Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ilyen rengeteg manapság...

Miért ilyen rengeteg manapság a császár?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
81%
Biztos,h a dokiknak egyszerűbb sokkal a császár,sokkal kiszámíthatóbb..stb..csak azt nem értem,h azok az anyukák,akik mondjuk ezt választják,azt mi okokból ítélik el egy pillanatig is.most a válaszolók kötött pont nem,de amúgy rengetegen vannak,szinte mindenki aki elítéli ezeket az anyukákat.de miért??nem értem..mi van akkor,ha valaki nem akar szenvedni órákig?az ne is akarjon gyereket és süllyedjen el szégyenében?mert sajnos kb így ítélkeznek a természetesen szült anyukák..
2011. dec. 5. 16:45
 12/73 anonim ***** válasza:
60%
aha, persze, 53 óra...ja, persze, nekem is hétfőn este kezdődtek a fájások és szerdán du. lett meg a baba, de sokkal kevesebbet szenvedtem, mint az elsővel, ott rögtön elfolyt a magzatvíz és 8 óra múlva lett meg a gyerek, na ott azt hittem, kinyuvadok, szóval csak ne számolgassunk, dicséretre számítva
2011. dec. 5. 16:49
 13/73 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nem az a lényeg, hogy milyen úton szülöd meg, hanem, hogy 9 hónapig a szíved alatt hordod, és az első pillanattól az életed részévé válik. Tökmindegy, hogy hüvelyi szülés vagy császár. Aki meg ítélkezik, az kizárólag sajnáltatni akarja magát, vagy dagad a melle a büszkeségtől -hogy ő 53 órát vajúdott-. És kit érdekel? Lehet, hogy aki programozott császárral szült, sokkal több szeretetet ad a gyermekének... Ennyi
2011. dec. 5. 17:54
 14/73 anonim ***** válasza:
89%
Az utolsó nagy igazságot mondott...
2011. dec. 6. 11:30
 15/73 anonim ***** válasza:
96%
53 órát vajúdni, és a dokinak eszébe se volt császározni??Na ez már inkább botorság volt szerintem, mint az, hogy hagyott simán szülni.Én 17 órát vajúdtam, már egy perceseim voltak 4 órája, de nyomási inger egyszerűen nem éreztem.Végül hívtak még egy dokit, az a hasam nyomta, a dokim húzta a lányom, én inger nélkül nyomkolásztam, de semmi...És én pl ennyi idő után is már beparáztam, hogy:a gyerek már a szülőcsatornában van elvileg elég régóta, mert már a doki látta haját, mi van ha oxigén hiányos lesz+ a magzatvíz már régen elfolyt...Én már ekkor könyörögtem a császárért, mert amellett hogy sírtam a fájdalomtól, éreztem, hogy valami baja lehet a babának.Kiderült, hogy feltolt arccal akart kijönni, és ugye így nem fért ki, mikor meglett anyum volt ott, ő zokogni kezdett mikor meglátta, mert nagyon durván elvolt torzulva a kicsi feje a doki húzásától, erőltetéstől.Hála ég semmi baja nem lett még éppen, a feje is gyorsan helyre állt, de nem bírtam volna se idegekkel, se erővel az 53 órát.Ez már a kínzás kategória az orvos részéről, ha igaz ez...
2011. dec. 6. 11:37
 16/73 anonim ***** válasza:

A kockázatról csak annyit, hogy szülésze válogatja.

Nekem az első császár lett, a másodikat sokáig természetesre szánták. Amikor kiderült, hogy az is császár lesz, a kórházban úgy néztek rám, mint a véres rongyra egyes orvosok, mintha szórakozásból én választottam volna ezt...

A lényeg az, hogy végül sürgősségi császár lett a programozott helyett, mert majdnem meghaltunk mindketten, csak azért, mert nem vették komolyan az indikációt.

Tehát VAN olyan helyzet, amikor ez a megoldás, és én azt tapasztaltam, hogy a legkevésbé sem kívánságra történik. Legalábbis abban a kórházban, ahol én szültem, a természetes szülést részesítik előnyben. Ezzel a saját orvosom is így van, sokáig ő is erre hajlott, de amikor másképp alakult, úgy döntött, hogy császár lesz.

2011. dec. 6. 12:46
 17/73 anonim ***** válasza:
14%
a csàszàr mütétnek szàmit ami utàn kap a korhàz pénzt mig a sima szülés nem !!!!! nàlunk meg a kartak csàszàrozni még a màsik orvos azt mondta hogy nem kell és ez csak ezért van ré 1 hétre teljesen egészséges lett a baba komplikàciok nélkül :)
2011. dec. 6. 15:48
 18/73 anonim ***** válasza:
22%
Engem aztán nem érdekel, hogy elhiszi-e valaki, vagy sem, hogy 53 órát vajúdtam, mindenki azt hisz vagy gondol amit akar. viszont én nem várok sem sajnálatot, sem elismerést, 2 éve volt, túl vagyok rajta. nem akartam tágulni, viszont 2 óránkként nst-ztek, és a babám remekül volt, ezért nem csináltak semmit, amúgy pont húsvéti ügyelet volt, egy olyan dokival, akit azóta kirúgtak. én csak azt mondtam, hogy szerintem kényelem, mert ennyi idő után is meg lehet szülni egy gyereket természetesen. viszont ha hiszitek, ha nem, az utolsó nst-re úgy mentem, ha még mindig nem tágultam, megmondom, hogy császározzanak meg..de nem kellett szerencsére. mindenki azt hisz, amit akar, én meg azt nem hiszem el, hogy ennyi nő alkalmatlan a szülésre....ennyi
2011. dec. 6. 21:44
 19/73 anonim ***** válasza:
33%
Én se akarom elhinni hogy hirtelen ennyire sok "problémás" eset lett, szerintem is inkább kényelmesség (az orvos részéről is) és túlzott aggodalom. Ha ennyi mesterséges beavatkozásra lenne szükség valóban, már kihaltunk volna...
2011. dec. 6. 23:04
 20/73 anonim ***** válasza:
70%

Nos!

Először is azzal szeretném kezdeni, hogy én 150 centis vagyok 50 kilós, és az orvos azt mondta kizárt, hogy természetes úton szüljek mert kicsi a szülőcsatornám, és császárral szültem!

Én belehaltam volna a szülésbe a középkorba, most meg van egy aranyos babám, és felnevelhetem!

mért kell elítélni a császáros szülést? Mért kellene szenvedni a szüléssel a 21.századba???

Mért kéne szenvedni 53 órát?

Addig addig fog fejlődni a tudomány amíg kifogják találni, az abszolút fájdalom mentes szülést!

Akkor mindenki azért fog lázadni, hogy fájjon! :D

És nem is az a lényeg ki hogy szült, hanem az hogy kinek milyen cuki a babája!

28/L 8/hós/F Mamája

2011. dec. 6. 23:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!