, így vagyok. Ezt a hullámvölgyet leszámítva jól, hiszen végülis mindenki egészséges a családban és a barátaim között. Bár, persze ez csak részvigasz...

Mi a szülőknek el szoktuk mondani, hogy mi a helyzet. Úgyis látják rajtunk, ha készülünk valamire - meg, hát, no, ők is velünk izgulnak és velünk várják az unokát. A közvetlen kolléganőm is tud a dolgokról. Meg még két barátnőm, de ők már nem olyan részletesen, mert most nem találkoztunk személyesen. Nekem jobb, ha elmondhatom.

Nyáron szerintem hanyagoljuk a mesterséges utat, aztán majd augusztusban/ szeptemberben meglátjuk. Meg ugye attól is függ a következő lépés, hogy találnak-e valamit a genetikai és a töredezettség vizsgálaton. Ha igen, akkor világos a következő lépés. :) Ha nem, akkor nem tudom, hogy saját sejtesnek neki akarok-e menni még egyszer... Lehet...

Képzeljétek, ez most a lombik utáni 3.menstruációm és még ez is tök darabos volt. Nektek volt ilyen? Nekem alapból nem szokott ilyen lenni. A vetélés után ősszel egyszer volt ilyen, meg egyszer egy évvel azelőtt, amikor elkezdtünk próbálkozni. De többször nem. Most meg már a 3. is ilyen. Lehet, hogy esetleg a méhpempő vastagítja a nyálkahártyát és azért válik le egyben? Nem sok, csak darabos. Majd jövő héten megkérdezem a dokitól, csak kíváncsi vagyok, hogy nektek volt-e már ilyen és az vajon mitől?

Jobb időt mindannyiunknak, hátha az a kedvünkön is segít! :)

2021. máj. 24. 18:45
 556/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

En is azt hittem, hogy jobb, ha elmondom a csaladnak, de most rajottem, hogy nem jobb. Mert kozolni eloszor, hogy hurra, utana meg hogy sajnos nem sikerult, majd megint hurra, mert megis, utana meg hirtelen megiscsak küret.. ez borzalmas volt mindenkinek, es tul sok is igy viszonylag rovid ido alatt. Utana meg a sok kerdes mindenkitol, hogy mi van velem, hogy vagyok.. nem tudom, de ennek sem orultem, mert mindig eszembe juttatta az egeszet. Szerencsere mar alabb hagyott az erdeklodes.

Furcsa modon, ha itt irkalok, az nem zavar, sot. Ki erti ezt. Mindegy.

Nekem 2 alkalommal volt ilyen darabos verzesem, utolag en azt gondoltam, hogy lehet, hogy terhes voltam. Tesztet nem csinaltam.

Akkoriban viszonylag ritkan talalkoztam a parommal, mert o Nemetorszagban elt, en pedig meg otthon. Es ez mind a ketszer olyankor volt, amikor ugymond jokor (kb) volt otthon.. nem vedekeztunk mar akkor sem, ugy voltunk vele, hogy ha jon a baba, akkor jon. De akkor meg nem voltam raporogve, egyaltalan nem tesztelgettem meg ilyenek.

De egyebkent ezt okozhatja hormonzavar is, azt mondtak nekem, amikor ezt elmeseltem itt kint a nogyogyasznak.

Nekem ez volt az elso stimulalasom, elso küretem, igy nem tudom meg, milyen lesz a menstruaciom utana. Azt mondtak, lehet, hogy erosebb es fajdalmasabb lesz az elso, mint szokott.

111

2021. máj. 25. 01:23
 557/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok! 1-es vagyok:

Elindultatok az örökbefogadás felé is Kérdező most? Én is olvastam olyat, hogy valaki elindította a folyamatot, de közben folytatta a lombikot, mert sajnos az örökbefogadás is sok idő.

Én is gyűlölöm a bizonytalanságot. Tavaly is borzasztó volt amikor elkezdtük az immunológiai vizsgálatot, és kiderült hogy várni kell a műtét miatt 2 ciklust a vizsgálatig, akkor nagyon rossz volt, hogy azt se tudtam mikor mehetünk lombikra. Tolódott az egész folyamat. Akkor nagyon rossz kedvem volt, de aztán túlestem rajta. Elhiszem, hogy rossz érzés hogy máshogy terveztél. Én ezt az első vetélésnél éreztem, főleg akkor amikor megszületett volna. Unokatesóméknak, meg baráti párnak is pont ugyanakkor született a babája. Örültem nekik, de sírtam akkor. Már nem tervezek előre, maximum a 12.hét után.

Nekem a műtét után szokott darabos lenni 2-3 hónapig. Egyébként alig szokott menstruációm lenni. Mindig vékony a méhnyálkahártyám.

Igazad van Z.B., én sem értem amikor cigiznek a Kaáli udvarában. Mi is akkor raktuk le amikor eldöntöttük, hogy most már jöhet a baba. Hát ez nem jött össze, de legalább egészségesebbek vagyunk így. Ez volt már 2015 szilveszterén, így 2016 január 1 óta már nem cigizünk.

Nekem 111-es nem volt fájdalmasabb a műtét után a menstruáció, de erősebb se volt. Igaz mindenki máshogy működik, meg a szervezet is mindig máshogy működik.

2021. máj. 25. 08:51
 558/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hogy telt a hosszú hétvégétek?Nekünk semmi extra:kis kerti munka,főzés stb.

Mennék már a következő lombikra még azon melegében de tudom legalább augusztusig várni kell beültetetéstől számítva az augusztus 4 mire meg van a 90 napunk.Ha megyünk valamerre augusztusban akkor nem hiszem hogy belevágunk hanem szeptemberben de az már tuti lesz.Addig is eddzek,vitaminokat szedem és reménykedek erősen😊

Egyik ismerősöm idegesített fel a hétvégén mert nem hallgat rám aztán pedig nekem sír.Arról van szó hogy szeretne lefogyni legalább 15-20 kg-ot de koplalt már egy jó ideje és belefáradt aztán most elkezdte szépen visszahízni a leadott kilókat és centiket🤦‍♂️🤦‍♂️Én elmagyaráztam neki hogy mit csináljon de nem érti így aztán sok mindent nem lehet tenni.Én lefogytam 15 kg-ot és tudom mit kell csinálni ő nem.Segíteni akartam de nem hajlandó mozogni és odafigyelni a makrotápanyagokra és kiszámolni az alapcseréhez szükséges kalória mennyiséget magának.Így persze nem is sikerült neki amit akart és most nekem panaszkodik😒Nem érti meg hogy nem jól csinálja és lusta is mozogni.Én is az voltam csak rájöttem hogy akkor duci maradok és ennyi.Vagy van ez a body positivity akkor és fogadja el magát ha nem képes tenni a céljaiért.Én elmagyaráztam neki újra hogy mit hogyan csináljon.Ha nem csinálja ő baja.

Menzeszben nekem semmi változás.Mitől is lenne mondjuk?Csak egy rövid kémiai volt ami nem befolyásol normál esetben semmit sem.Annyi hogy 1-2 hetet késhet a menzesz de más egyéb hatás nincs.

Párom amúgy még dohányzik.Ő neki nem sikerült letenni,mondjuk annyira nem is akarta.Én jobban érzem magam mióta nem dohányzom.

Kérdező én is hullámzó kedvvel vagyok jelenleg.

Z.B

2021. máj. 25. 09:18
 559/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

111es vagyok.

Mi is csak itthon voltunk a hétvégén, sajnos az idő is rossz volt. Szarvaspörköltet főztem. :D

Elfogyott... úgyhogy ma megint főznöm kell. De nincs kedvem semmi töményhez, úgyhogy szerintem csak levest csinálok, a férjem úgy sincs itthon csütörtök estig. Nekem meg az elég.

Én arra jutottam még, hogy gluténmentesen fogok (megint) étkezni. Már többször csináltam életem során, eléggé macerás, mert a férjem nem akarja.. viszont én mindig jobban éreztem magam tőle. Sokaknak segített ez a babásodásban is. Úgyhogy most újrakezdem, hátha akkor helyreállnak ezek az immunológiai eltérések is (erre különösen jó állítólag) még az IR-t és a cukorbetegséget is rendbe szokta hozni..

Plusz OPC kapszulát is szedni fogok.

Valamit muszáj másképp csinálnom, mint eddig, hogy optimistább tudjak lenni.

Azt sajnos kétlem, hogy engednek majd nekem egy vetélés után mindenféle vizsgálatokat.. és még egyszer ugyanígy végigcsinálni pedig nem szeretném.

De gondolom, ezzel Ti is így vagytok.. kell valami kapaszkodó.

2021. máj. 25. 13:05
 560/862 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: Mi szombaton elmentünk hambizni, és kertészkedtünk. Vasárnap és hétfőn csinálták a filagóriát a férjem és apukám. Én pedig bent takarítottam (wc, nagyportalanítás a hálóban). Fejem még mindig fáj….

Nekem is lassan már vissza kellene állni a normális vitamin szedéshez.

Ilyenkor műtét után mindig kicsit elhanyagolom, de aztán össze szedem magam. De még nem sikerült addig eljutnom…

Hát igen Z.B. sajnos van ilyen, hogy hiába próbálsz segíteni, de a fogyáshoz mozognia is szükséges. Hagyd rá, mert ha ő nem akarja igazán, akkor úgyis mindegy. Én a cigiletételnél is mindig azt mondtam, hogy elhatározás kérdése, de a fogyás is ugyanez.

Egyetértek veled 111-es. Nekem is mindig az adott erőt az újabb lombikhoz, hogy mindig volt valami új dolog, ami miatt hittem hogy sikerülni fog. Ezért is rossz, hogy a dokim már újabb vizsgálatot nem tud mondani, csak endometrium biopszia beavatkozást. De hátha igaza lesz, és sikert hoz.

Fizetősen nem gondolkoztál vizsgálaton 111-es, hogy nem akarnak TB-sre küldeni? Amiket én is írtam legutóbb vizsgálatokat azok is fizetősek voltak nekünk.

2021. máj. 25. 13:35
❮❮ ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!