Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kíváncsi vagyok ki fog pozit...

Kíváncsi vagyok ki fog pozit tesztelni június végéig! Jössz egy röpke felmérésre?

Figyelt kérdés

2015. jún. 1. 13:30
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/325 anonim ***** válasza:
Eda: Koszi ,hogy megirtad melyik tesztet erdemes megvenni! Amugy parom is Nemetorszagban dolgozik mar tavaly ota. Ott is fogsz szulni ha sikerul a baba? Mert ugy tunik,hogy en igen. Parom munkahelye segitene a kikoltozesben csak meg en vagyok bizonytalan, nem tudok donteni.
2015. jún. 9. 09:50
 122/325 anonim ***** válasza:
Éda, nyugodtan repülhetsz, semmi baj nem lesz attól! Max az ellenörzésnél szólj, hogy terhes vagy hogy ne kelljen átmenj a kapun.
2015. jún. 9. 09:53
 123/325 anonim ***** válasza:

Szerintem 4-5 hetes terhesen simán lehet repülni, a 2-3. trimeszterben veszélyesebb. Soka ilyenkor még nem is tudják, hogy babásak és mindent csinálnak, mint előtte. Ha erős a baba megmarad :) Mennyi időre utaznál? Még lehet, hogy terhességi tüneteid sem jönnek elő ilyen hamar (hányás stb), hogy kellemetlen legyen az utazás.

Szerintem nagyon egyszerűen meg lehet különböztetni a csíkokat, hogy pozi-e vagy száradási: a száradási szürke, a halvány pozi az rózsaszín :)

Ditke, aki már tűkön ül a 8. dpo-n és semmi tünete :D

2015. jún. 9. 09:56
 124/325 anonim ***** válasza:

Sokszor repultem mar de egyszer sem terhesen. Azt irjak mindenhol,hogy az elso trimeszeterben inkabb nem ajanljak. A noverem ezt nagyon komolyan vette es marciusban busszal mentek vissza Irorszagba (ott laknak) , 8 hetes volt akkor.

Nekem a magan velemenyem az,hogy a repulogepnel tuti nem jobb mikor valaki buszon vegig zotykolodi az utat terhesen. Szerintem ez utobbi meg artalmasabb. Biztos,hogy a repulogepet valasztanam. Jo utazast majd nektek!

2015. jún. 9. 10:15
 125/325 anonim ***** válasza:
Termeszetesen lemaradt...Noemi voltam.
2015. jún. 9. 10:16
 126/325 A kérdező kommentje:

Noémi, mi kint élünk, és itt is tervezek szülni. Majd arra figyelj, hogyha te is itt szeretnél, kell betegbiztosítás, azt pedig terhesen már csak úgy kaphatsz, ha férjnél vagy, és a férjeden keresztül adják. Egyébként sem olcsó a biztosítás, de terhesen már nem is kötnek veled. Ha családi biztosítással kapod a férjeden keresztül, úgy nem kerül neki többe, neked meg nem kell pluszban fizetned. Egyébként nagyon drága lenne a szülés, és az orvosi vizsgálatok alkalmanként sem éppen olcsóak.

Ha búszút és repülőút között kellene választani, a sok órás zötykölődés valóban rosszabb, akkor én is inkább repülnék. Nekem az endokrinológusom mondta, hogy semmiképpen ne repüljek a sugárzás miatt, ha nem muszáj, és mivel nem muszáj, így ha pozitív lesz a teszt, nem is fogok. Egy hetes nyaralás lenne egyébként 1,5 órás repülőúttal.

Úgy tudtam, hogy a második trimeszterben szabad repülni, mert addigra már kifejlődött a picinek minden szerve, csak mozgatni kell a lábakat útközben, a harmadikban viszont már nem jó.

2015. jún. 9. 13:31
 127/325 anonim ***** válasza:

"Szakértők szerint a várandós anyáknak nincs félnivalójuk a repülőtéri biztonsági kapuk sugárzásától, sem pedig a repülőgép fedélzetén uralkodó túlnyomástól, sőt, amennyiben elég körültekintően felkészültek az utazásra, a tengeren túli repülések során a hosszan tartó mozdulatlanság következtében olykor fellépő mélyvénás trombózis lehetőségétől sem kell tartaniuk. A testszkennerek és biztonsági kapuk ionizáló sugárzásától azért nem, mert a sugárzás dózisa messze a veszélyt jelentő értékhatár alatt mozog.

Mivel a vénás keringészavar okozta trombózisrizikó a terhesség előrehaladásával fokozódik, a kismamák többsége érthető módon a mélyvénás trombózistól fél a legjobban, melyet azonban az orvosok szerint könnyű megelőzni elasztikus harisnya viselésével.

A legkomolyabb veszélyt 10 000 méter repülési magasság fölött a koraszülés jelenti, állítják a szakértők. Ezért az esetleges kora- vagy ikerszülés miatt veszélyeztetett kismamáknak természetesen azt ajánlják, hogy a terhességük 32. hete után lehetőleg ne repüljenek. Számos légitársaság csak orvosi igazolással engedi a 36. héten túl lévő várandós anyákat a fedélzetre. Vannak olyan cégek, melyek már a terhesség 28. hete után olyan orvosi igazolást kérnek, amely feltünteti a szülés várható időpontját.

A szülészorvosnak természetesen minden egyes esetben ki kell derítenie, hogy az adott kismamánál milyen komplikációk léphetnek fel egy esetleges repülőút során. Súlyos vérszegénységgel, vérző sebbel, friss csonttöréssel, illetve súlyos szív-vagy légzőszervi betegségben, illetve jódhiányban szenvedő terhes nőknek semmiképpen sem javasolható a repülés.

Azoknak a nőknek, akiknek korábban vetélésük vagy méhen kívüli terhességük volt, azt ajánlják, hogy a repülés előtt mindenképpen végeztessenek ultrahangvizsgálatot. Amber Howard, a Holidaysafe.co.uk utasbiztosítási honlap szóvivője szerint a légitársaságoknak joguk van megtagadni, hogy a terhes nő felszálljon a repülőre, amennyiben felmerül a gyanú, hogy a szülés ideje túl közel van."

2015. jún. 9. 13:49
 128/325 anonim ***** válasza:

Koszi Eda!

Ferjnel vagyok es igen, ugy lesz a biztositas ahogy irtad, ferjem mar utana erdeklodott. Neki van rendes, bejelentett munkahelye.

2015. jún. 9. 14:50
 129/325 anonim ***** válasza:

Hát csak nem múlik a szurkálás csak már a hasa alja csinálja meg olyan meg jön érzésem van de remélem nem jön meg!!!!

Viki

2015. jún. 9. 14:54
 130/325 A kérdező kommentje:

Na akkor jó, úgy egyszerű lesz. Annyi, hogy majd ha biztossá válik, hol szeretnél szülni, akkor itt úgy van, hogy már pár hónappal a szülés előtt érdemes kiválasztani a kórházat. Nyílt napokat szoktak tartani, amikor meg lehet nézni, hogy milyen maga a kórház, stb. Érdemes minél korábban megtenni ezt a védőnő választása miatt, szóval, majd ha aktuális, gondoljatok erre is:)

Viki, én is érzek szurkálást, meghúzódást, olyan, mint amilyen menzesz előtt szokott lenni, és pont azelőtti pár napban vagyok, a hasam is pont ugyanolyan "felfújt"-érzés, és a mellbimbóérzékenység is elkezdődött tegnap. Barnázás még nincs, de az még két nap múlva is kezdődhet az előző hónap alapján.

2015. jún. 9. 15:07
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!