Császár előtt mennyit "szoktak" hagyni vajúdni?
Igaz nekem első szülésem volt és császár, de engem semeddig nem hagytak vajúdni. Sajnos az uh-ból toltak a műtőbe semmi előkészülettel!
Akit utánam császároztak leányzót, őt 18 órát szenvedett előtte. 3,5 kilós babát vártak uh szerint és 4,8 kilósan született meg végül. Szegény csajszi nagyon megszenvedett és neki is első szülése volt!
Az elsővel én is 16 órát vajúdtam és azért lett császár mert nem jött le a baba, nem jöttek a tolók pedig már csak annyi lett volna hátra. :( Már órák óta nyomták belém az oxitocint, majd' meghaltam ezért félek és ezért kérdezem vajon mennyi lehet az a "kicsi" vajúdás amire a dokim gondolt. Már 2x kérdeztem de sajnos nem csinálja meg a dokim a császárt csak indokolt esetben. Ennyit tudtam belőle kicsikarni, hogy ha egy "kicsit" vajúdtam nem nagyon haladunk vagy nagyon lassan (mint a múltkor is) akkor nem fogja erőltetni, megműt.
Különben én szők ujjnyira voltam nyitva amikor beértünk a kórházba de nekem már az is nagyon fájt. Persze akkor még nem tudtam mi következik utána. :O
A császár nem kívánság műsor, és ezt minden rosszindulat nélkül mondom.
A dokidat meghurcolhatnák érte, ha csak úgy indoklás nélkül fognámaát és egy 3 éves heggel megcsászározna.
Szerintem örülj neki hogy ilyen körültekintő.
Ezen kívül, h acsak bemész, és kikapja a babát akkor a baba nem él át születés-élményt. Szerintem jobb ha kicsit hagy vajúdni, a babának is, neked is a tested is jobban fog regenerálódni, a tejed is előbb fog megjönni.
Meg aztán lehet hogy arra hajt titkon hogy simán megszülöd ezt a babát és utólag még hálás is leszel érte, hogy ilyen élményben volt részed.
Egy dolgot ne csinálj: ne hazudj azért hogy császár legyen, mert lehet hogy később épp ebből lesz a baj...orvosi témában ahol a babád egészsége a fő szempont sose hazudj.
Bízz az orvosodban - ha alkalmas erre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!