Mennyire kell, hogy kitáguljak, hogy rendben menjen a szülés? Ha egyáltalán nem, vagy csak alig tágulok mikor szokták azt mondani, hogy akkor nem kínlódunk tovább, császár lesz?
3 bő ujjnyinál hívják a szülészt. De ha magadtól nem tágulsz , kapsz oxitocint.
Általában ez szokott segíteni. Ha akkor sem tágulsz, akkor vetik fel a császár lehetőségét.
Mivel szivárgott a magzatvizem oxitocinnal indították a szülést. Lassan tágultam, 6 óra után, eközben EDA-t is kaptam, csak 3 újjnyira tágultam. Ekkor még egy adag EDA-t belémnyomtak, mondván, ha akkor sem tágulok, sajna császár lesz, mert mivel már ki tudja mióta szivárgott a magzatvíz, túl nagy a fertőzésveszély. És ha az EDA sem segíti a tágulást, akkor ott valami bibi van. Végül is beindultak nálam a dolgot, a doki is rásegített kézzel és végül 10 órás procedúra után megszületett a kislányunk.
Mellesleg én is ettől paráztam, hogy majd meddig hagyják szenvedni az ember lányát, de azt láttam, hogy nem akarják a végtelenségig húzni, inkább a biztosabb és rövidebb utat választják. Mellesleg én úgy tudom, hogy burokrepesztés után a fertőzésveszély miatt záros időn belül valahogy világra kell segíteni a gyerkőcöt.
Köszönöm a válaszokat!Ez az,hogy én is attól tartok,hogy nem tágulok eléggé,szenvedtetnek,kifárasztanak és a végén erőm sem lesz majd.Semmiképpen nem akarom kockáztatni a baba életét sem.
Amúgy a burokrepesztés fájdalmas?A fájdalmat azt hittem nem jól tűröm,de sajnos volt tapasztalatom,hogy ha kell hihetetlen nagy a fájdalomküszöb.
hello!
A burokrepesztés olyan mint egy sima nőgyógyászati vizsgálat... kellemetlen, de nem fájt nekem az kicsit sem. Nálam is burokrepesztéssel indultunk, kaptam az oxitocint. Én pikk-pakk tágultam, nagyon gyorsan ment, és ráadásul ezerszer rosszabbra/fájdalmasabbra számítottam mint amilyen lett. Közel 2 hét túlhordás után indítottak, 7:15kor volt a burokrepesztés, 12:37kor lett meg a kisfiam, és ez is komplikáció miatt. (rátekeredett a köldökzsinór, és nem tudott kibújni, sajna végül sos császár lett). Ne féljél a burokrepsztéstől, és attól se, hogy nagyon sokat hagynának szenvedni. A baba miatt sem! Nagypn szép és könnyű szülést kívánok!
üdv, 8 hetes manó anyukája
Eleinte mindenképpen császárt akartam(rossz élmény miatt),de most már azt mondom,hogy kibírom simán is.De ha mégis császár lenne nem bánnám.A babáért mindent.
Én csak azt nem szeretném ha gond adódna és már túl késő lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!