Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy megszeretném tartani a babát? Irjatok kérlek.!
17 éves vagyok teherbe estem a páromtól lassan 1 éve vagyok vele, de már előtte mi sokáig jó barátok voltunk. Terhes lettem tőle, tulajdonképpen ezt valahogy így is terveztük. Tegnap megmondtam a szüleimnek kiakadtak anyum mindenképp az abortuszt akarja apum viszont nem tudja.. Annyit kérdezett mit szeretnék, én mondtam hogy megakarom tartani de annyit válaszolt rá hogy majd megbeszéljük. A párom nagyon örül neki és a családja is mert őket is régóta ismerem a párom hugával egy osztályba jártunk és mindig a legjobb barátnők voltunk.
Mire megszületne a pici 18 lennék már.
De anyum azt mondja nem lennénk képesek felnevelni egy kisbabát mert nincs iskolám a párom most nem dolgozik.
Ez eddig Oké. De az iskolát eltudnám végezni ameddig a baba nem születne meg addig járnák ugyanúgy aztán 1 évet halaszthatnák és meglenne a szakmám, a párom pedig visszamehet Németországba ahol megkeresné havonta a 350.000 400.000.
Hogy vegyem rá őket hogy ne vetessék el tőlem? Nekem ez nagyon nagy lelki megterhelés lenne mert idegen kisgyerekeket annyira tudok szeretni hát még a sajátomat.. Segítsetek kérlek..
"...nincs iskolám a párom most nem dolgozik..."
"De az iskolát eltudnám végezni ameddig a baba nem születne meg addig járnák ugyanúgy aztán 1 évet halaszthatnák és meglenne a szakmám, a párom pedig visszamehet Németországba ahol megkeresné havonta a 350.000 400.000. "
ABORTUSZ!!!!! SÜRGŐSEN!!!!
A mondatokból csak ennyit vettél ki..
Akkor olvasd el azt is hogy AZ ISKOLÁT ELTUDNÁM VÉGEZNI! MERT MÁR JÖVŐRE VÉGEZNÉK VELE!
Neked halvány lila gőzöd sincs arról, mi az a gyerekvállalás...
Nem ám annyi, mint az Éjjel-nappal Budapestben. Hogy a haverok eltologatják, azt kész.
Miből veszel pelenkát? Tápszert? Babafelszerelést? Ruhát? Stb?
Hol laknál? Miből fizetnéd a rezsit?
Durva ám egyedül lenni egy babával, mert a párod Németországban van!
És ha visszamehet, akkor most miért nem dolgozik???
"tulajdonképpen ezt valahogy így is terveztük."
Ez most komoly?
Nem kényszeríthetnek rá, maximum kidobnak 18 évesen gyerekestül.
Egyébként a mostani élethelyzetben nem lennél képes eltartani a gyereket, anyud jól látja, és igaza van.
Egyáltalán hány éves a párod? Biztosan távkapcsolatot akarsz? Ő mit szól hozzá, mennyire biztos a dologban? Stb. Mert simán előfordulhat, hogy kimegy, jól keres, aztán kinn ragad, te meg itthon egy csecsemővel a szüleid nyakán.
Mivel így terveztétek, nyilván konkrét terveitek vannak: hol fogtok élni, ki lesz a gyerekkel amíg te tanulsz a párod meg Németországban dolgozik, miből fogjátok megvenni a babaholmikat. Ezeket elmondod a szüleidnek, biztos megértőbbek lesznek.
Ha úgy "terveztétek", hogy a szüleid továbbra is eltartanak plusz a babát is, ingyen bébiszitterkednek amíg te tanulsz meg szórakozol... hát akkor annyira nem lesznek boldogak.
kedves kérdező,
tudom, hogy nem ezt a választ várod, de anyaként valahol megértelek téged is, de édesanyádat is.
17 évesen nem tudom, hogy pszichésen mennyire vagy kész az anyaságra (mert azért ne szépítsük a dolgot, kiskorú vagy és a terhesség nem volt tervezett gondolom).
A másik aggasztó tényező az anyagi bizonytalanság.
Hol laknál? Miből finanszíroznád az életed és a baba kiadásait?
Lásd be: akár a párod, akár a szüleid nyakára szülsz, kiszolgáltatott leszel te is és a baba is.
(a kisgyermekkel történő munkatapasztalat nélküli képzetlen munkavállalást engedd meg, hogy ne minősítsem- ez tényleg a 17 éves lány álomvilág kategóriája).
A döntéshez tényleg sok lelkierőt kívánok és inkább csak átgondolnivalókat írtam le (nem vagyok sem abortuszpárti, sem abortusz ellenes- mert hiszem, hogy nincs két egyforma élethelyzet).
A férjem külföldön dolgozik. Az általad írt 3-400 eFt kinti viszonylatban az éhbér kategória legtöbb helyen (100 eur körül)- abból gondoltad, hogy a "párod" fizeti a lakhatását, életét és még benneteket is eltart? Ez valószínűleg nem reális- legalábbis nem azona szinten, ahogy te most valószínűleg kitaláltad.
A gyermek apja egyébként mit szeretne? Mert ő is ugyanúgy felelős és ott van a történetben, mint te.
Hol fogtok élni? Pontosan miből? Elismerte az apaságot? Terveztek együttélést/házasságot vagy a gyerekszobádba szerzel egy kiságyat?
Éltetek már együtt (nem hinném..).
Babakelengyével hogy állsz? Van rokon/ismerős aki segíthetne ezzel vagy a tanácsaival?
Szüleid hogy állnak anyagilag (nagyon övön alulinak gondolom, mikor a tinilány közli, hogy szül a szülők nyakára, ha egyébként is szűkös a keret- arról nem beszélve, hogy a szülők akarnak-e, tudnak-e besegíteni, vigyázni a picire alkalmanként vagy ők is dolgoznak, hajtanak)?
17 évesen én is cukinak tartottam a babákat- anyaként, a valóságban tudom, hogy azért ez csak egy szűk keresztmetszete az életnek. A biztos háttér (anyagilag is, neked SAJÁT JOGON, tehát nem segélyke, nem szülőnek, aktuális pasinak kiszolgáltatva!), a stabil kapcsolat és érzelmi háttér (...tudom, papolás, 17 évesen ez még nagyon képlékeny és ez így természetes- de hidd el, a pár kapcsolata legalább olyan fontos a cslaád boldogságában, mint a szülő-gyerek kapocs!) elengedhetetlen.
Nem akarlak elkeseríteni, de te a fenti pontoknál mind-mind hiánnyal indulsz.
Nem beszéllek rá semmire, de jó alaposan gondold át.
Igen, és?! Érettségivel, nyelvtudás nélkül kitörölheted a segged, babám.
Gyerekes vagy, éretlen, de te tudod. Ha a szüleid vállalják, hogy eltartanak titeket (én nem tenném, csak a kaját max.), hajrá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!