Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szóltatok rögtön a védőnőnek...

Szóltatok rögtön a védőnőnek amikor megszületett a babátok? És ha nem akkor szólt érte? Minden esetben kijön az újszülötthöz?

Figyelt kérdés

Mi van ha én csak 6 hét után szólok?

Nem akarom , hogy itt alkalmatlankodjon amikor hazaesünk a kórházból. a recepteket meg a dokim írja meg.

2011. jan. 16. 18:49
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
79%

Legtöbb helyen a kórház értesíti a védőnőt. Úgyhogy akár tetszik, akár nem jönnie kell. A baba orvosának is ki kell jönnie, ha jól tudom 48 órán belül.

Az első gyerekemnél örültem h jön, kellettek a tanácsai.

A második gyereknél, kijött, megbeszéltük, ha kérdéseim vannak hívom, ha nem akkor csak egy hét múlva. Nem alkalmatlankodott itt állandóan.

2011. jan. 18. 13:02
 12/67 anonim ***** válasza:
89%
Olyan nincs, hogy 6 hét után szólsz neki. Azonnal, mikor megszületett a kicsi. Egyébként azért védőnő, mert figyelemmel kíséri a kicsi első napjait is. Alkalmatlankodni fog? Nem hiszem. Egyébként első gyereknél mielőtt megszülöd annyira magabiztos tud lenni az ember, hogy minek az a védőnő. Mikor hazaérkezel a kórházból ott állsz tanácstalanul egy megborult hormonháztartással és sok bizonytalansággal a fejedben, legalább lesz kitől kérdezned. Amikor otthon van a pici és bármi baja van, vagy bármi furát észlelsz rajta, rögtön fel tudod hívni, hogy mi lehet az,mielőtt még apró-cseprő dolgokkal a gyerekorvost zaklatnád mindig és a védőnők általában nagyon is tisztában vannak a dolgokkal és hasznos tanácsokkal látnak el.
2011. jan. 18. 13:30
 13/67 anonim ***** válasza:
67%
A kórház csak akkor értesíti a védőnőt, ha abban szülsz, ami a körzeti kórház. Ha máshol szülsz, neked kell értesítened. Ő fog szólni az általad választott orvosnak, ui. az orvosnak meg kell vizsgálnia a picit, mikor hazaviszitek. Ez az ő felelőssége is. Emellett mindketten ellátnak tanácsokkal az első napokra (nem minden hülyeség, amit mondanak, van, amit érdemes megszívlelni!). Nem fog egyikük se alkalmatlankodni, nem fognak ott lenni nálatok órákat... Én nem játszanék a gyerekemmel még akkor se, ha nem szimpi a védőnő. Én 4 gyereket szültem, elviseltem, hogy kijöttek mindegyiknél, pedig a 2. után már sok újat egyik se tudott mondani egy újszülöttről....
2011. jan. 18. 13:30
 14/67 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek!

Akkor nem szólok neki, aztán felőlem azt csinál amit akar.

2011. jan. 18. 13:46
 15/67 anonim ***** válasza:
71%

Minket vasárnap engedtek haza, gondoltam hétvégén nem zavarom. Hétfőn reggel 8kor felhívtam, hogy itthon vagyunk, 9kor már ott volt. És meg is jegyezte, hogy szólnom kellett volna előbb, de nem volt belőle harag. Szerintem jó, hogy van, sokmindent meg lehet tőle kérdezni és nem muszáj megfogadni a tanácsait, de legalább hallasz egy szakmabeli véleményt. Nekem még szülés előtt leszögezte, hogy biztos, hogy sem ő sem a doki nem fogják mindig a legjobb tanácsot adni, mert azt én fogom tudni mi a legjobb a babámnak.

Ha nem akarod, hogy alkalmatlankodjon, beszéld meg vele, hogy jöjjön másnap vagy harmadnap... Hidd el nem azért jön el, hogy zavarjon és idegesítsen, hanem hogy segítsen. Meg szerintem minél több szakember látja az újszülöttet annál hamarabb kiderül, hogyha valami "baja" van. (Nem arra gondolok, hogy komoly baja van, csak, hogy pl. görbén tartja a fejét, mert nem biztos, hogy épp akkor úgy tartja mikor az első orvos megnézi.)

2011. jan. 18. 14:23
 16/67 anonim ***** válasza:
71%
3 gyerekem van. Mindháromnál miután meglett a baba, néhány óra múlva a férjem küldött neki egy sms-t. Ő pedig intézte a háziorvossal a recepteket, ami a babaápoláshoz kell. Nálunk úgy van, hogy a gyerekorvos a kórházban megvizsgálja a babákat többször is, mielőtt ugye hazajöhetünk. Házhoz hozzánk egyáltalán nem jár gyerekorvos, még soha életben nem volt nálam, pedig a legnagyobb gyerekem 11 éves. A körzeti gyerekorvos egy hónaposan látta először pl: a harmadik gyerekemet, éppen akkor volt a rendelése a tanácsadáson, előtte a háziorvosom nézte meg, 2 hetesen. A védőnő nem fog ott állni hetekig nálad, de neki joga van tudni, hogy megszületett a gyerek, és elkezdeni vezetni róla a papírokat. Semmi rossz nincs ebben. 3 gyerek után is rendszeresen jött hozzám, bár nekem sem tudott volna sok újat mondani, de nem is próbált okoskodni, csak általánosságban jó volt, ha bármi gondom lett volna, rögtön segít.
2011. jan. 18. 14:30
 17/67 anonim ***** válasza:
75%
Nekem ma mondta a védőnő, hogy ha megszületik a baba, hívjuk fel vagy küldjünk sms-t. Elvileg az első két napban(hazajövetel után) kijön, és a gyerekorvost is értesíti. Ő is kijön az első-második napon.
2011. jan. 18. 15:43
 18/67 anonim ***** válasza:
77%

Megkérdezhetem, hogy miért zavar annyira a védőnő?

egyébként tényleg kötelező a védőnői szolgálat (legalábbis én úgy tudom)

és a gyerek érdekében jön, segíteni jön, nem lábatlankodni, ott lesz 1 órát, elmondja a dolgokat, azt elmegy, szerintem kibírható a dolog :)

2011. jan. 18. 18:03
 19/67 anonim ***** válasza:
14%
Én is le lettem cseszve,hogy 2 nappal később hívtam föl,mert egyéb dolgom is volt,mint őt értesíteni először! Én sem értem egyébként az egész rendszert. Gazdag ismerőseinkhez,akik kisebb palotában laknak alig ment ki a védőnőjük,hozzánk persze jött szorgalmasan a lepukkant albérletbe(azóta már elköltöztünk első lakásunkba). Arra volt jó az egész,hogy ijesztgessen,mert minden alkalommal mondott valamit amivel kiakasztott és kétségeket keltett,a következő alkalommal meg már nem is emlékezett arra amit javasolt,nekem kellett emlékeztetni. Pl.7 hónaposan háttal az ágy szélére ültette a lányomat és amikor le akart borulni közölte,hogy már érzékelnie kellene a mélységet és tartania attól hogy leesik:S Ekkora hülyeséget! Kislányom mindent hamarabb csinált mint általában szoktak a babák. A kúszás kimaradt,akkor meg azt mondta nyomjam le a fenekét,hogy ne egyből másszon,mert nem jó ha kimarad egy lépés a mozgásfejlődésben. Magamban gondoltam mindig jó nagyokat! Az is baj volt,hogy x idősen vigyorgott a védőnőre mint a vadalma,mert tartania kellene az idegenektől. Szóval én meg nem tudnám mondani mire is jó az állandó házalás! A száraz bőre volt az állandó téma,mintha semmivel nem próbáltam volna soha segíteni ezen. És kénytelen leszek a kistesóval elölről kezdeni,mert most is hozzá tartozunk és lehet hogy más még rosszabb:S
2011. jan. 18. 21:38
 20/67 anonim ***** válasza:
6%
Jah és köszönöm szépen,engem nem kell tanítani az anyaságra! Még szülés előtt kiműveltem magam(ha bizonytalan vagyok valamiben a neten vagy az egyik könyvben előbb találok rá választ,mint ha végigkérdeznék mindenkit és annyi féle véleményt hallanék) és ösztönösen csinálom a dolgom. Egyébként a legbölcsebb tényleg végighallgatni,nem felhúzni magad(amibe idővel belejössz)aztán csinálni tovább ahogy te helyesnek tartod.
2011. jan. 18. 21:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!