Kíváncsi vagyok ki fog pozit tesztelni június végéig! Jössz egy röpke felmérésre?
Szerintem 4-5 hetes terhesen simán lehet repülni, a 2-3. trimeszterben veszélyesebb. Soka ilyenkor még nem is tudják, hogy babásak és mindent csinálnak, mint előtte. Ha erős a baba megmarad :) Mennyi időre utaznál? Még lehet, hogy terhességi tüneteid sem jönnek elő ilyen hamar (hányás stb), hogy kellemetlen legyen az utazás.
Szerintem nagyon egyszerűen meg lehet különböztetni a csíkokat, hogy pozi-e vagy száradási: a száradási szürke, a halvány pozi az rózsaszín :)
Ditke, aki már tűkön ül a 8. dpo-n és semmi tünete :D
Sokszor repultem mar de egyszer sem terhesen. Azt irjak mindenhol,hogy az elso trimeszeterben inkabb nem ajanljak. A noverem ezt nagyon komolyan vette es marciusban busszal mentek vissza Irorszagba (ott laknak) , 8 hetes volt akkor.
Nekem a magan velemenyem az,hogy a repulogepnel tuti nem jobb mikor valaki buszon vegig zotykolodi az utat terhesen. Szerintem ez utobbi meg artalmasabb. Biztos,hogy a repulogepet valasztanam. Jo utazast majd nektek!
Noémi, mi kint élünk, és itt is tervezek szülni. Majd arra figyelj, hogyha te is itt szeretnél, kell betegbiztosítás, azt pedig terhesen már csak úgy kaphatsz, ha férjnél vagy, és a férjeden keresztül adják. Egyébként sem olcsó a biztosítás, de terhesen már nem is kötnek veled. Ha családi biztosítással kapod a férjeden keresztül, úgy nem kerül neki többe, neked meg nem kell pluszban fizetned. Egyébként nagyon drága lenne a szülés, és az orvosi vizsgálatok alkalmanként sem éppen olcsóak.
Ha búszút és repülőút között kellene választani, a sok órás zötykölődés valóban rosszabb, akkor én is inkább repülnék. Nekem az endokrinológusom mondta, hogy semmiképpen ne repüljek a sugárzás miatt, ha nem muszáj, és mivel nem muszáj, így ha pozitív lesz a teszt, nem is fogok. Egy hetes nyaralás lenne egyébként 1,5 órás repülőúttal.
Úgy tudtam, hogy a második trimeszterben szabad repülni, mert addigra már kifejlődött a picinek minden szerve, csak mozgatni kell a lábakat útközben, a harmadikban viszont már nem jó.
"Szakértők szerint a várandós anyáknak nincs félnivalójuk a repülőtéri biztonsági kapuk sugárzásától, sem pedig a repülőgép fedélzetén uralkodó túlnyomástól, sőt, amennyiben elég körültekintően felkészültek az utazásra, a tengeren túli repülések során a hosszan tartó mozdulatlanság következtében olykor fellépő mélyvénás trombózis lehetőségétől sem kell tartaniuk. A testszkennerek és biztonsági kapuk ionizáló sugárzásától azért nem, mert a sugárzás dózisa messze a veszélyt jelentő értékhatár alatt mozog.
Mivel a vénás keringészavar okozta trombózisrizikó a terhesség előrehaladásával fokozódik, a kismamák többsége érthető módon a mélyvénás trombózistól fél a legjobban, melyet azonban az orvosok szerint könnyű megelőzni elasztikus harisnya viselésével.
A legkomolyabb veszélyt 10 000 méter repülési magasság fölött a koraszülés jelenti, állítják a szakértők. Ezért az esetleges kora- vagy ikerszülés miatt veszélyeztetett kismamáknak természetesen azt ajánlják, hogy a terhességük 32. hete után lehetőleg ne repüljenek. Számos légitársaság csak orvosi igazolással engedi a 36. héten túl lévő várandós anyákat a fedélzetre. Vannak olyan cégek, melyek már a terhesség 28. hete után olyan orvosi igazolást kérnek, amely feltünteti a szülés várható időpontját.
A szülészorvosnak természetesen minden egyes esetben ki kell derítenie, hogy az adott kismamánál milyen komplikációk léphetnek fel egy esetleges repülőút során. Súlyos vérszegénységgel, vérző sebbel, friss csonttöréssel, illetve súlyos szív-vagy légzőszervi betegségben, illetve jódhiányban szenvedő terhes nőknek semmiképpen sem javasolható a repülés.
Azoknak a nőknek, akiknek korábban vetélésük vagy méhen kívüli terhességük volt, azt ajánlják, hogy a repülés előtt mindenképpen végeztessenek ultrahangvizsgálatot. Amber Howard, a Holidaysafe.co.uk utasbiztosítási honlap szóvivője szerint a légitársaságoknak joguk van megtagadni, hogy a terhes nő felszálljon a repülőre, amennyiben felmerül a gyanú, hogy a szülés ideje túl közel van."
Koszi Eda!
Ferjnel vagyok es igen, ugy lesz a biztositas ahogy irtad, ferjem mar utana erdeklodott. Neki van rendes, bejelentett munkahelye.
Hát csak nem múlik a szurkálás csak már a hasa alja csinálja meg olyan meg jön érzésem van de remélem nem jön meg!!!!
Viki
Na akkor jó, úgy egyszerű lesz. Annyi, hogy majd ha biztossá válik, hol szeretnél szülni, akkor itt úgy van, hogy már pár hónappal a szülés előtt érdemes kiválasztani a kórházat. Nyílt napokat szoktak tartani, amikor meg lehet nézni, hogy milyen maga a kórház, stb. Érdemes minél korábban megtenni ezt a védőnő választása miatt, szóval, majd ha aktuális, gondoljatok erre is:)
Viki, én is érzek szurkálást, meghúzódást, olyan, mint amilyen menzesz előtt szokott lenni, és pont azelőtti pár napban vagyok, a hasam is pont ugyanolyan "felfújt"-érzés, és a mellbimbóérzékenység is elkezdődött tegnap. Barnázás még nincs, de az még két nap múlva is kezdődhet az előző hónap alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!