Lombik kezdés márciusban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kezd valaki még lombikot mostanában, aki szeretne tapasztalatokat megosztani? :o) Mi most kezdjük majd az elsőt és nagyon bizakodók vagyunk. Valaki még? :o)

2021. febr. 25. 08:29
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
 281/862 anonim ***** válasza:
Z.B voltam
2021. ápr. 17. 10:22
 282/862 A kérdező kommentje:

111-es: Tudom, hogy hülye vagyok...de...mondtad, hogy azt mondták, hogy a leszívás után is voltak még érésben lévő petesejtjeid. Te mondtad ezt, ugye? Nem lehet, hogy ez a Valaki nem a lombikkal került be a pocakodba, hanem később, spontán fogant? És akkor még nem 7 hetes, hanem csak 6.

Bár, gondolom, ez az orvosban is felmerült és már végigrágtátok ezt is. Bocsi! Csak úúúgy szeretném, ha sikerülne, ezért gondolok ilyesmikre...

2021. ápr. 18. 11:24
 283/862 anonim ***** válasza:

Írta 111-es hogy kicsi a 6+2 héthez a petezsák és üres.Akkor ennyi erővel lehet nincs még 6 hetes sem ha ezen a szálon indulunk el hogy később foganhatott és nem a lombik által.De így hogy jövőhéten megy akkor már elvileg meg lehet a 6 hét és ha úgy sincs semmi?Én várnék még vagy 2 hetet azzal a kürettel mert meg lett állapítva hogy méhen belül van a baby(már ha van egyáltalán)és így nincs veszélyben a petevezetője 111-nek tehát nem tudja szétrepeszteni egy rossz implantálódott embrió.Nagyon kíváncsi leszek mi lesz ebből

Z.B

2021. ápr. 18. 11:52
 284/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok,

köszönöm szépen, hogy ennyire érdeklődtök és drukkoltok, nagyon jól esik! <3

Sajnos az kizárt, hogy természetes úton fogant meg, és ráadásul ennek két oka is van. Amiből az egyik megkérdőjelezhetetlen: Nem voltunk együtt utána, mert mondták is, hogy nem lehet.. A másik ok pedig abból ered, amiért az ICSI-re is szükség volt, a férjem spermája nem jó. Nem 100%-ban rossz, de azt mondta a doktornő, hogy ezzel természetes úton esélytelen gyereket csinálni.

Megmondom őszintén, hogy eléggé tartok a szerdától, főleg amiatt, hogy teljesen egyedül leszek, még éjszaka is, mert a férjem ma hajnalban elment dolgozni, és csak csütörtök este jön haza :( A rossz hírt nagyon rossz lesz egyedül feldolgozni. Abban reménykedem, hogy nem fog annyira megviselni, mint első alkalommal, amikor közölték, hogy ez ennyi volt. Most végül számítok rá, akkor nem számítottam.

Sokat olvasgattam amúgy a hCG növekedéssel kapcsolatban, vannak sikersztorik, van, akinél csak 3 hónapos terhesen találták meg először a szívhangot stb, de ezekből olyan kevés van, hogy ezekre alapozni a reménykedést nem sok értelme van, ha utána meg csak pofára esik az ember.

Még tanulmányokat is olvastam, magyart, németet, angolt :) Meglepő, hogy mind ősrégi, friss kb sehol nincs. Egyetlen egy frisset találtam, 2012-es, ahol megállapították, hogy az elvetélt nők nem is tudom már hány százalékának a babái, az alsó 5%-ból kerültek ki a babák mérete alapján készített listából (első 12 hetes adatokat hasonlítgattak össze). Tehát, hogy a fejlődés lassú volt az elején, és akkor ebből arra következtetnek, hogy ez jelentős kockázatot jelent a vetélésre.

Egyébként arról sehol nem írtak, hogy a tesztalanyoknak 2 naponta mérték volna a hCG-jét, hanem csak bizonyos időintervallumokban, és lényegében egy erre kitalált képlettel átlagot számítottak, és így jött ki ez a 48 óránkénti duplázódás. Egyébként ez csak 85%-ban volt így, a másik 15%-nak is normális terhessége volt 2 napnál lassabb duplázódással. A leglassabb 53%-kal emelkedett csak 48 óra alatt, és neki is egészséges babája született.

Úgyhogy az orvosok hivatalos álláspontja az, hogy a 3,5 napos duplázódás még beleférhet. Egyébként ezek csak lombikos statisztikák, arról aztán végképp semmi nincs, hogy normál terhességnél mi van, sokszor ott egyáltalán nem is mérnek hCG-t.

Mérvadó az ultrahang eredménye lesz majd szerdán, ha ott normális ütemben látszik fejlődni, akkor senkit sem érdekel onnantól a hCG. Akkor van annak nagyobb jelentősége ennek, ha stagnál vagy csökken, mert akkor a terhesség biztosan elhalt, de ha növekszik, akkor igazából abból még bármi lehet. Tényleg bármi.

Kérdező, veled mi újság? Hogy vagy? Mik vannak kilátásban nálatok most a babaprojekttel kapcsolatban? Feladni nem szabad semmiképpen. Egy barátnőmnek most a 13. beültetés sikerült 40 évesen. Nem tudom, hogyan volt lelkiereje ennyiszer végigcsinálni. Szerintem, én nem tudnám.

1-es Te hogy vagy? Mik a hírek?

Z.B neked van már pontosabb adat a kezdésre?

111.

2021. ápr. 19. 17:26
 285/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

111-es nagyon drukkolok neked szerdára igazán🤞🤞

Vasárnap megjött a menzeszem ma hívtam a Kaáit és holnap reggel kell mennem a ciklus indításra😊Jól érzed magad amúgy 111-es?Nem fáj semmid?

1-es én is várom a JÓ híreket😋

Kérdező jól vagy?

Z.B

2021. ápr. 19. 17:35
 286/862 anonim ***** válasza:

Sziasztok! 1-es vagyok:

Vannak néha csodák, nagyon drukkolok is neked 111-es, viszont én próbálnám magam a legrosszabbra felkészülni már sajnos. Ha mégis jól alakulna az persze csodálatos lenne. De azalapján amit múltkor írtál, én azért is írtam hogy sajnálom, mert nekem legutóbb 6 hetesen a 11 mm-es petezsákra mondta, hogy lennie kell benne embriónak, de már nincs esély rá, hogy lesz a tapasztalatai alapján. Sajnos picike is nagyon. Tudom reménykedsz, mert én is mindig utolsó pillanatig reménykedtem. Az valóban segítség lehet, hogy az már elkezdted elengedni, csak aztán mégis mindig adott új hitet. Gondolok rád egyébként nagyon sokat, annyira jó lenne ha mégis jól végződne.

Ezen már én is gondokoztam, hogy vajon mennyi lombikot tudnék megcsinálni, de szerintem ezt csak akkor tudod amikor abban az élethelyzetben vagy már. De nagyon csodálom aki ilyen sok lombikot megcsinál.

Nálunk nem sok minden van. Múlthéten már elkezdtem örülni, hogy alig barnázok, erre péntek hajnalban friss vér jött pisilésnél. Barnázás azóta is van, hiába a sok progeszteron. Aznap meg is csináltam egy 25-ös tesztet ami egyforma erős 2 csík lett. De aztán rájöttem, hogy ezzel is csak hitegetem magam, mert legutóbb az üres petezsáknál is egyből mindig erős volt a 25-ös tesztem. Csak a szerda dönti el nálunk is, hogy mi lesz. De egyébként én is próbálok felkészülni a rosszabb hírre. Aztán hátha pozitívan csalódunk.

Nagyon drukkolok neked Z.B. Ha van kedved írj majd mindig, hogy mi újság éppen, vagy hogy vagy:)

2021. ápr. 19. 17:47
 287/862 anonim ***** válasza:

Persze!Írok majd mindig milyen a stimulálás;hogy érzem magam stb...Kértem időpontot már EkG-re és belgy.vizsgálatra magánorvoshoz aztán jön a PCR de arra majd ha tudom mikor lesz a punkció ahhoz mérten kérek időpontot.A vérvételeket a Kaáliban megcsinálják aztán ennyi.Kíváncsi leszek milyen lesz ez az egész🤔Írj te is 1-es mi lett szerdán!Megy a drukk!Attól hogy vér is jött még nem biztos hogy nem sikerült.Teszted is 2 csíkos szóval van azért remény.Hogy érzed?Megjönne ha nem szednéd a progit?Én éreztem a sikertelen inszemek alkalmával és sajna mindig igazam is lett

Z.B

2021. ápr. 19. 17:56
 288/862 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: Köszi:) Tudom, hogy semmit nem jelent még a vér, csak frusztráló ez az egész így. Nem tudok tippelni, mert első lombiknál például minden jelre azt gondoltam, hogy biztos sikerült. Na akkor nem sikerült. Másodiknál is jeleket kerestem, de rájöttem, hogy mivel telenyomnak a sok progeszteronnal nálunk lombikosoknál az is csinálja a tüneteket. Teljesen más mint egy spontán terhességnél szerintem. Nem hiszem, hogy megjönne egyébként. Amikor pozitív lett a teszt egyből azt mondtam, hogy na vagy végre terhesség lesz, és gyerek lesz végül, vagy vetélés de akkor tuti megint műtét lesz. Nekem első sikertelen lombiknál amikor abba kellett hagyni a progit, akkor csak barnáztam kb 1 hétig, pedig azt hittem ömleni fog a vér, hogy vastag a méhnyálkahártya. De alig volt valami. Nem is értettem. A 2. és 3.lombiknál amikor vetélés lett, akkor se jött meg, azért volt műtét, mert be nem fejezett (missed ab) vetélés volt.

Hasamba vannak fájások, görcsök, meg furcsa érzések, de ez korábban is volt, így erre se alapozok. Már mindjárt itt a szerda végre, de borzasztó lassan telik az idő.

2021. ápr. 19. 18:12
 289/862 anonim ***** válasza:

nekem 6 mm volt 6+2-n, de ugye minden értékem, még az akkori hcg-m is 5 hetesnek felelt meg, ahhoz meg ez a méret is jó volt. Kérdés, hogy mekkora lesz szerdán és mit lát majd benne. Ha fejlődött és esetleg embrió is lesz, akkor kétlem, hogy azt mondják, hogy hát kicsi, vetessem el. Szerintem, akkor azt mondják majd, hogy 1 hét múlva jöjjek vissza, vagy már visszaküldenek a nőgyógyászomhoz, hogy akkor innentől ez az ő dolga.

Ha nem fejlődött úgy, akkor egyértelmű, hogy mi vár rám :(

Én is a rosszra készítem fel magam úgy egyébként, mert jobb kellemesen csalódni. Persze van, aki szerint a negatív hozzáállás a rossz, és úgy tuti nem sikerül. Nálam ez általában úgy szokott lenni, hogy amikor teljesen feladtam a reményt, akkor sikerül. Most sajnos nem adtam fel még teljesen, úgyhogy így biztos nem is fog sikerülni.

Nálad 1-es szerintem a nagyobb baj nem a 11 mm petezsák volt, hanem az, hogy nem volt benne embrió. Szerintem, de persze nem vagyok orvos, 6 hetesen már illene lennie, ha úgy egyébként minden normálisan zajlott. Nálam azért vannak összezavarodva, mert valami miatt 1 hét lemaradásba kerültem. Ezért lesz sorsdöntő a szerda... lemaradást beleszámítva 6+0 leszek akkor, amúgy meg 7+0

Z.B jajj de jó, akkor végre kezdhetsz, szurkálhatod magad hamarosan Te is :D de jó is lesz! Ne felejtsd a fehérjeport már az elejétől inni :) Én nem ittam, mert nem mondták, meg is lett az eredménye.

111

2021. ápr. 19. 19:58
 290/862 anonim ***** válasza:

1-es vagyok: ha rosszul alakulna még azért nem biztos a műtét. Nekem legutóbb várt a doki 4 hetet, hogy hátha beindul. De minden orvos más.

Igazából szerintem nem a hozzáálláson múlik. Voltam teljesen pozitív is, még a 3.lombiknál is (vetélés után, hajtogattam nem történik meg újra). Meg is jegyezte a doki, hogy ha mégse úgy alakulna akkor azért ne legyen majd világvége. De van az a pont amikor jobb felkészülni (de megsúgom hogy teljesen akkor se tudsz felkészülni, mert a remény igenis azért ott van, és fájni fog valamennyire ha mégis rosszul alakul). Nem akarok hazudni😔 Amikor 2. Lombiknál csütörtöki napon kijelentette a doki, hogy nincs már szívhang, akkor otthon aznap zokogtam. Azt mondta rossz az UH gép, nézzük meg hétfőn a kórházban is, ott jobb a gép. De erőt vettem magamon, hogy ha mégis ver a szíve, akkor ne a stresszes állapot rontson a helyzeten. De azért a rosszabbik esetre is próbáltam felkészülni. Szóval hidd el, hogy nem igazán számít, hogy negatív/pozitív vagy. Ez a mondat is kicsit inkább olyan, hogy mások próbálnak "okoskodni", de te fogod rosszul érezni magad, és neked lesz tőle lelkiismeretfurdalásod. Hidd el, nem a te hibád🥰🥰🥰

De tényleg kívánom, hogy ennyi nehézség utàn csodababa legyen az eredmény🤞🤞🤞

2021. ápr. 19. 20:40
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!