Szóltatok rögtön a védőnőnek amikor megszületett a babátok? És ha nem akkor szólt érte? Minden esetben kijön az újszülötthöz?
Mi van ha én csak 6 hét után szólok?
Nem akarom , hogy itt alkalmatlankodjon amikor hazaesünk a kórházból. a recepteket meg a dokim írja meg.
jaj magabiztos kismamák... kb 15 percet lesz ott, jól fognak jönni a tanácsok, mert kedves utolsó, leírhatja a szakkönyv, mit kell tenni, de ne feledd: minden gyerek más...
És nem magatokat kell nézni, hanem a baba érdekeit... nem is értem...
Csak nehogy ráfázz azzal, hogy későn szólsz neki. Ha valami gond adódna azalatt, amíg ő nem tud a babáról, akkor fel is jelenthet, gyámhatósággal el is vetetheti a babát.
Nálunk kb. 10 percet volt, megnézte hol fog aludni. Elmondta, hogy hogyan kell fürdetni, köldökápolást megmutatta (kórházban nem tették, ott ők csinálták), elmondta, hogy melyik gyógyszert mikor és hogyan adjam be, szoptatási-fejési tanácsokat adott, mellápolás, masszírozás... Szóval vannak olyan dolgok, amit a nagykönyv nem ír, mert lehet, hogy a te babád más, mint az átlag...
Én sem csíptem az akkori védőnőnket (költözés miatt mostmár másik van), de azt a kis időt ki lehet bírni...
Az én védőnőm se a legszuperebb, épp , hogy kiesett az iskolapadból, gyereke nincs. Sokra nem megyek vele, semmi tapasztalati tanácsot nem tudott adni, csak a lexikális ismereteiből merített. Könyvet meg ugye én is tudok olvasni. De azért azt a fél órát kibírtam, hogy itt volt. Jót elbeszélgetünk mindig, tény, nem a gyerekről. :)
Ha bármi kérdés merül(t) fel mindig a gyerekorvost hívtam. Ha nem adott kielégítő választ, hát hívtam másik gyerekorvost telefonon. Szóval nem hagytam rá a dolgot sose, de én a védőnőmtől soha semmit nem tudtam kérdezni. Vagyis tudtam, csak épp választ nem kaptam rá. Nemegyszer mondta majd megkérdi az orvost és felhív.Én úgy döntöttem ezt a kanyart kihagyom és hívom én az orvost :)
De mint mondtam, még ilyen esetben is ki kell , ki lehet bírni azt a pár percet, nem lábatlankodik, nem is akar, szerintem sokszor ők érzik magukat kényelmetlenül, hogy belenyúlnak a meghitt pillanatokba, amikor még ennyire "friss" otthon a baba.
Úgy tudom, hogy igenis kötelességük jönni, és tényleg ha bármi baj történik, soha ne adja isten, őt is följelentik meg az anyukát is. Én azért nem kockáztatnák.
Amikor terhes voltam egy banya volt a védőnő, na ő mindenbe belekötött (volna).Építkeztünk, és minden alkalommal jó alaposan szétnézett. Láttam piszkálta a csőrét a sok törmelék meg minden. Egyszer nem bírta szó nélkül hagyni és megkérdezte, ugye mire a baba jön addigra rend lesz az udvaron. Hát ez nem százas gondoltam. Válaszom erre az volt, ha maga jön segíteni akkor tuti. Utána nem is piszkált, sőt mindig mondta milyen jól haladunk:)
De még őt is elviseltem abban a negyed órában.
Ki lehet bírni.
nekem a családomnak is van annyi belátása, h egy 3-4 napos újszülöttet nem zaklatunk, és nem fogom hagyni hogy egy idegen idehozza a fertőzéseit, és okoskodjon.
A VÉDŐNŐ NEM KÖTELEZŐ: [link]
Szóval én nem kockáztatom a baba egészségét azzal ha nem jön, azzal ha jön annál inkább. Ismerem a védőnőmet, semmi szükségem a buta beszélgetésére, ha megkaptuk a támogatást le is fogom mondani, mert sajnos eddig semmiben nem tudott segíteni. De az aláírása kell, egy papírhoz.
Na ezt nem tudtam. Egyel okosabb lettem. Hát tégy belátásod szerint. Te tudod, te ismered!:)
Mondjuk én tuti inkább az okoskodó védőnőt választanám, mint hogy a szakszolgálattól egy szociális munkás "szaglásszon".
Boldog babavárást és jó egészséget!
Egyébként van olyan ismerősöm aki 6 hétig nem hívta fel, és nem volt semmi.
Csak 6 hét után ment ki hozzá.
Azért tök gáz, hogy milyen hülyeségeknek teszik ki az embert, én a 31 héten +4 kg nál tartottam, amikor elkezdett nekem jajgatni, hogy híztam. Na mondom, te nem vagy normális :D:D
Gratulálok, ahhoz jó, hogy pénzt kapj, de 5 percet nem bírsz ki. Neki ez a munkája, ő sem poénból megy ki.
Akkor te se, meg apuka se menjen a gyerek közelébe, mert ti is kitudja milyen bacikat hordoztok... Megáll az eszem, hogy milyen emberek vannak...
Ja, és neki vezetnie kell a baba fejlődését. 1 hónaposan pedig mérésre kell vinni, a védőnőhöz, hogy eleget szaporodott-e a súlya.
Pedig én sem szívlelem a védőnőnket. De pl. az én fiam 1 hónaposan nemhogy hízott, hanem fogyott, és ez csak ott derült ki a védőnőnél. Akkor jöttünk rá, hogy hiába ömlik a tej, ha ő nem szopizza ki azt a mennyiséget, amit kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!