Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhes vagyok 14 és fél...

Terhes vagyok 14 és fél évesen. Mit tegyek? :S

Figyelt kérdés

Az igazság az hogy nagyon bevagyok szar_va.

14,5 éves vagyok februárban leszek 15. Eddig még csak 4 szer feküdtem le a barátommal mivel 1 éve járunk és ugy gondoltam, hogy nem várok tovább. Felkéészültem rá és nem bántam meg. Viszont nemrég észrevettem hogy nemjött meg. Gondoltam, hogy ez csak szimpla dolog. De aztán eszembe jutott hogy multkor nem használtunk semmit mivel azt mondta a védőnőnk hogy nálunk nagyon kevés az esély hogy teherbe essünk. De aztán megvettem egy terhességi tesztet a biztonság kedvéért. ÉS poitív lett!!!

amikor meg láttam ugy lesápadtma hogy az ájulás kerülgetett. Anyunak még nem mondtam el. De mindig is az abortuszt elleneztem.

Mit tehetek?

Mit tanácsoltok?

Még csak most fogok ballagni!!

Mit fognak hozzászólni az osztálytársainm?

Mi lessz a gyerekkel ?

A pasimnak még nem mondtam el.

FÉLEK HELP!!

2010. nov. 16. 16:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/132 anonim ***** válasza:
69%

Mivel még 16 év alatti, a szülő fog dönteni ebben a kérdésben, remélhetőleg úgy, ahogy a kérdező is szeretné.

Mivel ilyen fiatal vagy, feltételezem hogy láttál egy-két részt a Várandós tinik c. műsorból. Ha nem, itt megnézheted: [link]

Ez a sorozat 16 éves lányokról szól, akik teherbe estek. Az ő példájukat látva lehet dönteni.

Én személyszerint abortusz ellenes vagyok, de ebben az esetben az lenne a jobbik megoldás. Gyereknek gyereke...Még egy felnőtt is nehezen bírkózik meg az anyasággal, egyedülálló szülőnek lenni pedig nagyon rossz...

2010. nov. 16. 17:10
 32/132 anonim ***** válasza:
84%
az nem bűn ha lefekszel vkivel akit szeretsz ésegy éve együtt vagytok,de ha vmit csinálok akkor azt megpróbálom felelőségteljessen csinálni.Most pedig itt vagy 14 éves gyerekkel a pocakodban.El nem tudod képzelni mennyire irigyellek abból a szempontból hogy itt vagy 14 éves és gyereket vársz ,mi a párommal meg 2 éve próbálkozunk.Nagyon felelőtlen voltál az biztos ,de ne csak az anyukádnak mondd el hanem a barátodnak.Az ő vére is.És ne holnap mondd el hanem még ma.Minnél elöbb annál jobb,lesz ami lesz.
2010. nov. 16. 17:11
 33/132 anonim ***** válasza:
76%

Szia! Persze, nem az a baj, hogy jártok,de ha már lefeküdtetek, akkor miért nem védekeztetek? Az a dokinő is elég hülye, ha ilyet mond nektek, hogy nem lehetsz terhes.

Mindenképpen el kell mondanod édesanyádnak. Lehet kiabálni fog, de itt most cselekedni kell.Abortusz ellenes vagyok, de te is gyerek vagy.Talán még be sem állt a mensid.És menjetek el nőgyógyászhoz.Nagy ritkán a teszt is tévedhet...

Gondolom ebből tanultál.

2010. nov. 16. 17:12
 34/132 anonim válasza:
76%
Barátod hány éves?
2010. nov. 16. 17:14
 35/132 anonim ***** válasza:
59%
Most azzal nem megy semmire a lány, ha leszúrja itt valaki, ettől nem lesz se jobb, se rosszabb. Okoskodni lehet, hogy hogy kellett volna. Szerintem mond el anyudnak. Le fog szúrni, de végül segíteni fog. Büntetésre számíts, de akkor is, a legnagyobb büntetést te okozhatod magadnak, ha nem kérsz segítséget. Ez egy életre szól, ha nem szólsz időbe, és ráadásul nem csak magad felől döntesz, hanem egy emberi lény életéről. Ellenzője vagyok az abortusznak, de egy lány ilyen fiatalon ne szüljön. Pár évvel időssebb lennél, azt mondanám vállald be, vagy add be intézetbe, de így nem ajánlom a kihordását.
2010. nov. 16. 17:15
 36/132 anonim ***** válasza:
94%

Ha ahhoz nagylány votlál, hogy szexelj, ahhoz is legyél, hogy felvállald a következményét. Istenem, annyi ilyen eset van! Más több 10 év alatt nem tudja összehozni, pedig szeretne gyereket, és ilyenek miatt megy el egy élet.

Nem hiszem el, hogy nem lehet óvszert használni, basszus, 200 forintból kijön.

2010. nov. 16. 17:15
 37/132 anonim ***** válasza:
80%
Sajnos az embernek a tetteiért vállalni kell a felelősséget.Nagyon választásod nincs,az abortuszon kívül,hiszen annyira fiatal vagy(hacsak nem Édesanyád lesz a gyámja,és elvállalja,hogy felneveli).H elveteted,a lelki teherrel neked kell élned.Nem vagy egyszerű helyzetben.Nekem 2 gyerekem van,(abortuszom nem volt)de nem lennék a helyedben.
2010. nov. 16. 17:16
 38/132 anonim válasza:
61%

Azt írtad mindig ellenezted az abortuszt. Ennek nyilvánvalóan oka van és nem fog megváltozni a gondolkodásod, csak azért mert most rólad van szó. Sőt éppen most mikor a saját kisbabádról van szó kell, hogy még erősebb legyen az ellenérzésed, hiszen amikor csak idegen gyermekekről volt szó, akkor is ellenezted.

Ha már így történt, akkor én úgy gondolom, hogy a szüleidben is nagyobb tiszteletet fogsz kelteni, azáltal, hogy miután elmondod, hogy hibáztál, rögtön hozzá teszed azt is, vállalod a felelősséget, nem tagadod meg az elveid, és világra hozod a gyermeked.

Az osztálytársaiddal sem kell törődnöd, ha úgyis elballagsz, már csak egy félév velük, utána úgyis új suliba mész.

Ha te ellenzed az abortuszt, gondolom a szüleid is, majd írd meg, ha gondolod. És még azt, hogy a barátod szerinted hogyan vélekedne a dologról.

Igazából ne törődj senki véleményével, csak a saját szívedre hallgass.

Ismertem (igaz nem személyesen, csak Netről), néhány olyan lányt, akik ottan körül szültek mint te vagy még fiatalabban és esküszöm, hogy azt mondták, nem bánták meg hogy világra hozták. Azóta is boldogan élnek a barátjukkal és a kicsivel.

Az egész mai kor szégyene, hogy amíg a szexualitást állandóan propagálják, addig, úgy állítják be, mintha egy fiatal lánynak csak 2 választása lenne: védekezés vagy abortusz.

Tehát ha pl. megnéz valaki egy 60-70-es évekbeli iskolásoknak szóló oktatófilmet akkor mutatnak egy fiatalkorú párt síró babával, az apuka fogja a kicsit, szól a telefon. Felveszi, kiderül a haverok hívják bulizni, mire ő: "Én nem mehetek, pelenkát kell cserélnem, kisbabánk van, a bálon fogant..."

Ha pedig megnéz egy ugyanilyen rövidfilmet a mai kor fiatalja, akkor, egy tinilány fekszik a műtőasztalon és rémült arccal a kamerába: "... hívnak. Van egy barátom. Nem védekeztünk. Most mi lesz???

Érti mindenki a különbséget. Régebben a választás védekezés és gyermek között volt, most védekezés és abortusz között.

Valójában ezen 2. sokkal rosszabb is, abból a szempontból is, mert azáltal, hogy igazából az abortusszal megcsillant egy 2. esélyt a felelősség alól való kibúvásra, elővigyázatlanabbá tesz.

2010. nov. 16. 17:17
 39/132 anonim ***** válasza:
62%

szexelni nem tilos! személy szerint azt is lexarnám, ha 12 évesen már nyomtad volna!

de hogy lehetsz annyira sötét, h nem védekezel???? egy csomag gumi még mindig olcsóbb mint egy csomag pelenka...

2010. nov. 16. 17:17
 40/132 anonim válasza:
49%

Ne vetesd el. Az a kis lény nem tehet róla, hogy nem várták, attól hogy még nem fejlődött ki teljesen, nem született meg, még ugyanúgy gyilkosság - megölsz egy védtelen kis lényt, aki egyedül rád számíthat.

14 évesen nyilván nem tudsz felnevelni egy gyereket, valószínűleg a szüleid se szeretnék. Add örökbe. Boldoggá tehetsz egy gyermektelen párt, a kicsi szerető családban nőne fel, tudná hogy a biológiai anyja szerette annyira, hogy nem ölte meg, hanem másokra bízta, hogy szép élete lehessen. Van sok egyesület, például a gólyahír ( [link] segítenek mindenben, lehet nyílt örökbefogadás is, kiválaszthatod a szülőket. Az utolsó évet magántanulóként fejezed be, nem muszáj megtudnia mindenkinek, hogy miért, ha a családod is hajlandó segíteni, biztosan meg tudjátok oldani.

Lehet nekem rontani, hogy megpróbálom lebeszélni az abortuszról, de nem hiszem hogy nagyobb lelki megpróbáltatás lenne az örökbeadás. És itt már nem csak te számítasz, ott van egy pici élet a hasadban...

Itt vers, mielőtt döntesz, azért olvasd el: [link]

2010. nov. 16. 17:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!