17 évesen terhes? (Többi lent)
17 éves vagyok és nagyon félek hogy terhes lettem, kétszer feküdtünk le "megszakítással" barátommal, jövőhéten kéne, hogy megjöjjön, de nagyon-nagyon félek.
Ha nem jön meg, mi lenne a legjobb? Mikor lehet akkor terhességi tesztet csinálni? Esetleg azok akik ilyen idősen szültek elmesélnék, hogy éltek meg, és akiknek volt abortuszuk?
Lécci válaaszoljatok.
Inkább majd akkor foglalkozz ezzel szerintem, ha nem jön meg... teljesen felesleges most ez.
A kérdésre válaszolva: hanem jönmeg 2-3 napig, akkor vegyél tesztet, reggeli vizeletből csináld meg (mindegy, hogy egész nap, bármikor végezhető, reggel a tuti).
Hát most jönne ide a kioktató része..........
De én védekztem mindig 17 évesen még is mindig tiszta ideg voltam, és sokszor késett ez miett. megcsináltam a tesztet ami negatív lett és másnap megjött.
Tesztet akkor csinálj amelyik nap meg kellene jönnie. ha pozitív azonnal menj el dokihoz, aki elmondja mik a lehetöségek. egy normál doki mindent elmond.
neked kell eldöntened, de addig ezen felesleges agyalnod, azon gondolkozz el legközelebb hogy védekztek.
Először is nyugi!Ha jövő héten jönne meg, akkor jövő héten tesztelj.Ha kedden kéne megjönnie akkor szerdán, csütörtökön.
Amúgy ha terhes is vagy, akkor is 18 körül jársz majd mire megszületne...gondolom...ne haragudj, de azt kell írnom, hogy ha volt eszed csak megszakítással védekezni, akkor vállald is a következményeket!
Igen, tudom, hogy hülyeség volt nem védekezni, természetesen nem vetetném el(a kérdésben csak azért van benne, mert érdekel, hogy ők hogy élték meg, nem bánták-e meg.)
Köszönöm a válaszokat még jöhetnek..
Szia. Mindenek előtt nyugodj meg. Az Én történetem a következő. 17 éves koromban fogamzásgátlót szedtem már, amikor erős gyógyszert kellett szednem amellett. Terhes lettem. Párom, aki már a férjem nem akarta a babát, így elvetettük. Sírtam sokat akkoriban. Most 33 évesen már nagyon bánom, hogy nem tartottuk meg. Van egy csodálatos 7 éves fiúnk, most tervezzük a tesót, de nem akar még jönni. Még most is nagyon bánom.
A barátnőm, aki 18 évesen szülte az elsőt nem bánta meg, pedig akkoriban még az anyukája is ellenezte a babát...
Amúgy pedig a TE döntésed, jól gondold meg mit szeretnél, kérj tanácsot szülőktől is, és pártatlanoktól is, orvostól. Ha döntöttél, annak olvass is utána.
Van a három napos sürgősségi fogamzásgátló, tehát, ha az aktus megtörtént és nem védekeztek van még három napod ahhoz, hogy megakadályozd a fogantatást és nem kell a későbbiekben azon gondolkozni. És akkor nincs abortusz vagy megtartás kérdés! Ezt azért gondoltad, hogy van ilyen tabi nem?
De legközelebb óvatosabbak legyetek! Várj igen pár napot, teszt és az mindent mutat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!