Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy megszeretném tartani a babát? Irjatok kérlek.!
17 éves vagyok teherbe estem a páromtól lassan 1 éve vagyok vele, de már előtte mi sokáig jó barátok voltunk. Terhes lettem tőle, tulajdonképpen ezt valahogy így is terveztük. Tegnap megmondtam a szüleimnek kiakadtak anyum mindenképp az abortuszt akarja apum viszont nem tudja.. Annyit kérdezett mit szeretnék, én mondtam hogy megakarom tartani de annyit válaszolt rá hogy majd megbeszéljük. A párom nagyon örül neki és a családja is mert őket is régóta ismerem a párom hugával egy osztályba jártunk és mindig a legjobb barátnők voltunk.
Mire megszületne a pici 18 lennék már.
De anyum azt mondja nem lennénk képesek felnevelni egy kisbabát mert nincs iskolám a párom most nem dolgozik.
Ez eddig Oké. De az iskolát eltudnám végezni ameddig a baba nem születne meg addig járnák ugyanúgy aztán 1 évet halaszthatnák és meglenne a szakmám, a párom pedig visszamehet Németországba ahol megkeresné havonta a 350.000 400.000.
Hogy vegyem rá őket hogy ne vetessék el tőlem? Nekem ez nagyon nagy lelki megterhelés lenne mert idegen kisgyerekeket annyira tudok szeretni hát még a sajátomat.. Segítsetek kérlek..
hát a páromnál laknák ugyanis nem csöves háza van..
Úgy mint mi sem vagyunk csövesek.
Meglenne neki mindene. Dolgozik most is, csak nem Németbe mert nem ment vissza egészségügyi okok végett.
Szóval arra nem lenne gondunk hogy nem lenne meg mindene. Mert ha ezt mondanám hazudnák.
Igen tudom hogy mennyibe kerül. Tisztába vagyok vele, hogy nem játék egy kisbaba.
A legszegényebb emberek is vállalnak gyereket.. Akkor mi miért ne tehetnénk?
Annyira már nem vagyok éretlen hogy tudjam mivel jár egy gyerek!
A párom nagyon szeretné,boldog hogy ez így történt. A szülei is nagyon örülnek neki. Csak az enyémek nem..
Pedig nem nekik szülném meg és nem várnám el hogy eltartsák mivel ő az enyém!
Az egyik előző (hosszú válaszoló) édesanya vagyok, aki átgondolásra ösztönzött.
Ne haragudj, de RETTENETES az a hozzáállás, hogy:
- más nyomorba is szül, nekem 1 fokkal jobb, akkor nehogy má'
- párom háza stb.- lásd már kérlek, hogy KISZOLGÁLTATOTT lehetsz. Ez azt jelenti, hogy kényszerből függsz valakitől. Kisbabát ilyennek épeszű FELNŐTT, felelősségteljes ember nem tesz ki önszántából.
Tudod ha az ember lánya gyermeket szerene, akkor azzal a vággyal is szüli, hogy a legjobbat szeretné megadni neki, ami csak erejéből kitelik.
Nem csak "majd lesz valahogy" jelleggel az aktuális kan házába beköltözve kismamaként. És ha összevesztek? Ha szakítotok? (mert lássuk be a tini terhesség kategóriában versenyzők 97%-ának 1-2 éven belül ez a sorsa)
Arra kérlek csak: gondold át, biztosíts magadnak és a születendő gyermekednek MÉLTÓ körülményeket.
A szeretet itt KEZDŐDIK- és a stabil párkapcsolatnál, de az sem biztos itt- nemcsak a korod, hanem a "párod" távolléte miatt.
Ne haragudj, de a leírt infók alapján ha döntenem kellene, édesanyád álláspontja tűnik ésszerűbbnek.
Jó azért, hogy nem nekem kell döntenem.
nos legyetek rám büszkék
- 17 évesen direkt lettem terhes
- nincs iskolám
- párom kb velem se lenne
Amúgy gondolom ugye van vészterved, ha párod úgy dönt mégse cuki a kakilós baba?
"a párom most nem dolgozik" "Dolgozik most is,"
Most akkor mi van?
Szülj nyugodtan persze, a szüleid meg a párod nyakára! Csak ne felejtsd el, hogy azért a gyerekért TE leszel a felelős, és nem más pénzére kellene vállalni, mert ha véletlenül épp senki nem akar téged eltartani, akkor pucér fenékkel mehetsz, ahova akarsz (lehet gyerek nélkül)!
Nincs facebookom úgyhogy ez kizárt hogy kiírnám bárhová is.
Nem várom el hogy a szüleim vagy a párom tartson el de ő is ugyanúgy akarja ezt a babát mint én.
Tudom hogy a szerelemmel nem lakunk jól tisztába vagyok vele.
De azzal is tisztába vagyok hogy ha elvetetném én is szenvednék a párom meg összeomlana teljesen.
A kicsi pedig nem szenvedne hiányt semmibe. Feltalálták a bölcsödét.
Vagy magántanuló is lehetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!