Mi volt az a jel emiből egyértelműen tudtátok, hogy eljött az idő a szülésre, hogy elkezdődött valami? Onnan mennyi idő volt míg megszületett a pici?
Nekem a szilveszteri buliban úgy este 10 körül megindultak a fájások.Nem voltak túl rendszeresek, olyan 7-8 perceket mértünk és nem is volt kimondottan fájdalmas.
Itt olvastam, ha a forró víztől elmúlik akkor csak jósló volt.A zuhany alatt semmi nem volt, de mikor kimásztam a kádból újra kezdődtek.
Negyed 12-kor irány a kórház, a doki éjfélkor boldog új évet kívánt.
Én 3/4 4-ig még aludtam is, az NST éjfélkor még semmit nem mutatott.
3/4 4-től elszabadult a pokol, sűrű, kemény fájások jöttek, de a szülésznő kiábrándított, hogy nem tartanak elég sokáig, ez hosszú menet lesz.
3/4 8-kor a doki felküldött a szülőágyra, addigra 4 ujjnyi voltam, de még látszott a méhnyak.(Teljesen zártan mentem be).
Burokrepesztés, oxitocin, az első tolófájás...(addigra apa is a fejem mellett állt)
Az első kitolásnál leesett a bab szívhangja, az ügyeletes doki megkérdezte, hogy baj lenne-e ha megoperálnának, mert a baba nem úgy bírja ahogy kéne.
Mondtam dehogy baj, katéter be és 8.25-kor megszületett az én gyönyörű kislányom, akit apa tartott először a kezében :)
3600 gramm és 53 cm volt akkor a szentem:)
Elsején múlt 6 hónapos:)
Hajnali fél 2-kor nem értem ki a WC-re... Végig csorgott a lábam szárán. Akkor már sejtettem, hogy gáz van! Még csak 35 hetes voltam. De megpróbáltam visszafeküdni, mert csak egy kicsi jött. De jött megint... Nem tudtam visszatartani.
Aznap este 18:12-kor született meg a fiam császárral, mert nem tágultam semmit...
Tehát az első jeltől számítva majdnem 17 óra múlva.
Éjszaka nem bírtam aludni, csak forgolódtam az ágyban. Akkor érkezett meg az ősz erős szélviharral, így azt hittem, csak ez a baj. Éjfél körül már fájdogált a hasam, de én is elmentem zuhanyozni, hátha elmúlik. Utána elkezdtem a kórházba készülődni, elmosogattam, szendvicset csináltam, stb., közben számoltam a fájásokat. Hajnali négyre már szabályos 5 percesek voltak, ezért azt hittem, hogy már sietni kell. Felkeltettem a férjemet, és rohantunk a kórházba. Mint kiderült, kár volt sietni, lassan tágultam. 1 órakor burkot repesztettek, de csak este fél hétkor született meg a kislányom.
Ha legközelebb is "csak" fájásaim lesznek, nem megyek be ilyen hamar a kórházba. :-)
1. este 8-kor kezdodtek enyhe fajasok,fel 12-kor elfolyt a magzatviz,onnon erosodtek a fajasok,kb hajnal 1-re lett meg a baba.
2.hajnal 2-kor rendszertelen fajasok (2-10 perc kozt)mivel nem multak bementunk,hajnali 4-kor meglett.
3.delelott 11-kor kezdodott joslo fajasokkal ,ami delutan 2-re atment rendes fajasokba,delutan 4-kor lett meg a baba.
4.nagyon jo vigjatekot neztem meg este,rengeteget rohogtem.Mikor lefekudni keszultem,indultam a kis dolgomat intezni,hirtelen elfolyt a magzatviz,sok, mintha a csapot kinyitottam volna (36 hetes voltam)
A korhazban az orvos csinalt UH-t,a baba feje a bal bordaiv alatt volt a laba a mehszajnal(ferdefekves)+ a tagulas miatt a koldokzsinor elorecsoszott a huvelybe(fajasaim nem voltak)
Surgossegi csaszar,egeszseges baba lett a vegeredmeny.
4 fiu boldog Anyukaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!