Abortusz előtt állók, hogy élitek meg a napjaitokat a műtétig?
Sajnos, rám kb. még 2 hét múlva kerül erre sor...azért írom, mert fizikálisan nehezen bírom már. Lelkileg összeszedett vagyok, mert tudom, nem tudnánk bevállalni a babát, van egy kisgyerekünk is, de nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk, kifizetetlen számlák, lakáshitel, autóhitel és sok egyéb más.
Most mentem vissza dolgozni, és muszáj észrevétlennek maradnom...rosszulléttel, émelygéssel küzdök. Melleim fájnak, folyamatosan görcsölget a hasam. Egyenlőre nem látszik rajtam a pocak, bár néha úgy vélem nagyobb lett a hasam. Tartanom kell magam, mert van egy 3 éves gyerekünk, aki apró kis radarjaival érzi, hogy valami nincs rendben velem. Párommal is feszült a viszony, igazából nem látok bele a lelkébe. Azt tudom, hónapok óta meg van kattanva a pénzek miatt. Én meg emiatt kattogok.
Nem bírom, hogy ilyen sokáig "váratnak" az orvosok. Az biztos már, magánorvosnál lesz a műtét.
Kedves 30-as válaszoló, senkinek sem a többoldalú informálódás ellen van kifogása, az természetesen jó dolog. De csak akkor jó, ha az az információ korrekt, tárgyszerű, helytálló.
Erre - a korrekt, többoldalú információközlésre - meg a "magzatvédős" oldalak általában alkalmatlanok, mert hemzsegnek a tárgyi tévedésektől, manipulatív csúsztatásoktól, és hasonlóktól.
Szóval szerintem érdemes lenne elsőként olyan oldalakat létrehozni, ahol a "8 hetes embrió" képfelirat felett tényleg 8 hetes embrió van, a hagyományos és a gyógyszeres abortusz összehasonlításában mindegyikről korrekt számok vannak egymás mellett, és mentes mindenféle vallási agitációtól.
És akkor nyugodtan lehetne ajánlgatni, hogy informálódjon.
Szerintem teljesen felesleges olyanokon vitázni, hogy 8 hetes vagy 10 hetes vagy több, az már egy ember, erről van szó, és nyolc hetesen is ember, még ha embriónak nevezik akkor is.
Sajnálom a helyzeted, én kimondottan abortuszellenes vagyok, de nem akarlak elítélni akkor sem, ha megteszed, mivel nincs jogom hozzá, meg nem is akarom. De tényleg gondold át. Tényleg nem hiába adják ezt a néhány napot! Csak itt a gyk-n is annyi elkeseredett abortuszon átesett nőnek az írását lehet olvasni, és még hányan lehetnek... Tényleg próbáld mérlegelni a lelki oldalát is.
Kedves előző, a hazugság akkor is hazugság ha jelentéktelen színben igyekeznek feltüntetni - és mellesleg hitelteleníti mindazt, amivel egy lapon szerepel.
Mert hát az ember elgondolkodik: miért kényszerül az információ közlője hazugságra? Nincs korrekt érv az álláspontja mellett? Manipulálni akar? Be akar csapni?
Persze hihetnéd azt is, hogy nekem, mint döntés-pártinak csak jó az, hogy ennyire hiteltelenek az "életvédő" oldalak... de nem, egyáltalán nem jó... nem mondhatom senkinek sem nyugodt lelkiismerettel, hogy nézd meg az infót, és dönts, mert hát alapvető lelkiismereti aggályom van oda küldeni bárkit, ahol ilyen (khmmmm...., mondjuk finoman, hogy elfogult) dolgokat reklámoznak pl:
Kedves Kérdező!
Sajna hasonló helyzetben vagyok, s a műtétig gyötrődöm. Hogy esetleg mégis baba.... Nekem szerencsére nincs semmi bajom - de egész nap az AB oldalakat bújom. Tudom hogy nem akarok babát (van 3 s vén vagyok, mint az országút, így veszélyes bevállalni a gyereket)- de ez a várakozás, meg hogy olvasom a megbánós leveleket a neten - tönkretesz. Hát , így. Most még 2 nap, s be kell fizetnem, utána már nem hinném h meggondolom magam. Ugyanakkor szó szerint egész nap a gyakorikérdéseket bújom, mióta kiderült hogy terhes vagyok.
Kedves 32-es!
Nem, még nem ember a 8 hetes magzat, csak lehetősége az embernek. Még simán elhalhat, felszívódhat, megállhat a fejlődésben, és az anyának még joga van róla dönteni.
Még nem ember, mert ha az lenne, büntetné a törvény a megölését.
Ideális világ lenne, ha minden megfogant magzat megszülethetne. De a mi világunk nem ilyen.
Gondold végig egy olyan család helyzetét, mint a kérdező. Tartozásaik vannak, befizetetlen számláik, kicsi gyerekük. Most van esélyük kicsit összeszedni magukat. Mi történik ilyen helyzetben, ha az anyuka megtartja a babát? Megmondom neked: az esetek többségében csőd. Mert kiesik az anya munkabére, mert plusz költség a gyerek. Egyre jobban elcsúsznak a számlák, egyre nagyobb a hátralék a hitelben. Hónapról hónapra nagyobb a mínusz a kasszában. Először elmegy az autó. Oké, a nagy többség képes élni nélküle. De aztán jönnek a kikapcsolások, majd a ház árverezése. Mert abban a családban, ahol éppen megélnek 1 gyerekkel 2 munkabérből, nem jó döntés 2 gyereket vállalni egy munkabérre.
Tudod, ha az az ára annak, hogy fedelet és ételt tudjak adni a meglevőn gyerekemnek, akkor bármennyire is fájna, nem vállalnám a másodikat.
Kedves Előző, inkább fordítva fogalmaznám meg, a "mindent tudó" törvény szerint inkább azért nem ember az embrió, mert akkor büntetni kellene az abortuszt. Ehhez meg nincs merszük...
Lehet, h az amit írok egyeseknek furcsán hangzik. Én keresztény vagyok, katolikus, hiszek abban, hogy valaki azért fogan meg, mert az Istennek van vele vmi célja. Természetesen igaznak tartom a közmondást is, hogy segíts magadon az Isten is megsegít. De! Én úgy vagyok vele, hogy a Jó Isten megsegíti az embert, ha bízik benne, de ha nem szerintem akkor is. Csak akkor szerencsének mondják.
Mikor ezeket az abortuszos kérdéseket olvasom gyakran eszembe jut a Szent Család, ahol Mária nem ment abortuszra, holott ő még férfival együtt sem volt (itt most jöhetnek azok a hozzászólók, akik ebben nem hisznek...). Vállalta azt, hogy József esetleg elküldi maga mellől, de nem így lett. Nem mondta azt József, h vetesd el kisanyám, mert hitt az Isten szavában. Jézus egy istállóban született, "tökéletes" szegénységben, és mégis ő lett a világ megváltója...
De szerintem nem is kellene 2000 évet visszamenni ehhez, nagyon sok olyan család van, akik hasonló vagy még cudarabb helyzetben vannak és boldogok, mert szeretetben élnek.
"Kedves Előző, inkább fordítva fogalmaznám meg, a "mindent tudó" törvény szerint inkább azért nem ember az embrió, mert akkor büntetni kellene az abortuszt. Ehhez meg nincs merszük..."
Tényleg "mersz" kellene hozzá? Nem inkább aljasság, az ember szabad akarata elleni orvtámadás?
Csatlakozom 38-ashoz. Annyival egészíteném ki, hogy egy nőt arra kényszeríteni, hogy szüljön, maximum akkor lenne etikus, ha a feltételek megteremtésében is segítenék, hogy fel is tudja nevelni azt a gyereket. de talán még akkor sem.
Hidd el, ez nem mersz kérdése, hanem józan törvénykezésé.
Visszamentél egészen Szűz Máriáig. Nem akarom leírni erről a véleményemet, mert értelmetlen lenne, ugyanúgy, mint a példád.
Viszont azon elgondolkodhatnál, hogy régen ugyan sorban születtek a gyerekek, aztán ha nem volt mit enniük, akkor sorban meg is haltak. Sőt a családok többsége pontosan azért vállalt annyi gyereket, hogy valamennyi fel is nőjön közülük. De már akkor is volt abortusz, csak nem így hívták. A nők főzeteket ittak, angyalcsinálóhoz fordultak. aztán vagy életben maradtak, vagy nem.
Tudod, mi lenne, ha betiltanák az abortuszt? Illegális abortuszok tömkelege. Mert az a nő, aki nem tudja, vagy nem akarja vállalni a gyereket, mindent megtenne, hogy ne születhessen meg. A módosabbak eljutnának a lefizethető igazi orvosokhoz, a többi meg sintérkézre kerülne. Szerinted ez jó lenne?
Én nem vagyok vallásos, és Istenhez való viszonyom is összetett. Nem tagadom a létezését, de nem is jovális öregúrként képzelem el, inkább valami mindent átölelő teljességként. Rosszul vagyok a misék tömjénfüstös világától, de szeretek csendben beülni a templom hátsó padjába, ha éppen nincs ott a pap. És hiszek abban, hogy Isten, vagy a Sors, vagy a Karma nem véletlenül adta meg nekünk a döntéshez való jogot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!