Ki mikorra nem várja ? (2022 )
Sziasztok!
Van még aki ebben a hónapban próbálkozik? :)
Én 22.-ére nem várom!
Ti már éreztek valamit?
Ma voltam én is, 2 hete mérte 2686 g-nak most meg 2784-nek, de így lagalább marad a hüvelyi szülés tervben🙏🏼 Méhszájat nekem nem is néz a doki, majd csak 2 hét múlva kenetvizsgálattal, de fejvégű, sőt az egész feje nem is látszik, mert a csípőm már takarta egy részét😅😅
Ne aggódj R azzal amúgy simán kihúzhatod még, amit ilyenkor szoktak még javasolni az az emelt dózisú magnézium😁
L
Sziasztok!
M vagyok, remélem még azért páran emlékeztek rám... én voltam akinek tavaly év elején volt egy sikertelen terhessége, aminek missed ab. lett a vége,valamint aki épp teljes ház átalakításban van 😀 (ami egyébként még mindig nincs kész... 😅🤦🏼♀️)
Igaz, kommenteket nem írtam, de azért igyekeztem nyomon követni titeket.
Most nálam is fejlemények vannak, így gondoltam beszámolok. Szóval tavaly májusban kezdtünk újra próbálkozni, és azóta semmi... Idén májusban elhatároztam, hogy mostmár utána járok a miérteknek és kivizsgáltatom magam. Magánban intéztem mindent, mert az államiban közölték, hogy amíg le nem fogyok ne is álmodjak gyerekről, meg hát azért azt is gondoljam meg hogy a petesejtjeim is már 31 évesek.... Igen... ezt úgy megkaptam az arcomba és azóta feléjük se néztem. Szovan egy magán laborban kértem egy komplett PCOS laborvizsgálatot, ami május végén volt. Volt pl. teljes vérkép, pajzsmirigy hormonok, progeszteron, ösztradiol, anti-müllerian, 3 pontos terheléses vércukor, inzulin, D-vitamin... stb, nem a legkomolexebb, de kiindulásnak jó volt. Találtam Szegeden egy nőgyógyász doktornőt akihez 06.09-re volt időpontom és már a kész laboreredményekkel tudtam menni hozzá. Nagyon örült is neki. Amikor végignézte azt smo dta, hogy hát itt bizony cukorbetegség van a háttérben,minden más tökéletes, nincsenek ciszták, és egy összeesőben lévő tüszőt is látott úgyhogy peteérés is van, (amit meg is erősítettem mert LH teszteket ugye folyamatosan csináltam és nagyon szépen latszott a peteérés)szóval a pco-t kizárná és nincs itt akkora baj, de ezzel a cukorral kezdenünk kell valamit. Írt fel Merckformint, plusz magnéziumot, kalciumot, D-vitamint, Inofolicot meg femibiont. Azt mondta hogy 3 hónapig ne próbálkozzunk, ne hogy megint ugyan az legyen a vége, mint tavaly. Szeptembertől kaptunk szabad utat, azt mondta hogy ha oktoberben sem jön össze, akkor menejk vissza és megnézzük a további lehetőségeket. Kaptam tőle egy dietetikus elérhetőséget is, akihez kb 1 hét múlvára kaptam időpontot. Teljes testösszetétel vizsgálatot csinált, megnézte az eredményeimet és azt mondta hogy ne aggódjak ez még nem cukorbetegség, hanem IR és megfelelő diétával, mozgással és sok folyadék bevitellel helyre is pofozzuk a dolgokat. Mondta hogy nálam figyelmen kívűl hagyja a BMI értéket, mert jelentős mennyiségű izomzatom van és a csontozatom és sokkal erőseb, mint az átlag és véletlenül se akarjak 70 kilónál kevesebb lenni, mert az már nálam kórosnak számítana 😅 Szóval szépen elkezdtem a diétát, amit elég jól birok, 2 naponta járok sétikálni, laza 7-10 kilómétereket, ami hihetetlenül jól esik. Már -4 kilónál járok, a cukrom mindig 5-7 között mozog, szóval az is realizálódni látszik.
Na de a lényeg.... és most kapaszkodjatok meg! Hát nagyon úgy néz ki, hogy terhes vagyok 😱
06.11-én kellet volna megjönnie, de nem jött. Kb 14.-e körül csináltam egy tesztet, ami full negatív. Nah mondom oké... biztos most a sok vitamin meg a gyogyszer vagy csak ez az egész IR es mizéria miatt, máskor is volt már ilyen.... folyamatosan mindjárt megjön érzésem volt, óránként rohangáltam a wc-re de semmi.... Hétfőn gyrost csináltam és amikor szeltem a csirkehusit, majdnem elhánytam magam, minden bajom volt. Beugrott, hogy pontosan ugyan ez volt tavaly is, a nyers hús kikészített. Ebéd után csinaltam megint tesztet és olyan erős 2 csíkos volt, hogy majdnem kiverte a szemem. Hát mondom ilyen nincs! Sírtam először örömömben, aztán meg ijedségemben hogy Úristen most mi lesz? Azt mondta a doki, hogy most felejtős a dolog mert a cukor miatt nem sok esély van rá, hogy megmarad meg hogy egyáltalán hoooogy történt ez az egész (és most nem a méhecskés beporzásra gondolok, hanem, hogy mikor?)???? Azonnal írtam a dokinőnek, hogymizu van, mielőbb jó lenne egy időpont mert kétségbe vagyok esve. Tegnap reggel voltam nála. Irtó jó fejek voltak az aszisztensnőjévek, annyit nevettünk. Nyilván még nem látott nagyon semmit, mert ahogy ott kiszámoltuk 06.07 körül volt peteérésem ( pont akkor voltunk egyuttz a férjemmel, még poénkodott is, hogy nah most hogy megyek a dokihoz, biztos most sikerült, én meg mondtam neki bagy szájjal hogy kétlem hogy lenne egy ép kéz láb petesejtem a ciklusom legvégén.... hát volt.... 🤣 késői peteérésnek hívják 😀).
Hétfőre visszarendelt a doki, azt mondta hogy szivhang még nem lesz de az már látszódni fogy hogy méhen belüli vagy sem. Megnyugtatott hogy ne aggodjsk, szedjek tovább mindent, figyeljek az etkezésre és mozogjak annyit ami jól esik. szerinte nem lesz itt baj, de nyilván még nem szabad 100%osan beleélnünk magunkat.
Úgyhogy ez van most velem, még fel sem fogtam igazán, de talán még nem is akarom felfogni, majd a 12 hetes UH után, addig nem is akarjuk elmondani senkinek, de nektek muszáj volt kiírnim magamból.
M
M!
WOOOW GRATULÁLOK🥰🥰🤞🏼 Ezek nagyon szép tesztek, hidd el csak így tovább nekem is ez a hármas kombó hozta meg a kis csodákat, aki lassan kiköltözhetne az albérletéből. 🥰
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen😁
L
Szia M!
Én is gratulálok és drukkolok neked!🤞
A.
Huhuuuu M de rég írtál, kerestünk pedig!
Nagyon nagyon gratulálooooook 🥹🥹❤️❤️❤️❤️❤️
Úgy örülök neked !!! 🤩🤩🎉🎉🎉🎉
Majd jelentkezz azért be néha és ezek nagyon szép eredmények!!!
Köszönöm szépen csajok! ❤️🥰
Tegnap voltam a dokinál, szívhang még nem volt, de múlt hét óta sokat nőtt, ami a doki szerint nagyon bíztató. 5 hét 6 naposnak számolt, és a méretek is ezt igazolták.
Hál' Istennek jó helyre fészkelte be magát, szóval a méhen kívüli kizárt ☺️ Jövőhéten szerdán megint mennem kell, hátha addigra már szívhang is lesz.
M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!