Vannak még, akik ebben a hónapban kezdik a "babaprojektet"?
Köszi a bíztató szavakat.
Megvolt a vizsgálat.
7-45re beértem, odaadtam a beutalót, 15 perc múlva behívtak, elmondták hogy fog történni, meg hogy utánna 1 órát ott kell maradni nehogy allergiás legyek a kontrasztanyagra aztán mehetek is.
8-30 kor elkisértek minket(4en voltunk erre a vizsgálatra aznap) a röntgenhez, ahonnan majd egymás után behívtak minket. Mit ne mondjak utolsó voltam, De max10 percenként mentünk vetkőzni.
A legelső nő 5 perc után kijött..Aztmondta nem vészes kicsit feszít és kellemetlen de ne féljünk.
9-15kor került rám a sor. LE kellett vetközni(csak alulról) majd felfeküdni a röntgenasztalra, egy idősebb úr segített felmászni, és a vizsgálat alatt is ő fogott meg csúsztatott a pontos pozícióba amit a széttett lábaim mögött ülő orvos mondott.
Aztán az orvos valami nagy fém "csipesszel" vagy mivel kissé szétfeszítette a méhszájat ami elég kellemetlen volt, sőt nekem fájt is mert nagyon féltem és tiszta izomgörcs voltam, nem birtam lazítani.De ez a része kb mint egy rákszűrés.Ekkor ki kellett nyújtanom a lábam és terpeszben feküdni az asztalon.
Aztán csak én meg az orvos maradtunk, bekapcsolták a röntgent, és egy monitoron láttam mit lát az orvos. Egyből benyomta a kontraszt anyagot ami nekem fájt, feszített, de inkább akkor fájt mikor a petevezeték végén a hasüregbe folyt. Láttam ahogy megtelik a méh és az egyik petevezeték aztán a másik és a végén kifolyik.Szóval átjárható volt. Amikor mind a kettő kifolyt akkor egyből kikapcsolta a röntgent és egy határozott gyors mozdulattal kihúzta a (gondolom) katétert és ennyi. Még szerencse hogy alapból alám raktak papírtörlőt mert folyt a kontrasztanyag. Az idős bácsi segített leszállni, aztán felöltöztem és ennyi volt. Fájt, de túl lehetett élni, az a szerencse hogy mindez kb1-2 perc volt, annyira rutinosan csináltak mindent hogy mire észbekaptam a fájdalomra már túl is voltam rajta.. 2 nőnek nem fájt csak kellemetlennek mondták, ami a helyzetre is igaz volt. Nekem fájt csak de nem vészesen meg egy másik fiatalabb lánynak neki viszont az egyik oldala el is volt záródva.Ha jól vettem ki a szavábol.
Tegnap volt de még ma is fáj néha kb mint menzeszkor petefészek körül, és ha olyan szögben ülök a méhszáj is. De elfog múlni...A lényeg NEM VÉSZES!!!!! :D Túl vagyok rajta. Hálisten átjárható vagyok, ha volt is valami akkor az már nincs. Jövő hónaptól mindent bele...:)
Bocsi hogy ennyire részletesen írtam le, de mikor készültem erre a vizsgálatra akkor annyi mindent olvastam, és most tapasztalatból elmondhatom mindazt amit nem láttam sehol.Kedvesek gyorsak és szakszerűek voltak. A legtöbb időt a fel-le öltözés adta ki.
A legjobb ~hogy ezt is kipipálhatom, és ~ a férjem elismerése.Büszke rám hogy ezt is bevállaltam, és olyan kis gondoskodó ...hm..imádom...
Na hát "röviden" ennyi. Mindenkinek kitartás és csak optimistán! :)
Ááá nem vagyok én bátor..Majd be pisiltem a félelemtől, de tényleg az volt a szerencsém hogy gyorsak voltak..
Ezt minden nő megtenné aki babát szeretne.
A nők két dologért képesek mindent megtenni, és elkövetni:
1 hogy legyen babájuk
2 hogy ne legyen.
Az 1esek táborába tartozunk.
Szorítok neked..Ezeken a napokon én is mindig kétségbe vonom a szándékot, hogy biztos kell ez nekem, a sok kudarc nagyon el tud kedvetleníteni.De olyankor belegondolok milyen jó érzés is az mikor barátnőm kisfia(1 éves) jön felém vigyorogva , kéreckedik , bújik, és közbe próbálja kimondani a nevem..A Kittiből csak annyi megy hogy TI.de cuki.És ez lelket önt belém.
A teázást, én nem próbáltam nem tudok véleményt mondani..Van akinek bejön van akinek nem...A nőgyogyász meg kineveti:D
De hátha neked jó..Én csak a cickafarkot ittam félidőig, de abban a hónapban elég hosszu lett a ciklusom, hogy attol e nem tudom..Kitartás!!!!
Sziasztok Csajok!
Hogy vagytok?
Hozzánk még nem jött a gólya, de minden hónapban nagyon reménykedek. Ez a 7. próbálkozós, és reménykedem, hogy most baby lesz a vége :)
Mindenkinek drukkolok! :)
Sokat gondoltam rátok az elmúlt időbe, csak nem mertem írni... Tegnap vettem a bátorságot, hogy megkérdezzem hogy vagytok... :)
Én talán a jövőhéten megtudom, hogy fiú vagy lány van a pocimba... :) Eddig szégyenlős volt a kicsikém. Már 25+3 hetes vagyok...
6-os voltam.
Drukkolok nektek.
5ös vok.
Hozzánk se szállt le az a kétszínű.....madár..:)
Istenem hogy telik az idő....
25hetes?? atya ég....
A Nőgyógyim aztmondta ha 6 hónapon belül(HSGután) nem sikerül érdemes lenne megpróbálni az inszemet..Ezt nagyon nem akarom..Ha valami van irok! Drukk mindeninek.
Az egyik ismerősöm most úgy lett terhes, hogy hónapokig nem jött össze neki, 1 hónapig szedett fogamzásgátlót és következő hónapba már meg is fogant a baba.
Lehet, hogy inszem előtt érdemes lenne megkérdezni a dokit, hogy erről mi a véleménye.
szép napot nektek 6-os
6-os, majd írd meg, hogy milyen volt? Megmutatta-e magát a csöppségetek? Biztosan fantasztikus érzés anyának lenni.Élvezd ki a várandósság minden pillanatát :)Nagyon Örülök az örömödnek. Nekem a napokban van-lesz a peteérésem.....aztán néhány izgalommal teli várakozós nap, és talán...a remény mindig ott van.
Jó, hogy benéztél ide hozzánk, szerintem mindannyiunknak egy plusz reménysugarat és mosolyt hoztál. Köszönjük! :)
Áldott napot kívánok mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!