Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 7 hetes magzat milyen? Érzi...

7 hetes magzat milyen? Érzi már az abortuszt?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha engem elaltatnak, ő is elalszik ugye? Talán ő sem érez semmit, ha elalszik? Szerinted mije van kifejlődve?
2012. máj. 15. 21:54
 101/148 anonim ***** válasza:
20%
Hát igen, az 5. hónapban egy abortusz gyakran élveszülésként realizálódik (elég hozzá pár hét elszámolás) - már ahol van ebben az időpontban abortusz...
2012. máj. 24. 12:43
 102/148 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én most már a kérdező kismamára lennék kíváncsi hogy otthon mi a helyzet,és hogyan döntött mindent mérlegelve!????

???????????????

2012. máj. 24. 12:44
 103/148 anonim ***** válasza:
Én is. Lehet, hogy azért nem mer írni, mert elment a topic más irányba?
2012. máj. 24. 13:28
 104/148 anonim ***** válasza:
31%

Nézzétek, én biztos vagyok benne, hogy megtalálták a párjával a saját családjuknak legmegfelelőbb döntést. Aztán majd ha akarja, megosztja velünk, hogy mi ez a döntés.

(azt meg csak remélni merem, hogy a saját lelki egészsége védelmében egy ideje már nem olvassa napirenden, ami itt folyik...)

2012. máj. 24. 13:42
 105/148 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Nemcsak azért írok, mert úgymond rámkérdeztetek, hanem azért, mert már több napja azt érzem, hogy nem hagyhatom magára a válaszolóimat, mert mindenki nagyon lelkiismeretes válaszokat adott, a saját meggyőződése szerint.

S persze nem kis energia egy más személy élethelyzetébe belehelyezkedni, érzelmi energiát áldozni rá, s ezért is úgy érzem, hogy mindenki megérdemli, hogy leírjam, hogy mi minden történik bennem. Sajnálom, hogy viták is kialakultak, bár ez a téma nem az a téma, amely nem vált ki vitákat, csak sajnálom, hogy előkerült az otthonszülés és az örökbefogadás témája is. Az otthonszülésről nekem is az a véleményem, hogy - bár megbántani senkit nem szeretnék, hisz nekem még nem volt otthonszülésem, így nem tudhatom, hogy milyen csodálatos dolog lehet otthoni környezetben, nyugodt körülmények között szülni, én ezt megértem, hogy ez jó dolog lehet - az otthonszülést nagyon idealista emberek választják, illúziókat kergetnek, s a saját illúzióik miatt igenis kiteszik a gyermeket annak, hogy nem megfelelően és kellő gyorsasággal kap segítséget abban az esetben, ha veszélyhelyzetbe kerülnének a szülés során. De azért azt is értem én, hogyha az anya nem stresszes és baráti, szerető környezetben szül, kevesebb a stressz és kevesebb talán emiatt a komplikáció is. Na mindegy, ez is egy olyan kérdés, hogy aki ebben hisz, az azért biztosan számol a lehetőségekkel is, és úgy áll neki ennek a dolognak, hogy felkészül az esetleges komplikációkra, és vállalja a következményeket. S a hatalmas kockázat mellett lehet, hogy neki a szülésről sokkal szebb emlékei lesznek, mint a kórházasaknak. Ez viszont az ő jutalma és ő tudja, hogy miért kockáztat. Szóval itt is mindenki maga dönti el, mit szeretne, s már rájöttem, hogy elítélni senkit sem szabad, hiszen senki más nem vállalja a felelősséget, csak ő. És akkor ő elkerülhetetlenül. Ne bántsuk még mi is azzal, hogy rátesszük a felelősséget.

A vallás is megjelent ebben a témában, hiszen a vallásos felfogás szerint az életért és a halálért egyedül Isten a felelős, ő ad, és ő vesz el. Tiszteletben tartom a vallásos érzelmű válaszolókat, s válaszaikat is, nem mondom, hogy nem hiszek Istenben, de nem vagyok igazán, a szó igazi értelmében hívő. Én inkább kételkedő vagyok és azt hiszem, bármennyire is azt szeretné Isten, hogy vakon higgyünk benne, az ember nem képes erre. Az ember, ha van egy kis gondolkodása, kételkedik, kérdéseket tesz fel, mert ez jobban illeszkedik a természetéhez, s hiába akarja Isten, hogy vakon higgyünk, én nem tudok kétkedés nélkül élni, ezért is meg lehet ítélni. Ám az életet tisztelem, eddig legalábbis azt hittem, hogy én sosem fogok magamnak feltenni ilyen kérdést, hogy mit tegyek egy kis ember életével, de most sajnos eljött az a pillanat. Én érzem, hogy nem bírnám a terhet, mert az első gyermekemmel való foglakozáshoz is pszichiáter segítsége kellett, mire idáig eljutottam, hogy mostmár rendesen, nyugodtan tudok vele foglalkozni.

Még nem tudom, hogy mit tegyek. Csak azt tudom, hogy nem akarom még, hogy legyen második gyermekem, de azt sem, hogy meg kelljen ölnöm őt. Olyan patthelyzetben vagyok, amit nem tudok megoldani. Ha megtenném, soha egy jó falatot nem tudnék többé lelkiismeretfurdalás nélkül megenni, mert arra gondolnék, hogy egy másik embernek nem adtam meg a lehetőséget arra, hogy érezhesse ezt az ízt, stb. Minden dalban, minden örömben hozzám szólna a megölt gyermekem, hogy "Anya, miért nem engedted, hogy ezt én is megélhessem?" De tudom és a szüleim is ezen a véleményen vannak, ahogyan édesapám is (aki minden kóbor macskát befogad és szereti a gyermekeket) mondta, hogy : Anita ha megszületik ez a gyermek, neked ez nem nehéz, nem nagyon nehéz, hanem lehetetlen lenne. És nem gonoszságból mondta, hanem mert ismeri az elmúlt 3 és fél év történéseit, amitől én is félek.

De minden nap százszor is eszembe jut ez a kis Halász Judit dal rész, amit akár a kis megölt gyermekem is énekelhetne nekem, hogy "Ha kihullik a szívem, a kóc, nem lesz többé a Jancsi bohóc".

Szóval, ha anya, leállítod a szívemet, ha megölsz, én már nem leszek többé...

Most nem tudom mi a megoldás. Én már egy elveszett ember vagyok, így is, úgy is.

2012. máj. 24. 21:29
 106/148 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem megadtad a választ: örökbeadás a megoldás, vagy az, ha mégis megtartod.

Azok alapján, amit leírtál, nem attól lennél újra depressziós, ha lenne még egy gyereked, hanem attól, ha megölnéd - és ezzel bizony a meglévő másik életét is tönkrevágnád örökre.

2012. máj. 25. 10:42
 107/148 anonim ***** válasza:
34%

Senki nem mondhatja meg helyetted, mit tegyél. De szerintem a szíved már megmondta. Gondold végig: egyáltalán nem biztos, hogy a másik gyerekkel is ilyen idegállapotba fogsz kerülni. Az első gyerek mindenkinél nagyobb stressz. Ha ránézel, mindig örülni fogsz, hogy nem tetted meg. De az is lehet, hogy nehéz lesz az elején. De mindenképp többesélyes, változhatnak a dolgok, mint ahogy az első gyerkőc után is jobban lettél.

Ha viszont megteszed, az már egy visszafordíthatatlan helyzet, amin már semmi sem változtathat.

Én nem érzem manipulálásnak és nyomásnak azt, ha valaki megnézi a néma sikolyt, abortált magzatokról képeket, stb. Inkább a valóságot mutatják be. Az él sötétségben szerintem, aki nem tájékozott minden oldalról az abortuszról. Ez nagyon összetett dolog, kihat az élet minden területére. Viszont azt inkább érzem nyomásnak, hogy "minek éljen az a gyerek", ha úgyis rossz sorsa lesz. Aztán ha valaki belerokkan az abortuszba, azt mondják: "nem tartott senki puskát a fejéhez, hogy tegye meg".

2012. máj. 25. 10:46
 108/148 Sókristály ***** válasza:
87%

Mielőtt valaki név szerint is azzal vádol mg, hogy abortuszra küldöm a kérdezőt, szeretnék valamit leírni.

A Kérdező felvette velem privát a kapcsolatot. Mivel privát tette, nincs jogom leírni sem az Ő sorait, sem az én válaszomat. Ezt egyedül Ő teheti meg. Nyugodtan kérdezzetek rá, hogy mit írtam neki, hátha megosztja veletek.

Viszont tartom azt az álláspontomat, hogy vannak helyzetek, amikor nincs más megoldás, és vannak gyerekek, akiknek jobb lett volna, ha nem születnek meg.

És még valami: az abortuszvideók nem az értelmünkre hatnak, nem tudást adnak át. Mindenki tudja, hogy az abortusz a magzat halálát jelenti, ezzel kapcsolatban senki sincs sötétségben. Ezek a videók a lélekre hatnak, és felesleges bűntudatot, lelki terhet raknak arra a nőre, akinek nincs más megoldásra lehetősége.

2012. máj. 25. 13:14
 109/148 anonim ***** válasza:
32%

mindig van más lehetőség.

ne menj abortuszra ahogy írtad is nem tudnál utána lelkiismeretfurdalás nélkül élni és mi lenne úgy a másik gyerekeddel ha depressziós lenne az anyukája.

inkább add örökbe,biztos találnának neki szerető szülőket.

de az is lehet,hogy mire megszületik vállalni tudnád őt.

szerintem jót tenne neked ,ha felkeresnéd ezt a szervezetet [link]

2012. máj. 25. 13:24
 110/148 anonim ***** válasza:
38%
Gabka! Azért az örökbe adás nem igazán valós lehetőség a nők nagy többségénél. Ki azz a marha, aki lemond a megszületett gyerekéről? Hogy lehet úgy élni, hogy tudod, hogy van valahol egy gyereked? És -nézd csak meg itt is- mit szól általában a gyerek, amikor a vér szerinti anyjáról van szó? Nem épp megköszöni, hogy megszülte, hanem épp ellenkezőleg: a legtöbb gyerek ki nem állhatja, mélységesen megveti, hogy képes volt őt odaadni másoknak. A nő meg tönkre megy idegileg, ha a gyerekére gondol. És akkor a következő kérdés: abortusz jobb? Igen, azzal együtt lehet élni, olvass pl. itt utána, rengeteg nő fel tudja dolgozni, az ő döntése, sokan azt bánták meg, hogy ebbe a helyzetbe belekerültek, és dönteniük kellett, de amit tettek, azt látták jónak. Abortusz után lehet élni. A lelkiismeret furdalás is elmúlik. Az ember sosem felejt, de túlmisztifikálni sem kell. Utána sok nő lelke megnyugszik, amikor az utána való terhesség már kívánt terhesség lesz. Hiszen ha annak idején nem az abortusz mellett dönt, akkor lehet, hogy a kívánt gyerek nem fog megszületni. Így lényegében azzal, hogy azt a gyereket nem tartotta meg, esélyt adott egy következőnek, aki megfelelő társsal, megfelelő időben vállalhat.
2012. máj. 25. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!