Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért ilyen rengeteg manapság...

Miért ilyen rengeteg manapság a császár?

Figyelt kérdés
2011. dec. 5. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
66%
Kedves 18-as válaszoló! Mi az hogy alkalmatlan ennyi nő a szülésre! Mert aki császárral szül az alkalmatlan? És igenis azért írtad ki, hogy te 53 órát vajúdtál, mert te ettől olyan nagy hősnek érzed magad, hogy te így is megszülted! Engem 3 hónapja császároztak és a mai napig bánt, hogy így sikerült. Idővel ez el fog múlni. Nálam a baba nyaka köré tekeredett a zsinór és ha megszülöm valószínű megfullad. Ja és több mint 30 órát vajúdtam. No akkor én nem vagyok alkalmas a szülésre? Csak azért mert császároztak? Egyébként a császár nem kényelmes a dokiknak sem. Nagyobb a fertőzésveszély és ez egy nagy műtét. Sok kompiláció merülhet fel. Ugyanúgy mint a szülésnél is van könnyebb és nehezebb császár. Ja és a kórház nem kap több pénzt a császár után. Ilyen hülyeséget!!! Meg hogy a dokik csak a pénz és kényelem miatt császároznak... Ja és régen a szántóföldön szültek a nők és meg is halt sok gyerek. De jó lett volna akkor a császározás, sok nagy baba maradt volna életben.
2011. dec. 7. 10:32
 22/73 anonim ***** válasza:
92%
Én csak 16 órát vajúdtam az elsővel, mire császár lett. Amúgy én is kicsi és vékony vagyok. Nem tudtam volna megszülni természetes úton. Örülök, hogy létezik a császármetszés és nem érzem magam csökkent értékű anyának amiatt, mert mindkét gyerekemet császárral szültem.
2011. dec. 7. 11:18
 23/73 anonim ***** válasza:
80%
Kedves utolsó! Naná hogy nem vagy csökkentett értékű, sőt!!! Te is hős vagy, mert kisbabák születtek általad! És aki mást mond az szánalmas és buta ember!!!
2011. dec. 7. 11:38
 24/73 anonim ***** válasza:
59%

Aki alkalmatlan a szülésre (mert nem férne ki a baba vagy stb)nem azt mondja senki hogy az haljon meg, meg csökkent értékű meg semmi ilyesmi, de a szülés az egy természetes folyamat ami során vajúdás tágulás majd kitolási szak van. Ezt hívják természetes szülésnek. Akit császároznak az erre nem volt képes (ami nem baj, és ilyen esetben válasszák is a császárt nyugodtan az orvosok) de sokakról ki sem derül képesek lettek e volna rá mert egyből a könnyebb utat választja a doki. Nem egy ismerősöm van akiknél pl. második gyereknél meg se próbálták a rendes szülést, programozott császárral vették ki a babát.

És lehet ezzel példálózni hogy régen mennyien meghaltak igen...de a különbség nem aközött van császár tekintetében hogy milyen volt 100 éve meg milyen most, hanem hogy milyen volt 10 évvel ezelőtt a statisztika (ezek számok, nem lehet vitatkozni velük) és ma milyen.

És ettől hogy ennyivel több a császár, nem kevesebb a perintalis (szülés közben-körül stb.) halálozás.

Ezért feltételezi azt az ember hogy akkor annyira mégse lehetett rossz az a helyzet mikor csak 30% volt a császár aránya hiszen nincs szó arról hogy x- el több baba születik élve vagy károsodás nélkül MOST mint korábban.

Az 53 óra nyilván a másik véglet, de azért nem lenne jobb természetre bízni a dolgot? (ezt arra írom hogy van aki ezt írta hogy minek kéne szenvedve szülni ha nem muszáj)

Miért van akkor (ha ennyire jövőbe mutató dolog a császár) olyan sok anyuka aki negatívan élte meg hogy nem tudta világra hozni a babáját? Mitől van bennük a számtalanszor olvasott hiányérzet, elégedetlenség vagy szomorúság?

2011. dec. 7. 12:05
 25/73 anonim ***** válasza:
93%
Kedves Előző! A kérdésedre a válasz: azért, mert ezt sugallják. Én is kaptam már sok megjegyzést, meg szájhuzogatást a császáros szüléseim miatt.
2011. dec. 7. 12:26
 26/73 anonim ***** válasza:

[link]

de legalább a kérdés nem csak bennünk merült fel, mint fentebb látható.

2011. dec. 7. 13:28
 27/73 anonim ***** válasza:
56%
Inkább nem is olvasom tovább ezeket a válaszokat. Nagyon sokan nem is veszi észre milyen bántó dolgokat írnak. Már eleve ettől rosszul vagyok: természetes szülés és császár. Már maga a megnevezés azt sugallja egy nőnek, hogy kudarcként élje meg a császárt. Mint pl a múltkor az anyósom azt mondja nekem: már egy nappal hamarabb is kivehették volna a hasamból a babát és legalább egyszerre lett volna a születésnapja az apukáéval. Vagy ne is hívjuk születésnapnak? Inkább császárnapnak?
2011. dec. 7. 14:46
 28/73 anonim ***** válasza:
11%
Kedves 74%-os! Neked komoly problémák vannak az agyaddal! Senki nem mondott itt olyan hülyeségeket, amiről beszélsz. Csak kiröhögteted magad. Ha meg akarod, hívd császár napnak... Szerintem meg pont te vagy az, aki sajnáltatja magát ezzel a mérhetetlenül nevetséges felháborodásával.
2011. dec. 7. 21:04
 29/73 anonim ***** válasza:
26%
Még annyit, ha átolvastad volna amit írtam, akkor láttad volna, hogy azt írtam, hogy a komplikációk és az életmentő császárt kivéve nem hiszem el, hogy ennyi nő alkalmatlan a szülésre....18as voltam.
2011. dec. 7. 21:06
 30/73 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyeneket nem írok neked, mert nem ismerlek, így nem sértegetlek. Valóban szükségem van arra, hogy megértsenek, biztassanak, hogy a császáros szülés is ugyanolyan nagyon kemény feladat mint hüvelyi úton szülni. Nem sajnáltatni akarom magam, de tény, hogy itt sok hozzászólónak a válaszából süt ennek az ellenkezője!!! És kikérem magamnak, az én agyammal semmi baj sincs.
2011. dec. 7. 21:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!