Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár előtt mennyit "szoktak...

Császár előtt mennyit "szoktak" hagyni vajúdni?

Figyelt kérdés
2.szülésem lesz és azt beszéltük meg az orvosommal, hogy egy kicsit kellene vajúdnom és ha nem haladunk akkor megcsászároz (mert én azt szeretném). Az első is csaszi volt. És ha panaszkodok vajúdás közben, hogy nagyon fáj a hegem? Akkor nem nagyon várnak, ugye? :P
2011. nov. 28. 19:27
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Sőt, szerintem ha nem akarod, akkor kérhetsz programozott császárt.
2011. nov. 28. 19:32
 2/17 A kérdező kommentje:
Sajnos azt nem csinálja meg. Azt mondta nincs rá indok. :(
2011. nov. 28. 19:33
 3/17 anonim ***** válasza:
Hány éves az első?
2011. nov. 28. 19:39
 4/17 A kérdező kommentje:
3
2011. nov. 28. 19:43
 5/17 anonim ***** válasza:
Miért nem beszéled meg a dokiddal, hogy másodiknak is császárt szeretnél?
2011. nov. 28. 20:03
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Alig hogy. Csak éppen 2 ujjnyi tágulást várnak meg. Attól ne félj., a babának jót tesz és azok csak menstruációs fájdalmakhoz hasonlók. A durva a végén lenne már. Én ezekkel a fájásokkal simán főztem és mostam itthon.
2011. nov. 28. 20:07
 7/17 anonim ***** válasza:
46%

Igaz nekem első szülésem volt és császár, de engem semeddig nem hagytak vajúdni. Sajnos az uh-ból toltak a műtőbe semmi előkészülettel!

Akit utánam császároztak leányzót, őt 18 órát szenvedett előtte. 3,5 kilós babát vártak uh szerint és 4,8 kilósan született meg végül. Szegény csajszi nagyon megszenvedett és neki is első szülése volt!

2011. nov. 28. 20:09
 8/17 A kérdező kommentje:

Az elsővel én is 16 órát vajúdtam és azért lett császár mert nem jött le a baba, nem jöttek a tolók pedig már csak annyi lett volna hátra. :( Már órák óta nyomták belém az oxitocint, majd' meghaltam ezért félek és ezért kérdezem vajon mennyi lehet az a "kicsi" vajúdás amire a dokim gondolt. Már 2x kérdeztem de sajnos nem csinálja meg a dokim a császárt csak indokolt esetben. Ennyit tudtam belőle kicsikarni, hogy ha egy "kicsit" vajúdtam nem nagyon haladunk vagy nagyon lassan (mint a múltkor is) akkor nem fogja erőltetni, megműt.

Különben én szők ujjnyira voltam nyitva amikor beértünk a kórházba de nekem már az is nagyon fájt. Persze akkor még nem tudtam mi következik utána. :O

2011. nov. 28. 20:25
 9/17 anonim ***** válasza:
74%

A császár nem kívánság műsor, és ezt minden rosszindulat nélkül mondom.

A dokidat meghurcolhatnák érte, ha csak úgy indoklás nélkül fognámaát és egy 3 éves heggel megcsászározna.

Szerintem örülj neki hogy ilyen körültekintő.

Ezen kívül, h acsak bemész, és kikapja a babát akkor a baba nem él át születés-élményt. Szerintem jobb ha kicsit hagy vajúdni, a babának is, neked is a tested is jobban fog regenerálódni, a tejed is előbb fog megjönni.

Meg aztán lehet hogy arra hajt titkon hogy simán megszülöd ezt a babát és utólag még hálás is leszel érte, hogy ilyen élményben volt részed.

Egy dolgot ne csinálj: ne hazudj azért hogy császár legyen, mert lehet hogy később épp ebből lesz a baj...orvosi témában ahol a babád egészsége a fő szempont sose hazudj.

Bízz az orvosodban - ha alkalmas erre!

2011. nov. 28. 22:18
 10/17 A kérdező kommentje:
Persze, persze ezt mind én is ugyanígy gondolom, progis császárt nem is akarnék én sem azt hiszem. Viszont a sima szüléstől nagyon félek, nem akarom kinyomni és azt sem tudom megérteni, hogy miért mondják, hogy ez mekkora élmény?! Szerintem borzalmas lehet érezni, hogy miközben halálosan görcsölsz még szét is szakadsz és minden erőddel nyomsz de közben elmondhatatlanul fáj stb...nekem csak ilyen dolgok jutnak az eszembe a kitolásról meg a vajódásról is. Ezért írtam már a legelején, hogy végül is abban maradtunk, hogy ha nem haladunk akkor maradunk a császárnál. Ez mindkettőnknek megfelel csak kíváncsi voltam, hogy vajon mit jelenthet, hogy "kicsit" vajúdni. Az egyik válaszoló nagyjából megválaszolt rá, hogy olyan 2 ujjnyit szoktak megvárni. Azt még talán kibírom csak most ne tartson el 6-8 órát. Mert az elsőnél minimum annyi volt a 2 ujjnyi. :( És különben biztosan úgy van vele, hogy lehet, hogy simán megszülöm bármennyire nem akarom, mondta is, hogy azért ha kilóg a gyerek feje akkor nem fogja visszatolni ill. ha bemegyek 3 ujjnyival és mindjárt meg is van akkor sem fog műteni. Hát nem hiszem, hogy így lesz (szerinte sem) de majd meglátjuk.
2011. nov. 28. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!