Van itt valaki aki február végére nem várja?
Sziasztok!
Az 2 órás eredményem 8,8 lett. Ez ugye elég magas. Igazából én nagyon figyelek arra hogy mikor és mit eszek. Napi 6x eszek pici adagokat. A cukrot totálisan száműztem, kávéba édesítőkhöz teszek, minden mást ami cukrot tartalmaz mellőzök. A fő gond ugye a szénhidráttal van! Ennél az a lényeg hogy ninimális szénhidrát tartalmú dolgokat eszek, figyelve a glikémiás indexre. Sajna a szénhidrát kb mindenben benne van csak nem mindegy hogy lassú vagy gyors felszívódású! Szóval összetett dolog ez a diéta, de szerencsére 99% ban sikerül 7 alatt tartanom a cukrom!
Ha 10 fölé megy az már gond! Inzulint fognak felírni sajnos, bár ha kell akkor kell, a lényeg hogy egészségesen szülessen a baba!
Bella
A műzli szelet igazából elég rosz választás! Kivéve ha direkt diabetikust vettél. A műzlik nagy része tele van szénhidráttal, általában van benne aszalt gyümölcs amiből számunkra sok tilólostás. Na meg persze össze is kell “ragasztani” valamivel.... szóval nem egy nyerő dolog! Keress rá az ételek, alapanyagok glikémiás indexére, sokat segít tartani a diétát.
És hidd el nehéz mindenkinek, én imádok enni, itt a férjem és a fiam, nekik főzöm a jobbnél jobb kajákat én meg csak minimál adagokat rágcsálók a diétés dolgaimból...
Szóval nehéz de most a baba egészsége a legfontosabb! 😊
Bella
Magokkal vigyázz! Nekem pl a teljes kiőrlésű-magos kenyér 8-8,5 ig tolja a cukrom!
Vajas toast kenyér(ami nem is diétés) max 5 ig viszi fel....
Szóval nehéz....
Bella
A gyrosztol valószínű azért nem ment fel mert ott csak a krumpli án van szénhidrát! Se a hús se a saláta nem tartalmaz ch-t.
A tejföl, barna rizs és kelkáposzta mind tartalmaz ch-t, sőtt a vöröshagyma is!
A barna rizs glikémiás indexe 55, ez nekünk kicsit magas. Ez azt jelenti hogy gyorsan emeli a vércukor szintet!
Tehát ebből szigorúan mérni kell hogy miből mennyi kerül bele és számolni a szénhidrátot!
Reggeli, ebéd és vacsora lassú felszívódású ch kell hogy legyen, tízórai és uzsi pedíg gyors!
Igyál mellé mindig sokat!
Időbe telik mire ki tapasztalod de ha utánna olvasol a dolgoknak hidd el menni fog!!!
Bella
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!