Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek nálunk miért nem...

Szerintetek nálunk miért nem adják oda császár után a kisbabát?

Figyelt kérdés

Nézzétek meg a 7 perces videót (Breast is Best). Nagyon jó kisfilm.

Én is császárral szültem és annyira jó lett volna, ha megfoghattam volna és átölelhettem volna és megetethettem volna. Csak a volna ne lett volna.

[link]

2011. dec. 4. 10:05
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

De kis édes videó.

Sajnos én, ha akartam volna akkor sem kaphattam volna meg a lányunkat. Minket balesetből vittek a kórházba és, ahogy megszületett a kisasszony épp, hogy megmutatták és vitték is már vizsgálatokra és megfigyelőbe. Szerencsére neki semmi baja nem volt. Én viszont másfél hétig az intenzíven feküdtem és úgy hozták át szoptatásra.

Páromat is 2 hét után láttam úgy először, hogy beszélni is tudtunk.

Sajnos nálunk a lányommal az első pár hétben nem történt meg a testi érintkezés a szoptatáson kívül. Emiatt rettentően rossz érzéseim voltak. De, örülök, hogy élünk és egészségesek vagyunk. Mást úgysem akartam/kívántam, csak, hogy ő éljen! A többi nem érdekelt!

2011. dec. 4. 10:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Én azt hiszem,hogy ez a nagy pucérkodás,ahol még a papa is félmeztelen,csak az angol magánkórházakban szokás.

És nem tartom valószínűnek,hogy császár után 1 perccel szoptatni tudsz.Nálunk nagyobb az óvatosság,a császáros babák többségét azonnal inkbátorba teszik,és inkább a mamával foglalkoznak.

2011. dec. 4. 10:43
 3/9 anonim ***** válasza:
az apuka pucérkodás nekem is sok volt kicsit,de császár után én is szívesen vettem volna,ha a mellkasomra teszik.Ilyenkor nem is az igazi szopizás a lényeg,hanem a testkontaktus.Mondjuk én még szerencsés vagyok,mert műtőből a kórterembe toltak,és mire minden vackot rám kötöttek,hozták a babát,szóval kb egy órával szülés után már mellettem feküdt.Igaz csinálni semmit nem tudtam vele,mert mozdulatlannak kellett lennem,de legalább ott volt...
2011. dec. 4. 10:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Engem altatással császároztak. Kb. egy percre felébresztettek, apa megmutathatta nekem, adhattam egy puszit, és már vittek is el. A baba ment a csecsemősökhöz, én meg kb. 8 órára az őrzőbe. Kómásan még meg se tudtam volna fogni.

Nem mindegy a császár jellege (csak érzéstelenítés vagy altatás, tervezett, vagy sürgősségi), a műtét sikeressége, a baba és a mama állapota.

2011. dec. 4. 11:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Elfogadom, amit írtatok, de pl ha egy teljesen "átlagos" komplikáció mentes császárról van szó (mint amilyen az enyém volt), simán meg tudtam volna fogni a babám és annyira boldog lettem volna. Na, ezt nem értem, hogy ilyenkor mi az akadálya? Mert az oké, hogy deréktól lefele nem érzek semmit, de attól még át tudtam volna ölelni, ha valaki segít.
2011. dec. 4. 12:42
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
Manapság rutinműtét a császár, ezért sok anyuka nem is gondol bele, hogy a picinek (ha csak nincs életveszélyben, természetesen), ez a "rosszabb" születési mód. Túl gyorsan kell adaptálódnia a kinti élethez, míg akik természetes úton születnek, van idejük felkészülni. Ezért egy teljesen komplikációmentes császár után is azonnal figyelni kell a babát (leszívás, vizsgálatok stb.), hogy ha valami adaptálódási nehézség áll fenn, rögtön tudjanak közbeavatkozni. Ráadásul mégiscsak műtőben végzik, még a nagyfokú sterilizálás mellett is kockázati tényező a fertőzésveszély, ahonnan jobb minél előbb eltávolítani.
2011. dec. 4. 13:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Oké, ez mind igaz. Akkor felteszem fordítva a kérdést: Hogy lehet, hogy külföldön megkapja az anyuka a babát császár után? Az azért jól látszik a felvételen, hogy már tisztán kapja meg, tehát miután már rendbe tették a csecsemőt és megvizsgálták.
2011. dec. 4. 14:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Angliában szültem császárral. Kivették a babát, megcsinálták a szükséges vizsgálatokat és odaadták a mellettem ülő férjemnek. Nekem akarták odaadni, de a paraván túl közel volt és nem mertem megfogni. De így is a fejemnél volt az ő kis buksija. Együtt toltak ki a műtőből és amint beértünk a kórterembe, már cicire is tettem.
2011. dec. 4. 15:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Azért van másképp, mert MO-n más szabályok vannak a szüléssel kapcsolatban, akár komplikált, akár nem az.

Minden kórháznak megvan a saját rendje.

Nálunk pl. nem engedik be a hozzátartozókat (ugye az az 1 személy, akit az anyuka kiválaszt) a műtőbe, máshol pedig vígan ott lehet az anyuka mellett..

2011. dec. 4. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!