Abortusz előtt állók, hogy élitek meg a napjaitokat a műtétig?
Sajnos, rám kb. még 2 hét múlva kerül erre sor...azért írom, mert fizikálisan nehezen bírom már. Lelkileg összeszedett vagyok, mert tudom, nem tudnánk bevállalni a babát, van egy kisgyerekünk is, de nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, kifizetetlen számlák, lakáshitel, autóhitel és sok egyéb más.
Most mentem vissza dolgozni, és muszáj észrevétlennek maradnom...rosszulléttel, émelygéssel küzdök. Melleim fájnak, folyamatosan görcsölget a hasam. Egyenlőre nem látszik rajtam a pocak, bár néha úgy vélem nagyobb lett a hasam. Tartanom kell magam, mert van egy 3 éves gyerekünk, aki apró kis radarjaival érzi, hogy valami nincs rendben velem. Párommal is feszült a viszony, igazából nem látok bele a lelkébe. Azt tudom, hónapok óta meg van kattanva a pénzek miatt. Én meg emiatt kattogok.
Nem bírom, hogy ilyen sokáig "váratnak" az orvosok. Az biztos már, magánorvosnál lesz a műtét.
Sajnállak, próbáld meg azért elviselni.
A tüneteidet meg ráfoghatod valami gyulladásra, akkor a munkahelyen nem annyira feltünö.
Remßelem, sikerül testileg is meg lelkileg is túltenned magad ezen.
Lehet, hogy a számlák nem változnak, de én megértem a kérdezőt! Tiszteletben tartom a döntését, de nem pártolom az abortuszt. Sajnos abban a világban élünk, hogy pár ezer ft is nagyon sokat számít a családi kasszának. Meg ha még tartozások is vannak, amiket meg kell adni, akkor hogyan???
Én sem vállaltam volna második gyereket, ha a férjem itthon dolgozna. Mire elég az a kb 50 ezer, amit gyesnek és családinak adnak? Mert hogy a rezsire, kajára, pelusra egy 4 fős családnak nem elég.
33hkm
egy baratnom volt igy, neki is 2 hetet kellett varnia, hat szegeny borzasztoan erezte magat de vegigcsinalta az egyetemen a vizsgaidoszakot ugy hogy senki sem vette eszre! otthon sirt, ejjel-nappal, az egyetemen meg mintha semmi sem lenne, szepen vizsgazgatott...nem tudom hogy tudta ennyire tartani magat. >ra 2 evre en estem teherbe, en is ugy indultam hogy elvetetem, mert ha o kibirta en is ki fogom, de nem tudtam es inkabb vallaltam a kis hercegnomet! (az apukaval meg boldog hazassagban elunk azota)
mi is szegenyek vagyunk (2 hete hordozom a taskamban a kabeltv szamlajat es varom mikor gyul ki ra a penz a borravalobol) de ha terhes lennek most is bevallalnam.
megertem az indokaidat es nem akarlak lebeszelni. most egy masik peldat is mondok, az egyik munkatarsam: van mar egy 4 eves kislanya akit neha egyedul nevel, mert az apaval hol egyutt vannak, hol nem, legutobbi kibekuleskor (husvetban) terhes lett, de o gondolkodas nelkul elvetette-bar most elmondasa szerint minden rendben koztuk, sose tudja mire szamithat a ferfitol es 2 gyereket nem tudna egyedul eltartani. neki is nehez volt, de o a fonoknek is elmondta (jo baratnok) igy hogy beszzelgetni tudtunk rola konnyebb volt neki...
Természetesen. De mit tud segíteni a családsegítő? Kifizeti a számlákat és tartozásokat?
Mivel mindkettejüknek van állása, még azt sem tudják elintézni, hogy a gyereknek az oviban az élelmezésért ne kelljen fizetni. Gyermekvédelmi támogatást, szociális segélyt ugyanezért nem kaphatnak.
Adja örökbe? Igen, megoldás, de ha már kihordja és megszüli, nem fogja örökbe adni.
Kedves 3-as és 5-ös!
Gondold végig egy kicsit a dolgot!
Nem fogy a babával több áram, víz, gáz? Viszont fogy a pelenka, esetleg a tápszer, gyógyszer, miegyéb. Komolyan azt gondolod, hogy ha egy családival többet kapnak, és az anyuka újra otthon marad a munka helyett, akkor meg tudnak élni?
Tényleg rá kell nézni a 3 évesre, és végiggondolni, hogy neki majd a tesó érkezése után is enni kell adni, ruházni kell.
Családsegítő? Tudod, mivel foglalkoznak Ők? Nézz utána, és nem fogsz rájuk hivatkozni. Vagy éljenek segélyekből, aztán lehessen Őket emiatt szidni?
A Kérdező ismeri a saját körülményeit, nem szabadna plusz lelki terhet rárakni a meglevők mellé!
Szia!
Szerintem az előző válaszadó nagyon a te esetedbe illő sztorit mondott el. Szerintem ne vetesd el, mert meg fogod bánni. Akár bevallod magadnak, akár nem, ő már a te kisbabád és ha elveteted, akkor megölöd, bárki bármit mond!!! Szerintem ha az a baba megfogant, akkor meg kell születnie, mert az ő életének is van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!