Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ilyen rengeteg manapság...

Miért ilyen rengeteg manapság a császár?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim válasza:
47%
Nekem a szülészem azt mondta, hogy azért, mert a mai fiatal nők szervezete, felépítése változott az őseinkhez képest, és képtelenek a természetes szülésre. Legalábbis nagy részük. Meg azért azt is figyelembe kell venni hogy régen az számított nagy súlynak ha egy baba 3 kilóval született, ma meg már jóval 4 kiló felett van az átlag.
2011. dec. 10. 09:42
 42/73 anonim ***** válasza:
28%

OMFG!

azért mert az orovosok meg akarnak élni!

Szerintem felháborító, ahogy növekszik a csázsározási arány.

Hálás vagyok az orvosomnak, hogy nem cszászározott még akkor sem, amikor komplikációk voltak!

[link]

[link]

[link]

úgy vagdalkoznak manapság ezzel a csáros témával, mintha képtelenek volnának a nők szülni.

Igazság szerint képetlenek is! A szülés pont egy olyan folyamat ami csak akkor indul be és csak akkor képes sikerrel befejeződni, ha az anya tudja, hogy megtudja csinálni! De az orovosok többége hónapokon keresztül táplája a kismamákba, hogy császár nem is olyan rossz! császárral is lehet szülni. ha eddig nem idnul be majd beindítjuk (aztán minden esetben császár is lesz!)

Orvosnak könyebb a császár! és ezt el is hiteti a leendő anyukával! így ő is a melett dönt! nem megy fellebbezni, sem perelni, hiszen az ÉLETÉT mentették meg és a gyeremeke ÉLETÉT is.

szülészfőorvosok szerint 6-8 császár lenne indokolt miden 100 szülésbő! és 2011-re 46-ot végeznek el 100-ból császárral Magyarországon.

E közben pedig NEM lett kevesebb az oxigén hiányos károsodás, se a halva születés arány!

Akor MIÉRT is vágunk? Viszont midnen anya, akit megvágtak meg van róla győződve, hogy az ő gyermeke és talán ő is halál közeli állapotban volt!

Hálásak az orvosnak azért a nagy hasi műtétért, ami valószínüleg elég sokmindenért felelős lesz a gyermek anya kapcsolatban, a gyermek pszichés fejlődési rendellenességei miatt stb stb.

Gondolkodj! Járj utána! OlVASS!

és Tudd, hogy NŐ vagy és képes vagy világra hozni gyermeked! évezredeken kersztül mindenki természetes úton született meg!

UH, CTG, Röntgen, minden gép ott van a kórházban, hogy monigorlják a gyermeked és az anyát szülés közben, ha szükséges, de csak akkor kéne közbe avatkozni, amikor valóban gond van. az peidg az a 6-8% kéne legyen.

Miért van, hogy sportoló egészséges anyuka egészséges, végigmozgott, vidám terhesség után csak szászárral tud szülni? milyen komplikáció???

én háromszor szültem természetes úton, a barátnőim közül 1 természetes szülés 16 császár!!!!!!

mindenki tudja, hogy miért, de valóban az volt az ok?

2012. márc. 5. 10:50
 43/73 anonim ***** válasza:
46%

Mindenkinek meg vannak az okai, hogy miért lett császár:

sos császár volt, oxigén hiány, nem ékelődött be, nem voltak fájások stb. stb. (statiszika akkor is azt mutatja, hogy semmi értelme a megnövkedett császározási aránynak)

kélek bnneteket, tegyétek félre az érzéseiteket, és olvasgassatok egy kicsit arról, hogy a szülés hogy működik!

dióhéjban annyit: ez egy temésztes folyamat, hormonok által vezérelt. (én sem minig értettem, hogy mitől más a külső oxitocin, mint saját. ugyanez adrenalinra és minen másra - más és kész)

A szülést nem levezényelnie kell az orovosnak, hanem megfigyelnie. addig amíg nincs beékelődve a feje a babának, addig miért repeszt burkot??? miért indítjuk a szülést, ha még nincs itt az idje?

annyira azér nem elfajultan öngyilkos faj az ember, hogy még születése előtt meg akarjon halni?! - elnézést a cinizmusért!

azt modnjátok, hogy nagyobb gyerekek születnek mint régen, miért nem ékelődnek be ezek a babák úgy mint régen?

azért mert nem várjuk ki! Azért, mert az orvos azt modnja, hogy itt az idő, ha tovább benn van, akkor baj lesz? Mi lesz a baj? hogy magától születik meg, és nem kell hozzá az orvos?

100 000 Forintokat adunk azülészorvosoknak, többen közülük ezért a pénzért szeretnének megdolgozni, pedig többet tennének, ha csak állnának a vajúdó nők mellett és fognák a kezüket!

10-9 beindított szülés császárral végződött közvetlen környezetemben!

Miért piszkáljuk folyton a természetet?

anyák ultra egészségesen indulnak bele a babavárásban, tele nyomják magukat vitaminokkal, sportolnak, megfelelően öltözködnek stb stb. kerülik a káros anyagokat, megfelelően táplálkoznak stb stb.

viszont nem készülnek fel a szülsére, az orvosok felkészítes meg abból áll: milyen fájdalom csillapítást fog kérni? és ha mégis császár lesz, akkor... ...

szépen ékelik bele a nők agyába a császár gondolatát!

Kérlek ne higgyétek el, hogy a Ti estetek pont abba 6-8%-ba esett, akiknek musáj volt a császár! mert van 40 % akit fölöslegesen vágtak fel! (100 szülésből ma magyarországon 46 császárral végzödik)

Minél több lesz a császár, annál több lesz a császárral kapcsolatos mellékhatásos kismama is. az összenőtt szervek, méhen kívüli terhességek, a meddőségg stb. stb. stb.

Azért mert lehetőség van rá! azért nem KELL vele élni!

Azt meg fejetsd el, hogy olyan a méhed mint egy 18 évesé! át van vágva a fala! ha a következő terhességnél ne agy Isten első falon lesz a méhlepény, félhetsz, hogy leválik!

Három szülés után is ugyanolyan jó tud lenni a szex mint az előtt! gátmetszés nélkül!

És én sem törpéket hoztam e vilgra 160 centimmel.

Semmi szkeptikusság nem szorult belétek?

Nem, nem nézem le a császáros anyukákat, a császározó orvosokat vetem meg! akiknek nincs kedvük végignézni egy természetes szülést! (mert sietnek, síelnek, lusták, kényelmesek, pénz éhesek, önmagasztalóak, és elhitetik a pácienseikkel, hogy nélkülük valóban lehetetlen minden)

Nők vagytok!! 9 hónapon keresztül ki tudjátok hordani, akkor meg is tudjátok szülni gyermekeiteket!

A mai fájdalomcsillapítási lehetőségektől meg pont a fájdalomtól nem kéne félnie senkinek. A fájdalom amúgy szeirntem elvislehető az élet egyetlen értelmes fájdalma!! Aki átélte tudja.

Ráadásul a toló fájások nem is fájnak annyira már mint az összehúzódások... :) és van belőlük 2-3!

Ha még előtte vagy! akkor okosan dönts! És ne hagyd magad befolyásolni olyanok által akik nem pártatlanok az életeddel kapcsolatban!

Az orvosodnak tök mindegy, hogy a valóban 15 perces életmentő műtét után TE hogy roborálódsz, mi lesz a gyerekeddel, hogy éled meg, hogy nem tudtál szülni, úgy mint (még egyelőre) a legtöbb anya. És gyermeked nem eshetett át a születés élményén.... stb stb.

érdemes arra is rákeresni, hogy milyen tanulási és egyéb zavarokat okoz a gyermekekben a császár....

2012. márc. 5. 11:29
 44/73 A kérdező kommentje:
Totalisan egyetertek veled. Ezt a monologot mindenkinek el kellene olvasnia, akar mar szult, akar elotte all. Koszi, hogy ilyen jol leirtad. Pont emiatt irtam a kerdest ki.
2012. márc. 5. 17:29
 45/73 anonim ***** válasza:
47%

"úgy vagdalkoznak manapság ezzel a csáros témával, mintha képtelenek volnának a nők szülni.

Igazság szerint képetlenek is! A szülés pont egy olyan folyamat ami csak akkor indul be és csak akkor képes sikerrel befejeződni, ha az anya tudja, hogy megtudja csinálni! De az orovosok többége hónapokon keresztül táplája a kismamákba, hogy császár nem is olyan rossz! császárral is lehet szülni. ha eddig nem idnul be majd beindítjuk (aztán minden esetben császár is lesz!)"

Ezzel a pár mondattal tökéletesen egyetértek. Nem tudtam előre mi lesz, hiszen senki nem tudja. Ám már a legelejétől hittem és tudtam, hogy EGYÜTT MEGCSINÁLJUK! (Természetesen a babára értem, hogy együtt) Sokszor beszélgettem vele, biztattam, hogy ügyes lesz, majd mennyit segítünk egymásnak, hiszen egy csapat vagyunk. Így is lett, 8,5 óra alatt megszületett a mi kis Angyalkánk, aki azóta már kilenc hónapos.

Senkit nem akarok megbántani, aki végül császáros lett, egyszerűen csak hiszek benne, hogy tényleg ezen is múlik. :) Nyilván nem minden esetben sajnos...de hiszem, hogy képesek vagyunk befolyásolni a menetét.

2012. márc. 5. 17:50
 46/73 anonim ***** válasza:
98%

A gondolatnak teremtő ereje van-ez igaz. De hidd el ha császáros lennél nem tudnád így mondani-megcsináltuk együtt, sokat beszélgettem vele.

Eddig én is úg gondoltam az én hibám, hogy császároztak, nem voltam elég "ügyes". DE MOST MÁR NEM ÉRDEKEL SENKI VÉLEMÉNYE! Én is hős vagyok én is megtettem mindent én sem akartam kevésbé és az én babám is ugyanolyan ügyes volt mint a hüvelyi úton születettek. És én azokat sem ítélem el akik félnek a szüléstől és császárt akarnak. A gondolatnak itt is teremtő ereje van és ha Ő úgy érzi ne kockáztasson. Most halt meg egy barátnőm kisfia. 5 napos volt. Bárcsak császározták volna! Lehet lepontozni kedves "ősanyák", de nagyon rossz azt hallani egy császáros kismamának (sürgősségi császár), hogy nekem sikerült, sokat beszélgettünk a babámmal, egy csapat voltunk. Én is egy csapat voltam/vagyok a babámmal és mi is győztünk, csak másképp!!!!!!

2012. márc. 6. 09:37
 47/73 anonim ***** válasza:
82%

"Nők vagytok!! 9 hónapon keresztül ki tudjátok hordani, akkor meg is tudjátok szülni gyermekeiteket!"

Most olvastam el a 43-as válaszoló válaszát! Borzasztóan rosszul esik. Szerinted milyen érzés ezt olvasni nekünk/nekem, akit császároztak? Én majdnem belehaltam a bánatba emiatt, de van egy egészséges, boldog babám, aki meghalt volna a császár nélkül. De attól még én is képes vagyok mindenre! Szenvedtem érte és egy leheletnyivel sem vagyok kevesebb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sőt aki ennyire okoskodó és vagdalkózik a szavakkal az a kevesebb nálam, mert nem figyel mások érzéseire! Minden tiszteletem és becsültem minden édesanyának a világ hőseinek!! MINDEN ÉDESANYÁNAK! Mindegyiküknek bárhogyan is lettek édesanyák!

2012. márc. 6. 10:01
 48/73 A kérdező kommentje:
Nekem csak az bantja a szemem, hogy a csaszarosok hõsnek nevezik magukat....hat attol, hogy felvagnak meg nem leszel hos. Nyilvan a huvelyi szulestol sem.
2012. márc. 6. 13:14
 49/73 anonim ***** válasza:
90%

Még hogy hősnek érzem magam...konkrétan most egy darab szarnak érzem magam, amiatt amiket írtatok.

Nekem komplikáció miatt lett császár, magamtól aztán nem választottam volna, de itt a sok-sok írás között olyan durván nyilatkoznak egyesek, hogy a császár miatti amúgy sem épp kellemes életérzésem most még inkább összeomlott.

Köszi. :(

Itt csak az lenne hős, aki képes lenne nem ítélkezni.

2012. márc. 6. 13:48
 50/73 anonim ***** válasza:
97%
De igenis hős minden anyuka! Mi szúrja a szemed? Miért ne lenne az, hiszen kihordta, világra hozta és remélhetőleg védi, szereti a gyermekét egy életen át! Ha Te nem is érzed magad annak, akkor is így van. Az meg a Te bajod, ha nem így gondolkozol. Utolsó válaszolónak írom: ne foglalkozz a rosszindulatú, beképzelt, ítélkező, fölényes válaszolókkal. Ez az ő szegénységi bizonyítványuk! :-(
2012. márc. 6. 16:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!