Lombik kezdés márciusban?
Sziasztok!
Kezd valaki még lombikot mostanában, aki szeretne tapasztalatokat megosztani? :o) Mi most kezdjük majd az elsőt és nagyon bizakodók vagyunk. Valaki még? :o)
Hát, leginkább az a baja a dokinőnek, hogy nem tudja ő sem, hogy mi van velem. Ezért rendel be 2 naponta. Mondta, hogy ha 2 megtapadt, de végül 1 maradt, akkor ez okozhat elviekben ilyen furcsa hcg növekedést, meg akár kis késést is, de erre kb 1% esélyt adott. Meglátjuk, mi lesz szerdán. Remélhetőleg lát vmit vhol, és akkor kiderül végre, hogy mi van és hogy hol.
Egy 1000es méhen belülit elviekben látnia kellett volna már, méhen kívülit viszont nem biztos. Ezért is sokkal nagyobb ennek az esélye.
Méhen kívülinél sem emelkedik feltétlenül lassan a hcg, sajnos. Ezért erre nem nagyon lehet alapozni. Csak ha lassú, akkor tuti, hogy nem egészséges terhesség.
1es, engem is érdekekne, hogy mi újság feléd :)
Z,B. igen, egész jól beszélek már németül, főleg így, hogy minden dokihoz egyedül mehetek csak be. Muszáj volt beszélni. Egyébként még középfokúm sincs, 29-én vizsgázom :)
Te hogy-hogy németet tanulsz?
Üdv
111
1-es vagyok: A 2.lombiknál nálam is ikreknek indult, és nekem is a méretük kisebb volt, erre azt mondta nekem is a doki, hogy ilyenkor az elején ők lassabban nőhetnek. Aztán az egyik mégis felszívódott. De nekem ez később volt, nem ilyen korán. Lehet azért nem látott a doki eddig semmit. ELhiszem, hogy kevés esély van rá, de hátha mégis jó híreket kapsz. Vagy már az is jó lenne ha kiderülne egyáltalán méhen belül van-e, csak sajnos leállt a fejlődésben esetleg. Remélem holnap már tényéeg kiderül valami!
Lassan akkor ti is kezdhetitek Z.B. :) Drukkolok nagyon!
Nálunk nem sok változás van:( Még mindig barnázok. Hasam puffad a progitól mint egy 5 hónapos terhesnek. Néha picit hányinger van, de nem vészes. Lassan telik nagyon az idő:( Jövőhét szerda lesz az UH.
Mert miért ne?Angol nem tetszik és már jóideje agyaltam egy nyelvtanfolyamon mert lehet egyszer hasznomra fog válni ki tudja?Mivel 2 évig tanultam németet így aztán belevágtam.Angolt 8 évig de nem sok mindenre emlékszem azt azért nem.A német jobban megmaradt valahogy
Z.B
111-es: Máshová nem tudsz elmenni UH-ra? Hátha ott jobb a gép vagy gyakorlottabb a szeme az illetőnek.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen hosszasan húzódik ez!! Borzasztó rossz lehet! Veled érzek! (És titokban persze én is arra várok, hogy jó híreket hozz...)
Már kicsit beleőrülök ebbe a bizonytalanságba, meg hogy arra várok itthon, hogy fájdalmaim legyenek és akkor azonnal kórházba menjek..
itt sajnos nem olyan egyszerű UH-ra eljutni. Kezdjük ott, hogy eleve nem mehetsz egy negyedéven belül másik nőgyógyászhoz ugyanazzal a problémával, ha terhes vagy, akkor pedig egyáltalán nem válthatsz. Másik, hogy itt nincs olyan, hogy elmegyek vmi privát UH-Központba (nem is nagyon van ilyen), ahol megcsináltatok egy tetszés szerinti UH-t. Persze ha a saját dokim nem érne rá, és sürgős lenne, megvizsgálna egy másik doki is, de így nem.
Egyedül a kórházba mehetnék. De oda is csak akkor, ha azt mondom, hogx fájdalmaim vannak.
Egyébként a meddőségi klinikán elég jó gép van. Úgy általában nem jellemzőek itt a gagyi gépek, csak a nemtörődöm orvosok, akik nem vesznek komolyan és minden bajodra Ibuprophent írnak fel. Ahhoz, hogy kivizsgáljanak, sokat kell az agyukra menni, akkor nagynehezen vesznek vért, de persze csak azt nézik, ami a panaszaidnak megfelel, nem úgy, mint pl otthon, hogy a kislabor az alap. Nem. Itt mindig csak azt nézik, amit fontosnak gondolnak.
Itt nem kimondottan állami tb van, hanem egészségbiztosítók vannak, de kötelező fizetned (fizetésből vonják), az egészségbiztosítók alap szolgáltatásai pedig megegyeznek, de persze az áruk és az egyéb extra szolgáltatásaik nem.
Aki itt úgymond törvényileg van biztosítva, tehát csak ezt a kötelezőt fizeti, azt ugyanúgy semmibe veszik, mint otthon az sztk-s betegeket, ha nem jobban.
Ha sokat keresel, akkor lehetsz privát biztosítónál is biztosítva, de ha nem keresel eleget, akkor csak a törvényid lehet, amihez köthetsz esetleg kiegészítő biztosításokat, ha azt akarod, hogy komolyabban vegyenek. Ami persze drága.
Itt a privat doki azt jelenti, hogy csak privat biztosítottakat fogadnak vagy fizetősöket, ami úgy bazi drága lenne, sokkal sokkal drágább mint otthon. Tehát nem nekem találták ki :) Ja és ugye fizetősként sem csináltathatsz meg minden vizsgálatot, amit akarsz..
Egyébként soha nem gondoltam volna, míg ide nem költöztem, hogy valamikor is azt fogom mondani, hogy a magyar egészségügy sokkal jobb. Azt gondoltam otthon, hogy az rossz. De nem. Az sztk az rossz, de legalább magándokikhoz tudsz menni, és nem is olyan horror összegekért mint itt. És otthon még egy sztk-ban is komolyabban vesznek, mint itt az alapbiztosításban.
Itt csak jól néznek ki a dolgok, szépek a rendelők, modernek a gépek, csillog villog minden, tehát a megjelenés 5*-os. De az ellátás... és akkor ehhez hozzájön még a németek rasszizmusa, arroganciája, ridegsége.. hogy véletlenül se érezd megértve magad vagy vmi. Hangosan beszélnek, mindenki hallja, hogy mi bajod van. Ha te halkan válaszolsz, nem értenek meg, vagy "elnyomnak", tehát neked is kiabálni kell.
A dokinőmmel a klinikán nagy szerencsém van, ő nagyon kedves. Meg ott általában mindenki kedves. Mégiscsak lelkileg kivannak azok a nők, akik odamennek..
A nőgyógyászom viszont már nem annyira. Tipikus német. Távolságtartó, rideg, de legalább nem bunkó, és közel is van.
1es, ZB nagyon drukkolok Nektek!!!
111
1-es vagyok: nagyon sajnálom 111-es, hogy ennyire borzasztó ott a helyzet. Ezek után tényleg Magyarországon jobb a helyzet.
Mi volt ma a dokinál? Van végre valami hír?
Meg lehet szokni, csak hát nem szabad a lelkedre venni semmit, ők ilyenek. Ha egyszer megkedveltek, akkor jó fejek is tudnak lenni akár, de ez a hangosság tökre zavar.
Velem továbbra sincs semmi sok, duplázódott a hcg hétfő óta, de még mindig nem tudni, hogy hol növekszik. Pénteken mehetek újra... UH, vérvétel.
111
Sziasztok!
111-es most olvastam a méhen kívüli terhességről miattad.Lehet a méhkürtben van beágyazódva az emberiód és akkor olyan is lehet hogy 8-12.héten történik meg a kürtvetélés vagy a hasüregben van vagy a petevezetőben.Lehet hogy felszívódik magától ki tudja.Az volna a legjobb.A Hcg magasabb méhen kívülinél,fene gondolta.Remélem még mindig hogy csoda történik és megtalálják méhen belül....Sok szerencsét!Nem fáj a hasad vagy valamid?
1-es neked megy a drukk!🙏
Kérdező neked is megy hogy sikerüljön még idén!😊
Z.B
1-es vagyok: Nagyon sajnálom 111-es:( pedig nagyon szurkoltam, hogy végre kiderüljön valami. Hogy van a karod, hogy ilyen sok vérvétel van 2 naponta?
Köszi Z.B.:) már csak pár nap és neked is indulhat a stimulálás:)
Igen!Már várjuk de azért tartok én is a méhenkívülitől és egyéb dolgoktól de kiderül úgyis mi lesz!Ma volt a második német órám😊Nem olyan nehéz de nem is olyan egyszerű.Még szerencse hogy van némi alap tudásom!Legalább nem agyalok annyit a lombikon sem mikor már meg lesz a beültetés hanem a németen fogok gondolkodni😉
Z.B
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!