Lombik kezdés márciusban?
Sziasztok!
Kezd valaki még lombikot mostanában, aki szeretne tapasztalatokat megosztani? :o) Mi most kezdjük majd az elsőt és nagyon bizakodók vagyunk. Valaki még? :o)
Sziasztok!
Ti is haladtok Zsu látom👍Megy a drukk hogy siker legyen ha már ennyi vizsgálat megtörtént.
Anikó meg fog jönni ne idegeskedj!Másnak is volt ilyen de utána helyreáll állítólag a hormonegyensúly bár van fenn a neten több ellenpélda is szóval fene tudja de hátha neked nem lesz ilyen.
Hajninak biztos nincs netje hogy nem jelentkezett még be😉
Neki is megy a drukk a mama miatt.
Mai szieszta:
Kata
Sziasztok!
Kata: :) Nagyon cukik! Látom, a tál a főnöknél van! ;) Mekkorák? Mármint méretre, súlyra.
Köszönöm a bíztatást. Hát, majd meglátjuk, mi lesz. No, tegnap azért végignéztem az állami intézmények honlapját és ez, ami nekünk kell, sehol sincs benne az árlistában. Pedig elvileg az egyik vidéki intézményben van ilyen, hallottam az egyik fórumon.
Anikó: Nem biztos, hogy kifejezetten kell, hogy értsen a meddőséghez a pszichológus...veszteségfeldolgozáshoz mindegyikük ért és ez is az; meg párkapcsolathoz is; meg nőiesség-férfiassághoz is. De, ha végül meg tudtátok beszélni, akkor úgy is jó! :)
Bennem most megfogalmazódott, hogy el kellene végezni a pszichológiát...de, hogy újra 5 évig ott üljek...bahhh...most, a gyerektervezés időszakában biztos nem, de később lehet. Bár, akkor meg már öreg leszek. ;) (A munkám kapcsán mindig is közöm volt a pszichológiához, szóval ez nem újkeletű nálam, csak most erősödött.)
Ha mindig sok 5 napos embriótok lett, márpedig úgy emlékszem, igen, akkor az én olvasmányaim szerint sem valószínű, hogy férfigond lenne.
Csajok!
Nektek volt már olyan időszakotok, amikor úgy éreztétek, hogy nem is biztos, hogy akartok gyereket? Az utóbbi egy-két hétben van egy kis ilyen érzésem. Olyan jó most az életünk, annyi mindent megtehetünk. (Mi nem régóta ismerjük egymást a férjemmel, szóval most lubickolunk az egymással töltött időben.) Így is van korlát: a kutya :) , de egy gyerek még inkább korlátoz majd. Pedig most olyan jó együtt. :) Mondjuk ezzel együtt meg tkp már vágom a centit, hogy mikor is kezdhetem újra a szurikat... :) Szóval lehet, hogy ez inkább a közelgő beteljesülés miatti normál félelem, ami előjött. Gondolom, mindenkiben előjön ez, amikor gyermeket tervez/vár. Vagy önvédelem, a kudarcok miatt... Nem tudom. Nektek volt/van ilyen? Biztos az is közrejátszik, hogy a barátnőimnek már minden gyereke legalább alsós és velük már olyan könnyű, és ők már partnerek, és jó programokat lehet velük csinálni, és már nincs hiszti, meg délutáni alvás, meg esti altatás stb.stb. Na, szóval tiszta hülye vagyok.
Szia Zsu!
Nem vagy tiszta hülye egyáltalán.Erre én is gondoltam pont tegnap amire te.Tehát hogy tulajdonképpen mindenünk meg van és elvagyok a 3 kis nyuszikámmal és nyugis is vagyok nagyrészt de ha jön a baba akkor mindez megszűnik.Nem tudom hogy ez normális e de szerintem csak kicsit fél az ember az újtól és ez lehet.
Kb 13-14 hetesek a nyuszik,súlyukat nem tudom mert nem mértem és nem is engednék😁Méretre kb mint egy macska akkorák.Amúgy a kislány előtt van a tál.Ő egyedül a lány így megfigyelés alapján.Nemsoká külön kell rakni a fiúktól mert nem szeretnénk kis nyuszikat hisz még ők sem olyan nagyok de ha mégis besikerül akkor így jártunk.
Már a vérvételt intézem és ha minden igaz holnap már tudok menni.Ez az a HIV,vdrl stb kombinált cucc ami 1 évig érvényes és még várom 1 vizsgálati eredményem eeszt-en.
Kata
Most röhögtem el magam mert pont ebben a pillanatban érkezett meg a vizsgálat eredménye ahogy leírtam a mondandóm😊
Akkor már csak a vérvétel haladjon és mehetek ciklus indításra végre de persze előtte megkérdezem az orvosom bár ha minden meg van mit tudna mondani
Kata
Sziasztok! Anikó vagyok:
Na úgy néz ki, hogy végre megjön. Még nem az igazi, de ha beindul normálisan, akkor holnap telefonálok is a kötelező vizsgálatok miatt.
Remélem minden rendben Hajniéknál, és tényleg csak internet nincs.
Nagyon cukik a nyuszik ismét.
Igen Zsu, az embriók mindig 5 naposak voltak, az első stimulációnál is. Hiszek is a dokinak, hogy azt mondja ezzel szinte esélytelen, hogy baj lenne, csak általában mindig keresgéltem újabb vizsgálatot. Hátha kiderül egy probléma amit lehet kezelni. De most nincs semmilyen vizsgálat, és ez olyan elkeserítő, hogy csak csináljuk-csináljuk, aztán a vakszerencsében lehet így csak bízni. Próbálok bízni ebben az endometrium biopsziában, csak 3 egymás utáni vetélés után nehéz. Inkább akkor meg se tapadna, ha aztán vége lesz. Negyedik lombik beültetés után azt mondtam a férjemnek, hogy szinte biztos vagyok abban, hogy pozitív lesz a teszt az előzmények miatt, már csak az a kérdés, hogy velünk marad-e.
Nálam a 3. lombik után jött el az a pont, hogy lehet fel kellene inkább adni, és maradunk ketten. Amikor erre gondoltam korábban is, akkor mindig elkezdtem sírni ettől a gondolattól. Ezen aztán persze túlléptem, de mostanság megint sokszor érzem én is ezt. Lehet a sok csalódás miatt is, lehet önvédelem is. Viszont még nem állok készen arra, hogy feladjam. Nem vagy hülye hidd el, szerintem ez szinte mindenkinek megfordul a fejében aki ebben a cipőben van. Egyébként azt is észrevettem az utóbbi időben mintha próbálnám magam meggyőzni, hogy nem is olyan jó ha valakinek gyereke van. Itt a gyakorikérdések oldalon is sokszor elolvasom az ilyen jellegű kérdéseket. Viszont ennek ellenére várom, hogy beinduljon a következő lombik. Persze nem a szurikat. :)
Én bízom benne, hogy a következő lombik mindannyiunknak sikerülni fog. :)
Jó lenne ha siker lenne😊
Én ma ara is gondoltam hogy attól is válik kedvetlenebbé az ember hogy mindig valamire várni kell és a sok várakozás egy idő után olyan unalmassá válik és úgy vagy vele hogy le van tojva.Persze nincs letojva csak úgy érzed abban a pillanatban.Én is gondolok rá hogy mi lenne ha nem sikerülne soha esetleg és hogy akkor ketten milyen volna mert nem rossz így sem.
De ha pozitív lenne a teszt és minden rendben volna akkor meg annak örülne az ember,ez ilyen.
Nemrég lettem kész a házi hamburgeremmel.Annyira finom hogy az nem igaz.Egyet be is vágtam de kissebb zsemléből amik most nemrég sültek ki.Mennyivel másabb mikor te csinálod még a zsemlét is hozzá.Jól sikerült,szépek lettek.Mellé a darált husi jól átsütve,zöldségek a kertből szóval szép az élet😊Ti is szerettek sütni,főzni lányok?Pff én nagyon és mások elmondása szerint nagyon finom is amiket készítek.Ha lesz gyerek akkor velem jól fog járni mert bármit el tudok szinte készíteni amit a száján ki fog ejteni😍
Holnap délelőtt még egy vérvétel vár és remélem meg lesz menzesz előtt az eredménye.Szerintem meg lesz mert a tavalyi papírt megnéztem és 4 munkanap kész volt az is csak akkor még nem volt ügyfélkapum és nem tudtam nézegetni és persze így kinyomtatni sem.Menni fog ez
Kata
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Akkor nem csak én vagyok így egyedül, ez jó! :) Lehet, hogy most jutottam el arra a pontra, hogy így is jó, úgy is jó...
Örülök Anikó, hogy végre megjött! Akkor mi tkp mindhárman sínen vagyunk újra. És reméljük, az első gyermekünk ügyében utoljára! ;)
Nálatok is lesz újdonság. A biopszia eddig nem volt még, nem? Igen, az jó, hogy van valami új, amiben lehet bízni. Különben kevésbé lennék nyugodt.
Kata: én is szeretek sütni-főzni. Tudom, hogy ez nem receptfórum...de elmondod a zsemle receptjét? ;) Egyszer próbáltam, mert a férjem szereti, de nem lett az igazi. Mármint jó lett, csak nem hamburgeres. Privát üzenetben is megírhatod!
Igen, a főzés alkotás és kreativitás. Ebben kiélhetjük magunkat. A háztartási munkák közül ezt szeretem igazán. A többi nem annyira köt le...de a sütés-főzés, az nagyon.
Szia Zsu!Youtubon írdd be hogy tt konyhája hamburger,buci recepttel
Én innen nézem a süti recepteket is és mindig sikerülnek mert ez az emberke elmagyarázza és mutatja videó formájában hogy mit hogy kell csinálni.Ha ezt a receptet csinálod garantálom hogy sikerülni fog a bucid.
Nekem már másodjára jött be ez a receptúra és a többi videója is nagyon jó.
Én követem is mert hasznos amit csinál.Múltkor duna hullám sütit csináltam életemben először és isteni finom lett az ő "segítségével".Külalakja nem volt olyan profi de majd legközelebb
Kata
Sziasztok! Anikó vagyok:
Én is szeretek sütni/főzni. Csak az a baj ha valami nem úgy sikerül, ahogy én szeretném, olyankor nagyon ideges tudok lenni. Sajnos eléggé maximalista vagyok sok téren, de ezen nehéz változtatni.
Igen, a biopszia most új lesz. Ha ez sem segít, akkor nem tudom mi lesz.
Sziasztok!
Köszi Kata. Megnéztem. Brutális mennyiség. Majd valahogy próbálom negyedelni, mert nekünk egyszerre két buci is elég lenne. ;)
Anikó: ez a biopszia mire is jó? Bocsi, biztos írtad már, csak... Mintha azt írtátok volna, hogy nálunk az NK arányt nem állapítják meg nyh-ból. És ez után veszítettem el a fonalt, hogy akkor viszont mit is csinálnak ezzel?
A donoros fórumon olvastam, hogy lipid infúziót kapnak többen is. Az nálad nem lehet jó? Ők nem írják, hogy ez fél milla lenne/db és nem hármat kapnak, hanem nyolcat - ebből gondolom, hogy ez vmi más. Engedélyeztetni kell egy bizonyos orvossal és utána kaphatják. Vagy ez tök más, mint, ami neked szükséges?
Illetve ők azt írják, hogy a szlovákoknál megcsinálják méhnyh-ból az NK vizsgálatot. Arra esetleg nem akarsz kimenni, ha lehet csak ezt kérni?
Bocsi, ha olvasod a fórumot és ezt már mind tudod! :)
Na: ma reggel is láttam egy hisztiző óvodást. Mondjuk ő nem az idegesítő fajta volt ;), őt sajnáltam. Apuka nem igazán mutatott érzelmi együttérzést vele, pedig azzal szerintem az ő kiborulását jelentősen csökkenthette volna. Az utóbbi időben egy csomó idegesítő 2-6 évessel találkoztam...akik tényleg hisztiztek, nyafogtak. Láthatóan direkt, zsarolási céllal. Azt meg nehezen viselem és mindig azt gondolom, hogy huh, ilyen gyerek nem kell :)) (a ma reggeli kisfiú viszont tényleg kiborult, szerintem neki más baja volt és ez volt az utolsó csepp a pohárban, hogy nem találta az autóban a játékát, amiről azt hitte, hogy ott van - úgyhogy én ezt nem minősítem hisztinek, ilyen gyerek jöhet ;).
Még fogok rugózni ezen a kérdésen egy darabig, mert még nem jöttem rá, mi a baj velem... Szerintem nem önvédelem és nem a kudarcok miatti lemondás - vmi más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!