Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogy mondjam meg a szüleimnek...

Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy megszeretném tartani a babát? Irjatok kérlek.!

Figyelt kérdés

17 éves vagyok teherbe estem a páromtól lassan 1 éve vagyok vele, de már előtte mi sokáig jó barátok voltunk. Terhes lettem tőle, tulajdonképpen ezt valahogy így is terveztük. Tegnap megmondtam a szüleimnek kiakadtak anyum mindenképp az abortuszt akarja apum viszont nem tudja.. Annyit kérdezett mit szeretnék, én mondtam hogy megakarom tartani de annyit válaszolt rá hogy majd megbeszéljük. A párom nagyon örül neki és a családja is mert őket is régóta ismerem a párom hugával egy osztályba jártunk és mindig a legjobb barátnők voltunk.

Mire megszületne a pici 18 lennék már.

De anyum azt mondja nem lennénk képesek felnevelni egy kisbabát mert nincs iskolám a párom most nem dolgozik.

Ez eddig Oké. De az iskolát eltudnám végezni ameddig a baba nem születne meg addig járnák ugyanúgy aztán 1 évet halaszthatnák és meglenne a szakmám, a párom pedig visszamehet Németországba ahol megkeresné havonta a 350.000 400.000.

Hogy vegyem rá őket hogy ne vetessék el tőlem? Nekem ez nagyon nagy lelki megterhelés lenne mert idegen kisgyerekeket annyira tudok szeretni hát még a sajátomat.. Segítsetek kérlek..

2015. nov. 24. 13:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
91%

Kiscsillag. Attól hogy a gyereket nem hagyja el az apja, téged még elhagyhat a párod...

Azért mert esetleg elváltok, attól még lehet jó apa. Sőt inkább neked kellene félned, hogy téged kirakhatnak, a gyerek meg marad apával, mert te nem tudod önállóan eltartani.

Szóval azért, mert szülsz egy gyereket, nem leszel egész életedben kitartott.

De kívánok minden jót nektek.

Amit itt felvázoltunk, ez a rosszabbik lehetőség. Inkább erre készülj, és csalódj kellemesen, hogy minden ok, minthogy egyszer kipukkadjon a rózsaszín buborék, te meg a valóságban találod magad felkészületlenül!

2015. nov. 27. 11:58
 62/87 mandiga ***** válasza:
15%

41 éves vagyok, 3 kisgyerekkel. Kedves apuka tavaly lelépett. Ha én ezt tudom 8 évvel ezelőtt, valószinü, hogy nem vágok bele a kapcsolatba. Senki nem lát a jövőbe. Van akinek sikerül, van akinek nem. Nagyon nehéz egyedül, de megoldom. A gyerekvállaláshoz nem a kor számít, hanem az érettség. Ha úgy gondolod, és ennyire szeretnétek a babát, akkor csak sok sikert tudok kívánni.

Vigyázz magadra és a picire. Sok Boldogságot. :)

És persze gratulálok a babához és a döntésedhez.

2015. nov. 28. 10:26
 63/87 anonim ***** válasza:
16%

Végre egy normális válaszadó!!! utolsóval értek egyet:)

Annyira rosszindulatúak az emberek.

Tényleg nem a kor számít, előre meg ne mondjátok már meg neki, hogy elhagyja őt a párja. Titeket nem hagyhatnak el? mert miből vagytok, aranyból? hát nem..

Sok boldogságot! :)

2015. nov. 28. 10:56
 64/87 anonim ***** válasza:
86%
Igen, 41 évesen is el lehet valakit hagyni, csak akkor már van az ember lányának pénze, munkája, munkatapasztalata, urambocsá érettségije. Azért az nem mindegy.
2015. nov. 28. 11:06
 65/87 anonim ***** válasza:
19%

honnan veszed, hogy kinek mije van? meg mi közöd hozzá?

és, ha segítenek majd nekik a rokonok vagy akárki?

közöd van hozzá? nincs.

hagyjuk már a munka dolgot is..

az egyik legnagyobb multinál dolgozom, ami tele van 8 általánosos vezetőkkel..ha nem lennék ott, el sem hittem volna.

ő élete, azt kezd vele, amit akar. attól, mert 17 éves, alakulhat jól is.

Érdekes. Ha azt írta volna ki, hogy elakarja vetetni, de az anyja nem akarja, azt írtátok volna, hogy az abortusz egy szörnyű és szívtelen dolog. imádtok itt legyeskedni és osztani az észt hétvégén, mert jobb dolgotok nincs.

2015. nov. 28. 11:12
 66/87 anonim ***** válasza:
11%

Üdv az anyukák világában, ahol mindenki jobban tudja neked mi a jó, és mindenki azt hiszi beleszólhat. Nálad még rátesz egy lapáttal h fiatal vagy... Tanuld meg minkét füledet használni, tudod egyiken be, másikon ki.

Jó babázást!!!

2015. nov. 29. 14:28
 67/87 mandiga ***** válasza:
16%

41 évesen sem biztos, hogy minden van.

Én példám:

21 éves nagylányom apukája 10 éve meghalt fiatalon.

32 évesen megismerkedtem a volt élettársammal. Imádott, szeretett, a lányomat is teljes mértékben elfogadta.

Szültem 3 gyereket. A legkisebb 2 éves volt mikor lelépett (nem nő miatt, az anyját választotta, mert a kedves nagymamának az volt a célja, hogy minket szétválasszon)

Költözésem után kisemmiztek, mert ők mindent megtehettek, és még sorolhatnám.

Elölről kezdtem az életem, van egy barátom aki maximálisan támogat, szereti a gyerekeimet.

Sajnos én kifogtam, de a jövőbe nem láttam. Soha nem tudja az ember mit hoz a jövő. Valakinek megadatik, valakinek nem.

Egy abortusz elég ahhoz, hogy többet ne lehessen gyereke az embernek, és a lelki világról nem is beszélve, már akinek van.

Ha túlságosan előre látnánk a jövőnkbe, nem hibáznánk ennyit.

2015. nov. 29. 16:30
 68/87 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek :)

Igen sajnos nem látni a jövőbe.

Lehet ha 25 évesen szülnék akkor is elhagynának.

2015. nov. 29. 18:31
 69/87 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, te kis buta liba.

Egyáltalán nem mindegy, h 17 vagy 25 évesen maradsz magadra. 25 évesen azért az embernek van már érettségije, szakmája, több év munkatapasztalata, egy kis félretett pénze, a baba után kap gyedet, nem kell gyesből tengődni, esetleg nyelvtudása, emberi kapcsolatai, akik segítenek munkát találni stb.

szóval ezzel ne nagyon vigasztald magad.

2015. nov. 29. 19:18
 70/87 A kérdező kommentje:
Jajj érettségi stb. Nekem a szakma kell csak!
2015. dec. 2. 10:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!