Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szóltatok rögtön a védőnőnek...

Szóltatok rögtön a védőnőnek amikor megszületett a babátok? És ha nem akkor szólt érte? Minden esetben kijön az újszülötthöz?

Figyelt kérdés

Mi van ha én csak 6 hét után szólok?

Nem akarom , hogy itt alkalmatlankodjon amikor hazaesünk a kórházból. a recepteket meg a dokim írja meg.

2011. jan. 16. 18:49
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
81%

Igyekszem csak a kerdesre valaszolni.

Az elso gyermekem kulfoldon szuletett, ott mas a rendszer. (Szolnom nem kellett, megszultem reggel, este hazamentunk a korhazbol, reggel mar a gyermekorvos es a szuleszno kopogtatasara ebredtunk, mert minden nap egyszer megvizsgaltak bennunket az elso heten.)

A masodik gyermek itt szuletett.

En a korhazi harom nap alatt nem szoltam a vedononek, mert a korhazban is volt egy vedono es o mar elso nap megkerdezte, hogy melyik terulethez tartozunk es akkor ertesitette is a vedononket.

A korhazbol hazaerkezve senkit sem hivtam, masnap felhivtam a gyerekorvost a receptek miatt es hogy szoljak neki, hogy jonni kellene, vegul a ferjem ment a receptekert, a gyerekorvos nem tudott jonni.

3 nappal kesobb hivott a vedono, hogy ertesitettek a szulesrol, de eddig nem volt ideje jonni.

Beugrott, 10 percet volt ott, ranezett a pici koldokere, csipojere, megkerdezte beindult-e a tejem es mivel akkor a nagyobbik gyermekem is csak 15 honapos volt, igy egyaltalan nem osztogatott keretlen tanacsokat, sejtette, hogy rutinos babazo vagyok, megkerdezte, hogy birom-e szusszal, megemlitette, hogy hivhatom, ha gond van es ket hettel kesobb jott legkozelett. 2-3 alkalommal jott, amikor itthon voltunk, neha jott ugy, hogy nem voltunk itthon, cetlit hagyott, ennyi.

A gyerekorvos akkor jutott el hozzank, amikor a fiam 3 hetes volt.

Szerintem hat hetig ugysem uszod meg a vedonot, eleve lehet, hogy mar a korhazbol ertesitik a szulesrol, mint nalunk. Ha meg nem, akkor is nyilvan keresni fog teged, hiszen terhesgondozasra is jarsz hozza, nem hulye, fel van jegyezve a varhato szulesi datum, ha eltunsz, akkor felhiv, meglatogad, hasonlok.

2011. jan. 19. 21:26
 62/67 anonim ***** válasza:
100%
Tyű, mi kerekedett ki itt.Kár.Szerintem a kérdező semmivel nem kérdezett irritálóbbat, mint bárki-ez csak egy kérdés, hozzá a véleménye.Másrészről, lehet, ha ismernénk a védőnőjét sírva szaladnánk az ellenkező irányba.Vannak ilyen emberek.Én is írtam már hsz.-t-csak visszanéztem, mi ez a nagy tolongás.Még hozzátenném, hogy olyan szép lenne, ha a védőnő kezet mosna, mielőtt hozzá kíván érni a babához-mint ahogy mindenki teszi-persze, ha a hóleves, sáros cipőt se húzza le...-szóval lehetnek emberek, akik az elviselhetetlenség határát súrolják-lehet a kérdező kifogott egy ilyet.
2011. jan. 19. 23:38
 63/67 anonim ***** válasza:
90%

Védőnő vagyok, és sajnálattal olvasom az itt leírtakat. A törvény számunkra előírja,hogy a hazaadást követően 48 órán belül kötelezően meg kell látogatunk az újszülötett. Erről persze lemondhatsz, de azt írásban kell megtenned és ilyen esetben-ahogyan már előttem is írták- kötelesek vagyunk jelezni a gyermekjóléti szolgálat felé. Ezeket nem mi találjuk ki, törvények és szabályok vonatkoznak ránk, amit be kell tartanunk. Sajnálom, hogy idáig "süllyedt" ennek a szakmának a megbecsülése és persze tudom, hogy erről jórészt az ebben dolgozók tehetnek. Biztosan engem se szeret mindenki a körzetből, de nem éreztették sohasem. Az első látogatáskor sok információt adunk át az anyukáknak, amit lehet már tudott, de az is megeshet, hogy változott azóta. Pl.: K vitamin profilaxis teljesen másképp adtuk 2008-ban, mint 2009-től. Nekem sincs még gyerekem, épp 37 hetes várandós vagyok, de azért úgy érzem soha senkit nem idegesítettem. Persze az egyénen múlik, hogyan alkalmazkodik és képzi tovább magát miután kilép az iskolapadból. Van olyan, hogy én sem tudom a választ, emberből vagyok, de mindig utána nézek.

A másik része tarthatsz a fertőzésektől, de bele kellene gondolni, hogy mennyi bacit vagy vírust viszünk haza bevásárlással, pénz megfogásával stb. Nekem senki ne mondja,hogy minden ajtókilincs megfogása után fertőtleníti azt. És még egy dolog jutott csak eszembe: aki ennyire nem szívleli a védőnőjét az nyugodtan mondjon le az ellátás ezen formájáról, de abba is gondoljon bele, hogy biztosan lesz olyan az életében, amikor az ő munkájára nem tart igényt valaki pusztán azért mert nem szimpatikus. Akkor hogyan fogja magát érezni? Nem akarok ezzel vitát gerjeszteni, de már durrog a fejem ,hogy egyre többen gondolják mindent tudunk, nincs szükség az idegesítő védőnőre, de amikor kimegyek a szuperanya lázas csecsemőjéhez, és látom, hogy a vizes borogatás a csuklóján és a homlokán van, akkor nyelek egyet és udvariasan elmondom mégegyszer, hogy ez sz@rt se ér, mi a helyes módja a fizikális lázcsillapításnak.

2011. jan. 20. 07:20
 64/67 anonim ***** válasza:
80%

Kedves utolsó, én szeretem a védőnőmet:)

SOkszor idegesítő, és sokszor mondd ostobaságot, de mindemellett kaptam hasznos tanácsokat is tőle. Én elintézem azzal, hogy ez a munkája, tökéletes senki nem lehet, tévedhet is, és lehet véleménye más, mint az enyém, de azért jó ha van:)

Eszem ágában nem lenne piszkálni, hiszen még ha nincs is gyereke, akkor is EZERSZER TÖBB kisbabát látott, mint én, az első gyerekes anyuka. Elég gáz az az arrogancia, hogy minek pattog, gyereke sincs, hiszen ha csak fél éve dolgozik valaki védőnőként, akkor is jóval több tapasztalatot szerez, mint valaki két hét alatt a babájával.

Így mindig meghallgatom a védőnőt, és ami hasznos, azt alkalmazom, amivel meg nem értek egyet, azt kedvesen megköszönöm, és elengedem a fülem mellett.

Sosem lehet tudni, miben tud segíteni akár egy rossz (illetve ideges anyukák által rossznak titulált) védőnő is!

Szerintem csak az gondolkodik rajta, hogy kizárja, aki eleve úgy állt a védőnőhöz, hogy az aztán biztosan semmit nem ér. (hiszen egy csomóan mondták, hogy mennyire rossz a védőnőjük, mégsem zárták ki) Ez az előítéleteskedés pedig kinek jó? Nyilván senkinek.

2011. jan. 20. 07:29
 65/67 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Egyébként ez hogy van, azt olvastam hogy az első 6 hétben hetente kijön, de pl nem egy embertől hallom, hogy náluk nem, vagy ez a védőnőtől függ?

2011. jan. 20. 12:50
 66/67 anonim ***** válasza:
53%
Lehet,h felkéne hívnod,és ő megmondaná!mi nemtudhatjuk,h a te v.nőd,milyen rendszerességgel fog majd menni!
2011. jan. 20. 13:24
 67/67 A kérdező kommentje:
persze, majd ha megyek megkérdezem
2011. jan. 20. 13:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!