Ki nem várja március 10-re? Izguljunk együtt!
Sziasztok!
Sajnos ma estére nekem is megjött... :*(
Nem vagyok rutinos, ez volt a legelső próbálkozás. Meg is sirattuk... Persze tudom, hogy elsőre nem szokott, de azért érzelmileg az ember belekerül így is... Úgyhogy most egy kis gyászban vagyok, vagyunk...
Arra gondoltam, veszek ovulációs tesztet. Ti használtatok már? Van tapasztalat?
Mindenkinek drukkolok!!!!
A.
Sziasztok! Kedves Kérdező, sajnálom, hogy nem jött össze elsőre, tényleg, de csak bátorítani tudlak, és újra felhozni a saját példámat, hogy 6 hónap után jött össze, pedig minden hónapban ugyanannyiszor voltunk együtt, stb. Talán ez a mostani hónap lesz a nyerő, drukkolok :)
Mindenkinek szorítok a következő hónapra (Anna, Vera)!!!!
Én ovulációs tesztet még nem használtam, de három hónapig vezettem a hőgörbémet, az nagyon érdekes és tanulságos volt...
TM veled mi a helyzet?
Zs.
Sajnálom lányok, hogy nem jött össze. :( Remélem a következő hónap sikeres lesz! Mindenkinek nagyon szorítok továbbra is!
Én nem használtam ovulációs tesztet, de gondolkozom rajta, hogy vegyek. Amúgy ti voltatok valamilyen kivizsgáláson, vagy beszéltetek a nőgyógyászotokkal a babatervezésről?
Vera
sajnálom én is :-(
nekem holnapra kellene megjönnie, a mai tesztem is negatív volt, így szerintem meg fog jönni. ez is egy hónap volt, már csak vállat vonok :-)
TM
Engem is érdekelne, hogy mivel készültetek, beszéltetek-e nődokival, tudjátok-e, hogy fogamzóképesek vagytok (és párotok nemzőképes-e), volt-e bármi vizsgálat.
Zs, a hőgörbe dolgot megosztod velünk? Miben volt nagyon tanulságos?
Én azt sem értem, miért olyan fontos, hogy pont mikor van az ovu, mert ha 2 naponta együtt vagyunk azokban a napokban, akkor úgyis le van fedve az az idő is, nem?
Tudom, hogy ez csak az elő próbálkozás volt nekem, de azért ott feszít belülről a kérdés, hogy ha együtt voltunk akkor, ott voltak az illetékes sejtek egy helyen, akkor mégis miért nem.......... :(
Ti hogy kezelitek ezt magatokban...?
Szia Kérdező!
Szerintem ez a félsz mindenkiben benne van, hogy vajon meg tud-e foganni?
Mi csak annyival készültünk, hogy elkezdtünk rendszeresen vitamint szedni (főleg C-vitamint mindketten, én valamennyi folsavat is, plusz cickafark és palástfű teát ittam). NEM voltunk semmilyen vizsgálaton, a nődokinak is csak megemlítettem, amikor éves rákszűrésen voltam, hogy babát szeretnénk. A tavalyi elhalt terhességem után (5 hónap után jött össze), azt hittem azonnal újra terhes leszek, és akkor elfelejthetem a veszteségemet. De nem így lett! Okos a szervezet, tudta, hogy időre van szükségem, lelkileg is. Mikor 3 hónap után se jött össze, elkezdtem aggódni, hogy van-e egyáltalán peteérésem... Ezért kezdtem hőmérőzni. Ciklus első napjától minden reggel mértem, és a neten vezettem (ciklus.hu és fertilityfriend.com). Sok mindent megtudtam a testemről és a ciklusomról, jól látszott, hogy van ovulációm és ettől megnyugodtam. Próbáltunk mindig előtte pár nappal együtt lenni, vagy akörül, mert nem pontosan ugyanakkor van minden ciklusban. Mindent jól csináltunk mégse jött össze! Aztán Február elején azt mondtam, fenébe, úgyis akkor jön amikor akar, és van extra peteérés is, szóval nem csak ovukor lehet teherbe esni, és akkor legyünk együtt, amikor kívánjuk. És hát abban a hónapban jött össze, pedig csak a ciklus 5. és 9. és 15. napján tudtunk együtt lenni, és ált. 12. napon van ovum!
Lényeg, hogy a hőmérőzésben megismertem a testem jeleit, és ez jó volt, meg. hogy rendben működök.
Ha érdekel, szívesen leírok részleteket a módszerről.
Zs.
Köszönöm szépen, Zs! Nagyon jó, hogy ezeket leírtad, hálás vagyok.
Igen, ha van időd bővebben írni, megköszönöm.
Látom, hosszú az utad az anyasághoz... Szép...
Kedves Kérdező! Kicsit eltűntem, mert gondok adódtak nálam: elkezdtem vérezni tegnap. Jól megijedtem. Voltam ma ügyeleten, látták az uh-on a terhességet, azt mondták várni kell, felírtak magzatmegtartót, de túl sok mindent nem lehet most még tenni. Szóval szorítsatok légyszi, hogy megmaradjon!!!
A hőmérőzés: minden reggel ugyanabban az időben mértem, digitálissal, szájban, nem csak a csipogásig, hanem legalább 5 percig. Vezettem az eredményeket azon a két oldalon, amit írtam. A neten rá lehet keresni konkrétan a hőmérőzésre, és akkor részletesen el tudod olvasni, hogy mit kell figyelni. A reggeli hőmérséklet az ovuláció előtt alacsonyabb, közvetlen előtte ált. még jobban leesik, aztán meg felmegy és a menstruációig fenn is marad, ha terhes vagy még tovább is, ha nem akkor a következő menstruáció elején megint leesik. Nagy vonalakban ennyi.
Nyugodtan kérdezz, ha eszedbe jut még valami.
Szia, sziasztok. Zs.
Nagyon szurkolok Neked, Zs! Most már igazán sokat tettél a babáért, kívánom, hogy egészségesen megszülessen novemberben :)
Köszi az infókat, tetszik nekem, hogy jobban megismerjük a testünk működését, önmagunkat. Köszi szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!