Lombik kezdés márciusban?
Sziasztok!
Kezd valaki még lombikot mostanában, aki szeretne tapasztalatokat megosztani? :o) Mi most kezdjük majd az elsőt és nagyon bizakodók vagyunk. Valaki még? :o)
1-es vagyok: Még jó, hogy írtad Z.B.hogy lejárnak a vizsgálataid, mert így eszembe jutott, hogy nekem is le fog járni minden mire újra mehetünk.
Sajnálom 111-es, hogy ilyen lassan megy:( Kitartást kívánok! Mielőbbi jobbulást!
Na lehet mégsem adatom be a vakcinát, most hívott a háziorvosom, hogy a szteroid miatt 3 hónapot kell várni, tehát így kb 4 hónap lenne emiatt a várakozási idő. Most eléggé ideges lettem. Mi azért akartuk volna most a vakcinát, hogy ne kelljen rettegni megint terhesség alatt, hogy elkapom. Így még nyaralni se tudunk elmenni, pedig így akartunk kikapcsolni ebből a lombik mizzériából. Úgy tűnik semmi se akar összejönni:(
Igen igen.Vannak ilyen időszakok mikor semmi sem sikerül.Nagyon idegesítő tud lenni.Jobb ha nem adja be így,nehogy utána még abból is bajod legyen,gondolom nem hiányzik.Elhiszem hogy mentetek volna ide oda és így nem annyira jön össze de lehet megszüntetik ezt a buta kártyát már végre mert értelme nem sok.Első oltás után már jár,Wtf?Mennyire immunis 1 db oltás után valaki és egyáltalán immunis e 2 után is valamennyire?Jó kérdések halmaza...Most nekem is elegem lett a lombik dologból és jobb is hogy van egy kis szünet
Z.B
Most eszembe jutott valami és utána is néztem.Szóval kevesebb probléma lenne ha mielőtt az embriókat beültetik lenne egy genetikai szűrésben részük.Olvastam hogy Magyarországon csinálják a Versys Clinics-ben ami Pesten van illetve az Istenhegyi Géndiagnosztikánál és a Pécsi Meddőségi Központban is.PGD a neve ennek a vizsgálatnak.Nálunk 1-es tuti nem csinálják pedig ezzel valószínűbb a siker hisz kiszűrnék a problémás embriókat még beültetés előtt és ezzel rengeteg csalódástól meg lehetne kímélni a párokat.Kvázi kevesebb beültetés kéne és nőne a sikerráta.Ez azért elgondolkodtató.Kevesebb volna a vetélés is ezáltal pedig.Majd megkérdezem az orvosom hogy hogy is van ez és van e mód ezt valahogy megcsinálni,nyilván nem ingyen TB-re volna azt hiszem de megérné nagyon.
Z.B
1-es vagyok: na mégis megkapom holnap a pfizert... hülyék ezek néha...Én meg ezért mérgeltem fel magam. Na mindegy.
Ne is nézzél Z.B. ilyen vizsgálatokat ha Kaáliban akarsz maradni. Maximum ha magánban megyünk ilyen helyre lombikozni, akkor van esély ilyen vizsgálatokra.
Én is kérdeztem most a dokim pár vizsgálatról. Az egyik kérdésem az volt, hogy valakinél van olyan, hogy kislányt, vagy kisfiút nem tud kihordani, és erre is van vizsgálat. De a dokim azt mondta erre, hogy náluk embrióba nem nyúlnak bele, így hiába csinálnánk ilyen vizsgálatot. Ők csak olyan vizsgálatot javasolhatnak amilyen kezelés létezik is náluk.
De valóban jó lenne az ilyen vizsgálat, mert így eléggé tippelgetés megy. De megkérdezheted, hogy az igazgató milyen választ ad:) de hasonló lesz ehhez valószínűleg.
Gondoltam én is.De az Istenhegyiben megcsinálják az biztos.Mert ez így nagyon lottó 5-ös kb.Nem olyan jó dolog ez.Csehországban pédául alap vizsgálat ez.Nemet nézik az Istenhegyi-ben.Onnan tudom hogy egyik ismerősöm folyamat vetélt és mindig fiúk lettek volna.Dokimat megkérdeztem lehet e szelektálni az embriókat mert így nem fog soha neki sikerülni.Ő nem lombikozott még amúgy.Az Istenhegyi-t mondta a dokim.Ott van ilyen jellegű kivizsgálás éa ha indokolt akkor kiadnak egy papírt erről a problémáról és így a Kaáliban megcsinálják a szelektációt,aztán pedig a beültetést.Csehországban egy Brnoi klinikán alap vizsgálat a PGD egyébként.Nem tökölnek sokat.Nem értem Magyarország miért ilyen lemaradott
Z.B
Sziasztok!
Nos, lányok...ez, úgy látom, 4-ből 0... Vagyis, ha úgy nézzük, akkor négyből négyünknél elindult valami, csak előbb vagy később mindenkinél megszakadt. Hááááttt, ez egyelőre nem túl jó arány, úgyhogy regenerálódás után hajrá mindenkinek, hogy feltornázzuk 4/4-re!! :)
ZB: Nagyon sajnálom!! Nem tűnt soknak az a 17, de drukkoltam, hogy emelkedjen. Hát, ez van. :( Neked is gyors regenerálódást!!
Nektek van még fagyi embriótok, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!