Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ilyen rengeteg manapság...

Miért ilyen rengeteg manapság a császár?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
96%
Na most ugyan az utolsó válaszoló miért lett lepontozva? Mert a kedves "ősanyák" mondják: igenis én képes voltam és más is képes! Pffff
2012. márc. 9. 09:02
 62/73 anonim ***** válasza:
97%
Ez komolyan elképesztő... Szerintem ez nem hősisesség kérdése. Nekem az 1. sürgősségi, a 2. programozott csásázr volt, mert nem indultak be maguktól a babók, a 40. héten túl sem. Minden vágyam az apás szülés volt és a spontán szülés,sokáig úgy éreztem, hogy nem vagyok alkalmas anyának, mert nem tudtam természtes úton világra hozni a a fiamat és a lányomat sem. Én akartam, nagyon, de ez nem volt elég. Én igenis hősnek éreztem magam, mert aki császár után 6 órával kelt már fel az ágyból, próbált elindulni az ágytól felöltözni, lehajolni, az tudja miről beszélek. Én sajnos nem ismerem a másik oldalt, de szerintem mindeki hős, aki gyermeket szül, lényegtelen, hogy hogy. Nem fogom egész életemben selejtnek érezni magam, mert sok ember szerint, a császár nem szülés.
2012. márc. 9. 09:32
 63/73 anonim ***** válasza:
92%

Valószínű azért mert nem mernek kockáztatni.Ezen kívül régebben ritka volt,hogy ekkora babák születtek mint most.

Első babámmal szinte pillanatok alatt kitágultam.A doki több mint 4 óra hosszát várt,hogy a baba megmozduljon.Mivel nem jött lejjebb és a feje tetején érzett egy púpot,meg néha már a szíve is rendetlenkedett ezért toltak a műtőbe.Amikor kivették akkor derült ki,hogy nem fért be a feje a szülőcsatornába,mert hozzám képest nagy volt.37 héten 2700 grammra mérték,40+2-re született 4000 grammal 54 cm-el és 36-os fejkörfogattal.

2012. márc. 9. 09:42
 64/73 anonim ***** válasza:
95%

Én nem ítélem el a császárosokat, nekem 3 sima szülésem volt, de a dokim a szó szoros értelmében kereste az okokat mindháromszor, hogy legyen inkább császár!! Neki egyszerűbb lett volna, mert már idősebb, ne kelljen már éjjel bejönni, ha akkor jön rám a szülés.... De nagyon rendes gyerekeim voltak, mind a koradélutáni órákban születtek, "munkaidőben" :) - és mindháromszor nagyon gyorsan. Az első szülésnél még rutintalan voltam, ott kaptam oxit és volt gátmetszés, 2-3.szülésnél már nem engedtem az infúziót, de nem is kellett szerencsére, és sikerült a gátvédelem is!! :)

Én RETTEGTEM, hogy császár lesz a szülésekből- úgyhogy én emelem kalapom azelőtt aki a császáros szülésre került- akár még a saját kérésére is.

Meg a másik az, hogy ha a gyerek egészsége vagy bármi indokolja, akkor inkább császár legyen, mint egy sérült gyerek! (vagy mégrosszabb)

2012. márc. 9. 13:55
 65/73 anonim ***** válasza:
97%
Aki összefüggést lát a gyerek világrahozatalának és az anyaság milyensége között, hát elég primitív.
2012. márc. 9. 16:15
 66/73 anonim ***** válasza:
98%

Rettentően "vicces" ezeket a kérdéseket orvosi szemmel olvasni. Fogalmatok sincs mit beszéltek. :( Bután, értelmetlen statisztikákkal dobálóznak sokan.

Először is szeretném elmondani, hogy a császár a nehezebb út egy szülésznek, komoly hasi műtétről beszélünk, minden tekintetben, egyértelműen a legnehezebb választás, és a legkényelmetlenebb is. Pénzt a kórház nem magáért a műtétért kap, az OEP finanszírozása homogén betegcsoportok alapján történik, és egy vicc, ebbe bele sem folynék.

Mit is tehetnék hozzá... Borzasztóakat lehetett itt olvasni, komolyan, elkeserítő. Gondoljátok, hogy mindig a kényelem a cél? Hogy mindenféle rendszerszemlélet, háttértudás nélkül meg tudjátok ítélni, hogy mi a jó döntés? Hogy véletlenül tart 10 évig, mire orvossá avanzsálódik az ember? Bocsássatok meg, de azt hiszitek, komolyan, hogy értetek ahhoz, hogy mennyire jogosak ezek a császármetszések?! (Mellesleg: a 10%-os növekedés a kitolódó gyermekvállalásnak /az anya korának előrehaladtával nő a komplikációk esélye, valamint az ikerszüléseké is/ és az asszisztált reprodukciónak köszönhető főként.)

Ne haragudjatok, de borzasztó ostobaságokat írtok, tisztelet a kivételnek... Névtelenül, a semmiből. :/ És igen, ha oxigénhiányos állapot és császármetszés között kell dönteni - egy percig sem kell gondolkozni, ha téraránytalanság van, egy percig sem kell gondolkozni, ha első gyermek, és faros - nem kell gondolkozni. Ma már nem fér bele egy elvesztett élet sem, hála Istennek, és ha a kis élet szempontjából jobb a császár, akkor miről van szó?!

A másik: igen, tudjátok, az emberben ott a félsz a műhibaperektől is - ha hagyom vajúdni az lesz a baj, de most akkor ha császározok, hogy megmentsem akkor meg az?!! Hogy jöttök ahhoz, hogy megkérdőjelezzétek ezeket a döntéseket, hogy lehet ítéletet mondani mindenki felett ("a pénzért csinálják, mert kényelmes, a császár a biztos???")

A másik részét, hogy a császár milyen pszichés rendellenességeket okozhat (ilyet is írt valaki), ezt már nem is kommentálnám, aki ért a kérdéshez, pontosan tudja, hogy ezek a korai tapasztalatok nem determinálnak semmit, de semmit.

Hogy nem anya, aki nem éli át a fájdalmat...? Akkor próbáld gondozni az újszülöttet 10 centis vágással a hasfaladon.

A császár komoly műtét, a természetes szülés, amennyiben biztonsággal haladhat, a legtökéletesebb út egy gyermek megszületéséhez, azt hiszem, a legtöbb nő erre is vágyna. A császár pedig adott esetben az egyetlen lehetőség, hogy segíts azoknak megszületni, akik a szülőcsatornában nagy eséllyel károsodhatnának.

Komolyan mondom, hogy elszomorító volt olvasni ezeket a válaszokat, és nem is főként az orvosi része miatt - hanem azért, mert az látszik belőle, hogy képesek az emberek vérre menni ilyen kérdéseken, vicsorogni platformokról, és abszolút téves információk alapján a másikat meg- és elítélni. Sok orvos pénzéhes - de nem mind, biztosan van császár, amelyet azért programoznak, mert a kismama kéri akár - és? Akkor mi van? Ő ezt szeretné. És a sokat emlegetett félelmei miatt lehet, hogy alkalmatlan lenne a természetes szülésre is. Akkor ő kevesebb? Ő rosszabb anya lesz? Kevésbé szereti a gyermekét?

Érdemes magunkkal foglalkozni, átgondolni, hogy mit írunk, mit mondunk, mivel bántunk meg adott esetben nőket, akik ezt az idióta beszélgetést olvassák császárral a hátuk mögött, majd rádöbbenni, hogy ha sem nem értünk a kérdés megítéléshez, sem nem tudunk segíteni, vagy jót tenni a válaszunkkal, de még értelmes kritikát megfogalmazni sem, akkor ne ártsunk legalább.

Ismétlem: az orvos társadalom nem tökéletes, hatalmas gondokkal küzd, vegyes, ilyen-olyan személyiségekkel zsúfolt csoport, és abszolút nem mindenhatóak, sőt. Az ellenérzéseknek ebben az irányban kitűnő táptalaj volt biztosítva. De nem vagyunk egyformák, nem mindenki vagdos minden szembejövő terhes nőt, sőt.

Tényleg nem is tudom... Elszomorítottak a válaszok. Főleg, minden más mellett a császáros nőkről hozott ítéletetek. :( Nekem már-már kegyetlen, amit pár válaszoló írt. De ti tudjátok.

2012. márc. 10. 00:36
 67/73 anonim ***** válasza:
90%
Ó, látom egy orvostanhallgató is írt, nagyjából ugyanezt, így nem lettem valami informatív. :)
2012. márc. 10. 00:44
 68/73 anonim ***** válasza:
97%
Kedves 66-os válaszoló! Végre valaki, aki egyértelműen, érthetően és kulturáltan el tudja mondani, hogy a császármetszéssel szült édesanyák semmivel sem kevesebbek, sőt! Köszönöm ezt minden olyan anyuka nevében, akik szomorúan olvasták a válaszokat és (jogosan) érezték magukat megbántva. Valóban olyan emberek írogatnak megbántóan, akiknek fogalmuk sincs semmiről!
2012. márc. 10. 14:21
 69/73 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, ha legalább valaki örömmel olvasta, amit írtam. :)
2012. márc. 10. 23:50
 70/73 anonim ***** válasza:
Már meg sem lepődöm, hogy lepontoznak azért, mert egyetértek valaki válaszával!
2012. márc. 11. 08:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!