Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi volt az a jel emiből...

Mi volt az a jel emiből egyértelműen tudtátok, hogy eljött az idő a szülésre, hogy elkezdődött valami? Onnan mennyi idő volt míg megszületett a pici?

Figyelt kérdés
2011. júl. 5. 17:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét gyermekemnél éjjel elfolyt a magzatvíz. Az első babámat 17 órás vajúdás után császárral, a másodikat összesen 9 óra alatt természetes úton szültem.
2011. júl. 10. 09:04
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Én kórházban voltam magas vérnyomás miatt a 36.héten. 26 óra alatt sikerült levinni az orvosoknak, lekerültem a szülöszobáról az osztályra, reggel felkeltem,mentem vérnyomást méretni és valami nyálka darab esett ki belőlem,hozzáteszem előtte két héttel egy ennél nagyobb,de nem foglalkoztak vele. Visszafeküdtem aludni, fél 12 kor elmentem pisilni és hirtelen elöntött a víz, folyt mindenhova, innentől számítva 1,5 óra múlva a kezemben volt a kislányom. Azonnal megcsászároztak,mert megint ment fel a vérnyomásom. Én annak tudom be a nyákdugó távozását,hogy előző nap 4szer vizsgáltak meg mennyire tágulok és nagyon nem finoman.
2011. júl. 10. 10:19
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy kellemetlen méhszájvizsgálat után elkezdtem mensiszerűen görcsölni,de teljesen elviselhető volt. Ezután nem sokkal itthon távozott a nyákdugó. Este lefeküdtem aludni,hajnal 4-kor keltem,hogy fájdogálok. Elkezdtem mérni reggel 6-ig,össze-vissza jöttek a fájások,hol 5,hol 3,hol 10 percesek de egyre erősebbek. Reggel 8-ra bementünk a kórházba,feltettek ctg-re,csak jóslókat mutatott a gép,de nem küldtek haza mert már 40+6 hetes voltam. Csak ezért nem:S Kaptam ágyat dél körül,ott hagytak hogy szóljak ha rosszabbul vagyok,de már akkor is nagyon fájt. Délután 3-ra már teljesen kész voltam,senki nem hitt nekem,hogy tényleg fáj,a szobatársak és látogatóik hallgatták a szenvedésem,amíg végül szóltam hogy én most akkor rosszabbul vagyok. Újra szülőszoba,újra ctg,újra csak jóslók,végül eszükbe jutott hogy alám kéne nézni.Szűk 4 ujjnyira voltam kitágulva! 4-kor beöntés,5-kor EDA,még épp időben,mert már alig maradt erőm. Fél 7-kor burokrepesztés. Este 8-ra született meg végül a lányom természetes úton. Szakadtam mindenfelé és vágtak is,de szépen összevarrt a dokim. Most vagyok 40+4 hetes a tesóval,ő sem kapkodja el a dolgokat,hiába 40 fok,hiába hidegfront:) Nyákdugó már csütörtökön elment,de semmi. Jövő héten már csak történik valami! Reménykedem egy gyorsabb és könnyebb szülésben újra EDA-val!!! Neked is minden jót kívánok!
2011. júl. 10. 10:46
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

nekem pont a napján hajnalban 1.45 körül kezdődött, iszonyatos nagy fájdalommal a derekamban. 9.10re lett meg a kisfiam, első baba.

24l

2011. júl. 10. 10:49
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A 39. héten éjjel 1.45-kor felébredtem, és kicsit nedvesnek éreztem a bugyimat. Kimentem WC-re, de semmi különöset nem tapasztaltam, ezért visszafeküdtem. Negyed óra múlva egy éreztem, h szivárog egy kis magzatvíz. Csak egy pici foltot hagyott a lepedőn. Aztán a WC-n megint folyt egy kisebb adag. Fájások nem voltak. Felhívtam a kórházat, h menjünk-e most vagy még várjunk. Azt mondták, h irány a szülőszoba! Ekkor ébresztettem a férjemet, lezuhanyoztam, összerendeztem a holmimat, és fél 4-re bent voltunk a kórházban. Délben császárral született meg a kislányom, mert semmit sem tágultam, holott az utolsó órában szinte szünet nélkül jöttek a fájások.

Üdv: egy 6 hetes baba anyukája

2011. júl. 10. 12:29
 16/20 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen a válaszokat! ezek szerint akik írtak senkinek sem született extrém gyorsan a babája, remélem nekem sem fog, mert elég messze van a kórház.

Minden jót nektek!

2011. júl. 10. 12:43
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Egész délután hasmenés, és enyhe derék fájás, de akkor nem éreztem ezt előjelnek, majd elfolyt a magzatvíz hajnali 3-kor. 7.30kor megszületett a lányom.
2011. júl. 10. 13:42
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Első baba: hajnali 2kor iszonyatos hascsikarás szerű görcsre ébredtem, azt hittem csak elrontottam a gyomrom előtte levő nap, hasmenés hascsikarás majd hányás következett...

Miután ezen túl voltam, megpróbáltam visszafeküdni, de az egész kezdődött előlről, na akkor tudtam hogy ennek fele se tréfa:)

De gondoltam még ráérek otthon vajúdgatni, felhívtam a férjem ő hazaért olyan hajnali 4re de akkor már öltözni nem bírtam egyedül annyira gyorsan jöttek a fájások, lemenni alig tudtam a lépcsőházban a kocsinkig.

5re beértünk a kórházba ekkor már 3-4 ujjnyi volt a méhszáj de se a nyákdugóval nem találkoztam, se a burok nem repedt meg, így azt megrepesztették és 7re kezünkben volt a kisfiunk:))

Megjegyezném hogy keményedéseim voltak a terhesség alatt, de jóslófájásom semmi egész a szülésig szóval fogalmam se volt mire számítsak.

A második szülésemnél délelőtt mondta a doki hogy már 2-3 ujjnyi a méhszájam (mindenféle fájás nélkül, úgy értem csak ilyen nyomást éreztem, fájdalmat nem) úgyhogy menjek haza, helyezzem el a nagyobbamat:) és jöjjünk is vissza már kórházas táskával.

Semmi fájásom nem volt, de a nyákdugóm enyhén véresen távozott kis darabokban (bocsánat a részletekért:)) és vissza is mentünk a kórházba (bár nekem meggyőződésem volt hogy majd jól hazaküldenek mert semmi fájásom nincs).

2kor beértünk, 3kor burkot repesztettek mert már 4ujjnyi voltam, 4re már babáztunk apával:)

Nekem ha nem mondja a doki hogy menjek vissza 1-2 órán belül mert szülés lesz, akkor én még otthon malmoztam volna órákat...

2011. júl. 10. 14:21
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

1. szülés, 38+5 hetesen.

Éjféltől rendszeres 3 perces fájások, utána 1 óra gondolkodás hogy ez vajon jósló (mert azelőtt nem volt) vagy most élesbe megy. 2re értünk a kórházba, és 10:07 kor lett meg császárral.

2011. júl. 11. 00:05
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
hát nekem egyértelmű jel volt hogy elfolyt a magzatvíz reggel 8kor! :)
2011. júl. 11. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!