Mi a véleményetek azokról a kismamákról akik császárt kérnek?
Figyelt kérdés
2013. aug. 17. 00:02
11/76 anonim válasza:
Nekem sem tetszik, mikor valaki 4-5 gyereket szül, szép magyar családmintára, mikor eszméletlen mértékű a túlnépesedés, az sem tetszik, ha valaki tudja, hogy súlyos fogyatékos lesz a gyermeke, és mégis megszüli, az sem tetszik, mikor a sok terhes nő 9 hónapon keresztül vinnyog, hisztizik, sajnáltatja magát, követeli a figyelmet, és még sorolhatnám, holott a szülés egy baromi hétköznapi és gyakori dolog és sajnálatos módon bármilyen gyereknevelésre alkalmatlan idiótának lehetősége van egy rakás éhes szájat a világra hozni, de ha őket nem cseszteti senki, akkor másokat se. A saját terhessége, a saját szülése, a saját teste, a saját gyereke. Senkinek nincs beleszólása és senkinek nincs joga bírálni. Egyébként százfelé szakadni sem sokkal kellemesebb, mint egy műtéti vágás.
12/76 anonim válasza:
Semmi!
Én nem foglalkozom ilyenekkel,hogy más hogy szül, szoptat nem szoptat, hogy altatja a gyerekét stb.
Semmi közöm hozzá, ahogy másnak se ahhoz,hogy én, mit csinálok!
13/76 anonim válasza:
Semmit.Szülés előtt nekem is megvolt a véleményem.Aztán olyan borzalmas szülésem volt hogy még most is a hideg ráz ha rá gondolok,a gyerek is veszélybe került 40-es pulzussal született.Tudod,ha vissza mehetnék az időben lehet addig mennek mig valaki meg nem császároz programozottan.Lehet hogy komoly hasi műtét lenne de talán megúsznám hogy a fiam első 4 hetet ne állando sirassal,depivel töltsem hanem boldogan.
14/76 anonim válasza:
Én rettegek a császártól sokkal inkább szeretnék szülni. Még a gerincérzéstelenítőtől is rettegek tán még jobban is mint a császártól. Más pedig lehet, hogy retteg a szüléstől, vagy mert volt rossz tapasztalata vagy mert az agyában ez a kép él, hogy az borzalmas. Ezen változtatni nem lehet, olyan mint pl. a pók fóbia. Nem lehet rajta változtatni mert ha csak a szülésre gondol keze lába reszket, és így befeszült állapotban egészen biztosan rettenetes élmény lenne számára a szülés. Egyik sem jobb mint a másik, mind a kettőnek van előnye is hátránya is. Az a fontos, hogy a kismama érezze magát biztonságban, hogy a babája születése pozitív élmény legyen számára.
15/76 anonim válasza:
Azt hogy sem neked sem masnak semmi koze ahhoz ki hogy szul. Te torodj a sajat szuleseddel masokat meg hagyj beken. Ha tehetnem en is inkabb csaszart valasztanam es nem a fajdalom miatt ugyhogy ne itelkezz...
16/76 anonim válasza:
Azt h 1000 ilyen kérdés volt már! Provokatív, csak veszekedés lesz 50 hozzászólással! Ennyire unod a saját életed vagy csak figyelemre vágysz?
17/76 anonim válasza:
Nekem van ismerősöm aki kérte a császárt és meg is kapta. Ő is és a férje is vákuummal születtek, mind a kettőjüknek lebénult a bal karja. Elvileg nem a vákuum miatt, de azért ilyen élményekkel szerintem jogos a félelme a vákuummal kapcsolatban. Ezt a félelmét elmondta az orvosának is, hogy semmi képen sem szeretné ha a szülés közben ezt alkalmaznák. Az orvos erre azt mondta, hogy ezt nem tudja garantálni csak ha császárral szül. Úgy döntöttek inkább a császár mint sem a "kockázatos" szülés.
18/76 anonim válasza:
Ha tényleg ok nélkül kéri (bár ezt nem tudjuk ugye), akkor nem értem. És felmerül bennem, hogy a gyereknevelés során később is mindig majd a könnyebb(nek tűnő) utat választja, mindig majd az ő érdeke lesz fontosabb mint a babáé, gyereké.
A császár jó dolog, életeket ment, de egy babának az a legjobb (HA VAN RÁ LEHETŐSÉG), ha hüvelyi úton születik. Ha valaki a saját önzése miatt ennek a lehetőségétől is megfosztja, később is mindig ő marad az első.
19/76 anonim válasza:
Legközelebb azt a kérdést tedd fel, hogy miért van az, hogy az orvos sok esetben főlöslegesen császározza meg a kismamát. Sok orvos ilyen olyan indokkal inkább megcsászározza a kismamát, mert az könnyebb neki és előre programozható. pl. Péntek reggel van, az orvos látja, hogy ebből holnap vagy holnapután szülés lesz, nem fog szombat-vasárnap bejönni a szabadidejében inkább úgy intézi, hogy vagy beindítja a szülést vagy hülye indokkal még pénteken megcsászározza anyukát. Lehet lepontozni, de ezt látom a munkám során.
20/76 anonim válasza:
sajnos engem is császároztak.nekem nem volt más választásom.én egész terhességem alatt a természetes szülésre gondoltam és eszembe sem jutott a császármetszés.de mivel 1 cm-t sem tágultam a doki azt mondta nincs más választás megyünk a műtőbe.ha lesz még egy gyermekem megteszek majd mindent azért hogy természetes úton hozhassam a világra.akik császármetszést kérnek azok a fájdalom elkerülése miatt kérik.pedig a császármetszésből felépülésnem 2 nap.és nagy fájdalmak vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!