Abortusz előtt állók, hogy élitek meg a napjaitokat a műtétig?
Sajnos, rám kb. még 2 hét múlva kerül erre sor...azért írom, mert fizikálisan nehezen bírom már. Lelkileg összeszedett vagyok, mert tudom, nem tudnánk bevállalni a babát, van egy kisgyerekünk is, de nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, kifizetetlen számlák, lakáshitel, autóhitel és sok egyéb más.
Most mentem vissza dolgozni, és muszáj észrevétlennek maradnom...rosszulléttel, émelygéssel küzdök. Melleim fájnak, folyamatosan görcsölget a hasam. Egyenlőre nem látszik rajtam a pocak, bár néha úgy vélem nagyobb lett a hasam. Tartanom kell magam, mert van egy 3 éves gyerekünk, aki apró kis radarjaival érzi, hogy valami nincs rendben velem. Párommal is feszült a viszony, igazából nem látok bele a lelkébe. Azt tudom, hónapok óta meg van kattanva a pénzek miatt. Én meg emiatt kattogok.
Nem bírom, hogy ilyen sokáig "váratnak" az orvosok. Az biztos már, magánorvosnál lesz a műtét.
Hannkah, minden választ elolvasok, és nem azért nem válaszolok, mert nem akarok. Két napja tettem fel a kérdést, és a mai napig ugyanúgy vívódom, mind lelkileg, mind fizikailag.
Ahogy írtam - lelkileg összeszedett vagyok, persze tud fájni a dolog, nincs olyan perc, hogy ne járna az eszem ezen. Sok összetett dolog van a háttérben, amiért meg kellett hoznom a döntést magamban, párkapcsolatom mivolta az anyagi nehézségek miatt, nemrég tértem vissza munkába, sok a kifizetetlen számla. Nem érzem biztosnak a jövőképet, ha végiggondolom az elmúlt 4 évet...és ha bármi is történik, egy gyereket a fizetésemből fel tudok nevelni, kettőt már nem vagyok benne biztos.
Fizikailag is nehezen viselem, fáj, görcsölget a hasam, émelygéssel küzdök.
Nem hiszek a vallásban, láttam a sokkoló képeket és videókat, de ezek a képek nem 7-8-9 hetes babák képei.
Persze szomorú vagyok ezek miatt.
Igaz, anyagi gondjaik vannak, és bevállaltam a magánorvost, és fizetek érte. Nem azért megyek, mert esetlegesen megaláznak a kórházban, de úgy vélem, nekem sokkal inkább szükségem van nyugodt körülményekre, ahol csak én leszek, és ott ahol "pontot tesznek a végére".
Jelen helyzetben nem bízom a jövőben, és az is tudom, grotekszül hangzik,"kicsit meg kell halnom, hogy élni tudjak".
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt.
Kedves Kérdező!
Az anyagi odalát nézve szerintem megszülhetnéd a babát: rengeteg karitatív szervezet létezik, csak nincsenek bent a köztudatban. Ruhát, játékokat, tartós élelmiszert tőlük remélhettek. Nézz körül, kérdezd meg a védőnőt. Arról nem is beszélve, hogy a 2. gyereknek nem kell annyi új ruha (feltéve, hogy a testvérének a ruhái megvannak még), és ha ügyesek vagytok, 6 hónapon át elég lesz az anyatej is - vagy ha nincs, a védőnőktől kaphattok bevizsgált anyatejet, és a hozzátáplálásnál se fogtok plusz egy almába belerokkanni az elején. A kötelező oltások ingyenesek, a (receptre kapható) popsikenőcs 315 Ft...
Anyagilag szerintem az iskolás évek lesznek megterhelőbbek - de addigra talán javul a helyzetetek. Ha nagyon kerestek, találhattok jobb állást – szemesnek áll a világ. Családtól, rokonoktól várható támogatás? Akár olyan is, hogy vigyáznak a gyermekre, amíg dolgozol. TGYÁS-re számíthatsz? Az egyszeri anyasági segély biztosan jár. A várandósság 90. napjától pedig a családi adókedvezmény. (Nekünk ez jól jött.)
Lelki része: baráti házaspár hasonlóan hitelből hitelbe esik, ők is sokat veszekednek a pénz (hiánya) miatt, de a két gyereküket semmiért nem adnák!
Végül: émelygés ellen B-vitamint próbáltál már? Banánban is van.
Kedves Várakozók (ha jól olvastam, ketten írtatok: kérdező+ még egy anyuka)
Nagyon-nagyon sajnálom a helyzeteket! Borzalmas lehet a vívódás, a kétségbeesés, a kételyek, a kilátástalanság, a kiútkeresés. őszinte szívből sajnállak benneteket.
Ugyanakkor leírom,hogy ennél csak az abortusz után lesztek rosszabb lelkiállapotban. Esetleg évekig. Esetleg örökre. Nem biztos, de nagy az esélye. Pszichiátriai betegség? Sokkal többször abortusz van a háttérben, mint gondolnánk.
Higgyétek el, hogy az abortusza földi pokol. Az anyagi nehézségek most óriásinak tűnnek, de mint eltörpülnek amellett, amit az abortusz után a nők nagy részének el kell viselnie. Itt is láttok olyan kérdéseket, amik kiíróját folyamatosan gyötri a bűntudat (pl ez: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-.. Én szeretnélek ettől megkímélni benneteket. én láttam több abortuszon átesett nő lelki folyamatait: van akiét rögtön a műtét után, van akit évekkel később, van akit 30 év után pszichiátriai szerekkel begyógyszerezve. Egyikük állapotát nem kívánnám az ellenségemnek sem.
Kedves Kérdező! A gyermekeknek nagyon tiszták és jók még a látható világon túli "csatornáik". Ő valóban érzi már a tesót. Érzi a titkot is, a félelmedet, a vívódásodat is. És, ha soha nem mondod el neki az abortuszt, akkor is ott lesz a kis lelkében a lenyomata annak, hogy volt egy testvére. S mivel facetoface erről nem tud, ezért nem fogja tudni, hogy kit/mit keres az ő lelke egész életében... S a te lelked kit fog majd ezután keresni? Nem csak ez a fizikai világ van... Mi ennél többre vagyunk beállítódva. Ezért vagyunk emberek.
Sajnálom. Ezek mellett a tapasztalatok mellet eltörpül az, hogy miből fogom eltartani? Sokszor rohadt nehéz, de ki lehet gazdálkodni. A családsegítősök sem mindig szenyák és érdektelenek, mint ahogy itt valaki negatívan írt róluk. De egy anya azért valahogy eggyel több gyereket meg tud etetni. Ezért nem szülünk hatos ikreket mint az állatok...
Bárhogy is döntötök, a lelki megnyugvást kívánom nektek, és a tiszta tekintetet. Ezekhez bizonyos esetben lehet, hogy hosszú út vezet majd, de mindig van irgalom és megbocsátás. Persze jobb, ha nem is adunk alkalmat arra, hogy ebben kelljen remélnünk, de ha alkalmat adtok rá, majd ne feledjétek el, hogy van irgalom, megbocsátás, van szeretet. A számotokra is.
Nem keresek tudományos magyarázatokat, nem moralizálok, pusztán hiszek abban, hogy ezt a kérdést mindig az érintett szülőpárnak kell eldöntenie a saját helyzetüktől függően. Éppen ezért soha nem írom le sem azt, hogy tartsa meg, sem azt, hogy vetesse el valaki a magzatát.
Ha te úgy érzed, mindegy, hogy kiesel a munkából, mindegy, hogy egyre nagyobb lesz az adósság, mindegy, megmarad-e a kocsi, a ház, mindegy, hogy a meglevő gyereked mennyivel kevesebbet fog ezután kapni, mindegy, hogy a leendő babádat el tudod-e látni megfelelően, akkor az a te dolgod. Szüld meg, és boldogulj, ahogy tudsz,. jogod van hozzá.
De nincs jogod legyilkosozni azt, aki nem így gondolkodik.
Ebben a történetben ennyi van és nem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!