Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy megszeretném tartani a babát? Irjatok kérlek.!
17 éves vagyok teherbe estem a páromtól lassan 1 éve vagyok vele, de már előtte mi sokáig jó barátok voltunk. Terhes lettem tőle, tulajdonképpen ezt valahogy így is terveztük. Tegnap megmondtam a szüleimnek kiakadtak anyum mindenképp az abortuszt akarja apum viszont nem tudja.. Annyit kérdezett mit szeretnék, én mondtam hogy megakarom tartani de annyit válaszolt rá hogy majd megbeszéljük. A párom nagyon örül neki és a családja is mert őket is régóta ismerem a párom hugával egy osztályba jártunk és mindig a legjobb barátnők voltunk.
Mire megszületne a pici 18 lennék már.
De anyum azt mondja nem lennénk képesek felnevelni egy kisbabát mert nincs iskolám a párom most nem dolgozik.
Ez eddig Oké. De az iskolát eltudnám végezni ameddig a baba nem születne meg addig járnák ugyanúgy aztán 1 évet halaszthatnák és meglenne a szakmám, a párom pedig visszamehet Németországba ahol megkeresné havonta a 350.000 400.000.
Hogy vegyem rá őket hogy ne vetessék el tőlem? Nekem ez nagyon nagy lelki megterhelés lenne mert idegen kisgyerekeket annyira tudok szeretni hát még a sajátomat.. Segítsetek kérlek..
"Feltalálták a bölcsödét."
A dolgozó emberek gyermekeinek, nem pedig tinilányoknak, akik még élni akarnak.
Ha ennyi az össz "észérved", amit itt felsoroltál, SEMMI megértésre ne számíts a szüleidtől!
esetleg arról hallottál, hogy nem veszik be a gyereket bölcsibe? tudod munkáltatói igazolás kell hozzá. tisztában vagy a dolgokkal? azt ki fizeti? ja párod.
azt fogd fel, hogy nincs semmid és arra szülsz. ha a párod megunja a sírást, akkor mehetsz az utcára! ott akarsz élni?
ha párod esetleg elpattan vmi és üt-ver akkor hova mész?
nincsen semmid. erre szülni egy eszetlen döntés.
tudod mivel jár az egész? és az a min, hogy éjszakázol, felelősségvállalás egy életért(!) és mivel párod meg máshol lenne, egyedül kell mindent megoldanod!
Bölcsőde?
DOLGOZÓ szülők gyerekeinek van kitalálva!
(annyira azért képben vagy, hogy micsoda helyhiány van?)
Egyébként NEM vesznek fel jellemzően 1-1,5 éves kor alatt piciket- bár törvényileg vannak ún. csecsemőcsoportok, de a működő bölcsik 95%-ában nincs ilyen, nem elérhető, nincsenek meg a feltételei.
Szóval ez a "mehet bölcsibe" nem egy jó hozzáállás így a terhesség elején.
A gyermek 1 éves kora előtt pedig jellemzően nem szoktak az édesanyák munkát vállalni (a vészhelyzet más, azt ne vegyük ide)- te miért szeretnél?
(azt se vegyük ide, hogy vannak olyan magasan képzett szakértői munkakörök pl. tolmács vagy programozó aki alkalmanként dolgozhat otthonról- te sajnos nem ide tartozol)
"Nem várom el hogy a szüleim vagy a párom tartson el"
Nem várod el. Mert te mindent megoldasz havi 38.000 Ft-ból...
Mi is beírattuk a fiunkat másfél évesen bölcsibe. 2 munkáltatóival. Nem vették fel. Így ment családi napközibe. Majd következő évben 2,5 évesen vették fel bölcsibe.
Úgyhogy ne élj álomvilágban!!!
"Amíg gyesen vagy tanulj nyelvet, rakd le a jogsit, ha nincs. A munkaügyön elvileg támogatják ezeket."
Erre ne alapozz. Amíg gyesen vagy, szóba sem állnak veled a munkaügyön, nemhogy bármit is támogassanak.
ha érettségi helyett inkább szül, akkor biztos van benne ambíció arra, hogy nyelvet tanuljon meg jogsit tegyen le.
persze azt is szigorúan a párja fizetéséből!
Fiatal és képzetlen vagy, semmid sincs, szüleid nem támogatják a gyerekvállalást, szóval teljes mértékben a párodtól függsz majd, akit ráadásul valószínűleg hetekig nem látsz, ha kint kezd dolgozni. Kissé naiv tinilányos elképzelés, hogy ezt a helyzetet flottul kezelni tudjátok majd.
Elgondolkodnék azon is, hogy ha a pároddal történik valami, mihez kezdesz majd...
Elmúltál 14, nem kényszeríthetnek a szüleid semmire.
Felőlem meg úgy szülsz és annyi pénzzel, ahogy akarsz, mindenki saját jogán teszi tönkre a saját és a gyereke életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!