Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Abortusz előtt állók, hogy...

Abortusz előtt állók, hogy élitek meg a napjaitokat a műtétig?

Figyelt kérdés

Sajnos, rám kb. még 2 hét múlva kerül erre sor...azért írom, mert fizikálisan nehezen bírom már. Lelkileg összeszedett vagyok, mert tudom, nem tudnánk bevállalni a babát, van egy kisgyerekünk is, de nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, kifizetetlen számlák, lakáshitel, autóhitel és sok egyéb más.

Most mentem vissza dolgozni, és muszáj észrevétlennek maradnom...rosszulléttel, émelygéssel küzdök. Melleim fájnak, folyamatosan görcsölget a hasam. Egyenlőre nem látszik rajtam a pocak, bár néha úgy vélem nagyobb lett a hasam. Tartanom kell magam, mert van egy 3 éves gyerekünk, aki apró kis radarjaival érzi, hogy valami nincs rendben velem. Párommal is feszült a viszony, igazából nem látok bele a lelkébe. Azt tudom, hónapok óta meg van kattanva a pénzek miatt. Én meg emiatt kattogok.

Nem bírom, hogy ilyen sokáig "váratnak" az orvosok. Az biztos már, magánorvosnál lesz a műtét.

2012. jún. 19. 18:14
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Egy kérdés merült fel bennem: a terhességmegszakítás utáni időszakkal, az esetleges érzelmi sivársággal is számoltál? Azért kérdezem, mert a hozzászólásaid alapján Te egy érző ember vagy, írod is, hogy ez a döntés már most is fáj. Hogy fogod tudni elviselni a baba hiányát később? Akár egy hónap, akár egy év, akár 10 év múlva? Sokan írnak ezen az oldalon a megbánt abortuszról, érdemes az ő vallomásaikat is elolvasni. Rövidtávon lehet, hogy a baba elvetése tűnik a jó megoldásnak - de mi lesz Veled utána? Erre is fel kell készülnöd. Ha lelkileg nem bírod, akkor melletted a már megszületett gyereked fog a leginkább szenvedni és a munkahelyeden is nehezen tudsz talán helytállni. Hangsúlyozom, nem írnám ezt, ha nem látnám, hogy érzelmileg már most is megvisel a tudat.

Egy másik kérdés, nem kimondottan a Kérdezőhöz: én még csak egy gyereknél tartok, de ha megszületik a 2., akkor tényleg a csőd szélére fogunk kerülni? Miért egyenlő egy baba az anyagi összeomlással? Igaz, nekünk nincs hitelünk, de ha lenne, se kéne sokkal többet költenünk havonta a 2. baba miatt, hiszen szinte mindent örököl az elsőtől. És egy darabig nem is fog annyit enni, mint mi...

Egy könyvcím jut végül eszembe: Jövőnk titka: a gyerek...(Nem az abortuszról szól, de a cím sok, szerteágazó gondolatot rejt magában.)

2012. jún. 27. 22:45
 62/68 Sókristály ***** válasza:
100%

Mivel kérdeztél, válaszolok.

Minden családban más az a gyerekszám, ami már nem vállalható, mert bizony csőddel járna. Ez valakinél sajnos már a 2. baba. Nekem 5 gyerekem van, de a 6.-at már nem tudnám vállalni.

Nem tudom, miből gondolod, hogy a 2. már nem kerül annyiba. Oké, nem kell babakocsit, kiságyat, kádat, ilyesmit megvenned. És lehet, hogy a ruhák egy része is örökölhető. De mit csinálsz, ha téli gyerek után nyári jön, ha nem egyforma ütemben nőnek, ha ellenkező neműek. Tapasztalatból írom, nálunk nagyon kevés volt az örökölhető cucc. Mert még ha el is tekintesz attól, hogy fiú vagy lány, és tudatosan uniszex cuccokat veszel, az sem megoldás hosszú távon. Az oviban már biztosan muszáj leszel külön öltöztetni, ha nem akarod, hogy kilógjon a sorból. Azt írod, eleinte nem eszik sokat egy baba. Igen, optimális helyzetben elvan anyatejen, ahogyan az enyémek is elvoltak. De már borul minden, ha tápszeres lesz, mert az viszont egy vagyon. És még nem beszéltünk a babápolási szerekről, pelenkáról, esetleg gyógyszerekről.

Amikor meg jön az ovi, meg főleg az iskola, akkor már biztosan ugyanannyiba kerül, mint az első. Mert be kell fizetni az ebédet, a csoportpénzt, a kirándulást, a színházat, később a szakkört, az edzéseket. Hidd el, hogy a legkisebb tétel az örökölhető ruha.

Persze, javulhat az ember helyzete, ahogyan romolhat is, de régen rossz, ha már mínusszal kezdi a babázást.

A kérdezőnél megélhetési gondok, tartozások vannak, köztük lakáshitel hátralék, amit ha nem fizetnek, tudod, hová vezet. Nekik az egyetlen esélyük, hogy kijöjjenek a gödörből az, ha mindketten dolgoznak.

Érzelmi nehézségekről írsz, érzékenységről. Tudod, én azt gondolom, hogy egy ilyen helyzetben pontosan a család miatt kell erősnek lenni, és ha tényleg nincs esély arra, hogy másként oldják meg, a meglevő gyerek jövője miatt kell meghozni ezt a döntést. Mert egy kisbaba tényleg maga a csoda, de ha miatta a hónap végén nincs mit enni adni a nagyobbnak, ha miatta úszik el a ház, nem hiszem, hogy bárkinek sok öröme lenne benne.

2012. jún. 28. 07:53
 63/68 anonim ***** válasza:
0%

Egy 12 gyerekes pár mondta, a tv-ben is elhangzott:ahogy nőtt a család, egyre jobban ment a soruk. Tehát a gyerekek létszámának növekedésével JAVULTAK az életkörülményeik.

És nem egy nagycsaládostól hallottam ezt. Három gyermekünk van, én is ezt tapasztalom, pedig gyessel kezdtem, és azon is vagyok 6 és fél éve.

2012. jún. 28. 10:57
 64/68 anonim ***** válasza:
100%
és elárulta a 12 gyermekes család, hogy mi a siker titka? Feltételezem, amerikaiak voltak, amerikai álomban, azt az esetet ne keverjük ide. Ha nem, akkor tényleg érdekel, elkezdek én is gyerekeket szülni a semmibe...
2012. jún. 28. 12:13
 65/68 Sókristály ***** válasza:

Én sem tudom, hogyan csinálta az a 12 gyerekes család...

Az tény, hogy a 3. gyerek anyagilag nem okoz akkora változást, mivel megnőnek a juttatások és egy csomó kedvezményre jogosult lesz a család. De azt azért szögezzük le, hogy még így is kevesebb jut egyre.

De a kérdezőnek ez a baba a 2. lenne, így rá még ez sem igaz. És Ők már most is mínuszban vannak.

Ahogyan nem igaz a 4. és 5. gyerekre sem. Ezt meg én tudom tapasztalatból. A 4. és az 5. gyereknél 16-16000 Ft-tal nőtt a bevételünk, annyiból meg nem lehet gyereket nevelni. Az bizony csak zsebből, fizetésből megy. Ahol meg az nem elég....

2012. jún. 28. 12:21
 66/68 Sókristály ***** válasza:
100%

Visszatérnék még a 12 gyerekes családhoz.

Ekkora gyerekszámnál azért ki szoktak utalni állandó segélyt, számon tartják Őket, ruhákat, adományokat, pelenkát, tartós élelmiszert kapnak. Mert különlegesek (?)

De ki tenné meg ezt egy 2 gyerekes családdal? elárulom, senki!

2012. jún. 28. 12:24
 67/68 anonim ***** válasza:
43%

Olvastam Sókristály válaszát, gratulálok az 5 gyerekéhez. Ekkora család mellett csodálkozom is, hogyan tud ennyi kérdésre válaszolni.

Abban egyetértek vele, hogy inkább az iskolás évek a húzósak, de arra fel lehet készülni. A döbbenet most él a szülőkben, akik nem gondoltak arra, hogy gyerekük lesz.

Érdekes, hogy az 5 gyereknél nem annyira működött az öröklődés – mi anno a szomszédságban kb. 10-en voltunk gyerekek, fiúk, lányok vegyesen és házról házra jártak a ruhák, kisgyerekkori és nagyobb is. Még most is van belőlük használható.

A másik az anyatej: ha elapadt a saját, tápszer helyett ott a begyűjtött, úgy tudom, ez ingyenes, de mindenképp olcsóbb még akkor is, ha magánúton szerzi be.

A pelenka tényleg egy vagyon, ezért is döntöttem a mosható mellett. Igaz, egyszerre az is egy nagyobb kiadás volt, de behozza az árát. (Egyébként hallottam olyanról, akinek a babája másoktól kapott, használt mosható pelusba ürít és semmi baja nincs...) A reklámok leperegnek rólunk, az egyéb babaápolási cikkeket a családi pótlékból ki tudjuk fizetni.

Nálunk rendszeresen van gyűjtés (nem csak árvízkor) használható ruhára, tartós élelmiszerre, sőt, volt, hogy bútort keresett egy család. Egy ismerősöm pedig önszántából küld havonta, kéthavonta csomagot egy szegény sorsú kisgyerekes (egy baba van) családnak – pedig nem különlegesek.

Egy szó mint száz: aki akarja a gyerekét, az felkutatja, megtalálja azokat a forrásokat, amikre támaszkodhat az első döbbent percekben, vállalva lemondást, áldozatot. Védőnők, rokonok, barátok, szomszédok mellett, ha vannak, egy lista, a teljesség igénye nélkül:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Végül: kétlem, hogy egy kisbaba miatt úszik el a ház. Ő aztán olyan ártatlan. A felnőttek, társadalom, stb. tehetnek csak arról, ha tényleg rosszra fordul a helyzet. De ő fizessen meg az életével ezért?

Van segítség, ha nem derogál, inkább az élet.

2012. jún. 30. 00:14
 68/68 anonim ***** válasza:
100%
Igazából mindegy, mehet itt a pro-kontra érvelés, de a kérdező már eldöntötte, mit akar. Felesleges győzködni..
2012. jún. 30. 00:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!