Ki mikorra nem várja ? (2022 )
Sziasztok!
Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)
Én 22.-ére nem várom!
Ti már éreztek valamit?
#921! Köszönöm. A hormonlaboromban nézték, ott még jó volt. Egyébként túlműködés esetén magasabb vagy alacsonyabb a referencia értéknél?
Mára végre lement 36,3-ra, ennyi szokott lenni ovum előtt, utána meg 36,7-36,9 között. Szerintem az így jó, csak az zavart, hogy eddig minden hónapban onnan tudtam, hogy aznap meg fog jönni, hogy aznap több tizeddel leesett. Most meg csak így araszolgatott lefelé. Szóval az zavar, hogy megváltozott valami, nem maga a szám. Egyébként szerintem egy lázmérő csere is kéne, mert évek óta ugyanazzal az elemmel megy és ugye minden nap használom 😂 Biztos nem ez az egyetlen ok, de benne lehet az is, hogy már nem mér olyan pontosan.
A.
A - Ha túlműködik akkor alacsony, 0,5 alatt, ha alulműködik akkor 2,5 felett van. Sajnos ezek mint tartományon belül. De érdemes T3 és T4-et is nézetni a TSH mellé.
Nekem 2,8-ra adtak már gyógyszert.
L
A - Az a baj sokan mondják hogy tökéletes és mégsem az, ez is állhat a baba útjába, TSH 0,5-1,5 között ideális, T4 16-20 még a T3 5,5-6,5 között. Remélem ezzel segítettem. 😊
L
L! Igen, köszönöm. Tudom, sokan mondják, hogy a legideálisabb terhesség alatt a 2 alatti, de azért az is igaz, hogy az enyémnél jóval magasabb értékekkel is estek már teherbe. Amikor nagyon rég mérettem, még 1,33 volt, és hát azzal se lettem terhes🤷🏼♀️
A T3, T4 nem tudom, most mennyi volt, de otthon megnézem.
A.
Sziasztok! Egy ideje követem a kérdést, még nem tudtam végigolvasni a válaszokat.
Nekem ma jött meg a 3. napi hormoneredményem, ahogy látom nem lett a legjobb.
AMH: 5,20 ng/ml
Tesztoszteron: 2,77 nmol/l
Ösztradiol: 196,3 pmol/l
Prolaktin: 46,23 ng/ml
LH: 9,96 mIU/ml
FSH:8,14 mIU/ml
Ez alapján PCO-s valószínű? Illetve a prolaktin nagyon magas,azt látom. Köszi,előre is.
L! Sajna, a TSH-ra rosszul emlékeztem. 2,53 és ott majdnem 5-ig van a referencia tartomány. A másik kettőnél viszont tuti, valami más a mértékegység, mert ott nagyon messze van a referencia tartomány azoktól, amiket írtál, azok nagyon durván kívül esnének. Az enyém mindkettőnek majdnem pontosan a megadott tartomány közepénél van.
A.
A - Az T3, T4 az pmol/liter amit én mondtam, az a jó ha a felső harmadba esnek az értékeid, nekem így mondta a doki. A 2,53 az nem vészes annyira. Más hormonok esetleg?
#927 - LH:FSH arány nagyjából jó, prolactin átváltva 983,62 mIU/l, babához 200 az ideális erre bromocriptint fogsz kapni, pikk-pakk leviszi, nálam ez is volt a gond, az első gyógyszeres hónapban összejött a baba. 🥰 Ösztrogén rendben van, tesztoszteron szintén magas, nálam az IR okozta (igaz 4,52 volt), de 2,1 alatt kéne lennie.
Az AMH értéked pedig magas ha jól tudom, az jelenthet PCOS-t. De ez nem összekeverendő a PCO-val, nem ugyan az a kettő.
L
L! T3 ref.: 1,58-3,91pg/ml. Enyém: 3,04, T4 ref.: 0,7-1,48ng/dl. Enyém: 1,03.
2 helyen volt minimális eltérés. (Az első inkább 2.napi lett, nem 3., a második viszont sajna ünnep miatt túl korai, de doki szerint jó.18.nap, a feltételezett ovu utáni talán 5.nap?, de erre már nem emlékszem pontosan, csak hogy nem egy hét.)
Eltérés az elsőn: LH REF.: 2,4-6,6mU/ml, enyém: 2,3. Progi(na, ez a legijesztőbb)ref: 0-0,3ng/ml enyém:0,6
Másodikon:Szintén progi ref: 1,2-16ng/ml, enyém:17,1. Ennyi eltérés volt, a többi mind tartományon belül.
A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!