Szóltatok rögtön a védőnőnek amikor megszületett a babátok? És ha nem akkor szólt érte? Minden esetben kijön az újszülötthöz?
Mi van ha én csak 6 hét után szólok?
Nem akarom , hogy itt alkalmatlankodjon amikor hazaesünk a kórházból. a recepteket meg a dokim írja meg.
Valóban nem kötelező a védőnő, DE LE KELL RÓLA HIVATALOSAN mondanod. Utána a gyámügy fog vizsgálódni, mert a gyermekvédelem komoly dolog, meg kell győződjenek róla, hogy jó helyen van a gyerek. Mennyivel jobb lesz, hogy egy kevésbé szimpatikus védőnő 5 perces látogatása helyett ismeretlen hivatali mókuskák mennek környezettanulmányt végezni órákig.
Bocs, hogy ezt mondom, de te teljesen hibbant vagy. Gondolkozz már pro és kontra, és ha valami baja lesz a kicsikédnek, amit a védőnő egyből látna? Te meg elszórakozod?
6 hétig egyetlen szakember se láthatja, nehogy elkapjanak tőle valamit? Hát csak gratulálni tudok a szűklátókörűségedhez. Jesszusom...
Kedves utlosó. Ez nem védőnői féltés, hanem már arról szól a téma, hogy védőnő vagy gyermekjólét. Akármerről is nézzük inkább védőnő. Valakinek nagyon jó a védőnője, sokat látott és tapasztalat, valószínű az igenis védi, mert hasznát vette (nem a könyvek miatt inkább a tapasztalat miatt).
Én valahol leírtam hogy semmire nem mentem a friss diplomásommal, de még akkor is inkább ő mint egyéb más hivatal!
09:01 te aztán igazán okos lehetsz, és a többi rémhíres hozzászóló is. Még jó hogy kell a pénz, te miből élsz talán cserekereskedelemből? Ez a qrva állam épp hogy nem hagyja az embereket éhen dögleni, te meg leszólsz...
Az első 6 hétben állítólag hetente kijön, azért ne is haragudjon a világ, de ki kíváncsi hetente egy idegenre? Hogy beleszóljon mindenbe? Ha normális lenne, semmi kifogásom a dolog ellen, de fölösleges. Nekem annyira sült bolond ez a nő, hogy nem bírom elviselni, eddig semmiben nem segített, csak elhagyott leleteket.
Egy korábbi, 3 gyerekes válaszoló vagyok. Az életben meg nem fordult a fejemben, hogy fertőzést hoz nekünk a védőnő, pedig két gyerekem is télen született. Ez így elég furcsa kijelentés.
A másik: vannak 4 és 5 gyerekes ismerőseim, a védőnőnknek "csak" kettő van, igaz, már felnőttek. Akkor ezek szerint a nagycsaládosok be se engedjék, sőt tiltsák ki, mert mit okoskodik, ők jóval többet tudnak a gyereknevelésről?
Ismerek gyermektelen védőnőket, akik szuper munkát végeznek. Tudják ők nagyon jól, hogy gyakorlatban kevesebb a tapasztalatuk, még akkor is, ha a családjukban, baráti körükben foglalkoznak is sok csecsemővel, de a védőnői munka nem csak ebből áll. Elég sok a papírmunka, figyelemmel követi a gyereket a terhességtől gyakorlatilag 18 éves koráig. Nálunk régóta egy és ugyanaz a védőnő, bármikor számíthatunk rá. Nem nekem kell gondolkoznom, hogy úristen, most egyik vagy másik gyereknek melyik oltás is jön, mikor, felhívjam-e a gyerekorvost, stb. Ő mindent elintéz, de szó szerint.
Lehetséges, hogy vannak rossz védőnők, de kicsit túlzott némelyik válasz szerintem.
Utolsó vagyok:
Majd meg fogod látni, hogy mekkora jövés-menés lesz nálatok, ha megszülsz, szerintem a védőnő lesz a legkisebb gondod. Én 2 éve karácsony előtt szültem, 2 naposan hazamehettünk a kórházból. Másnap már jöttek látogatók, és ez egy hónapig így ment. Senkit nem akartunk megbántani, de nem kívánom vissza azt a sok látogatót, mert pihenni szerettünk volna.
A védőnő is jött, hozott nekem egy hónapra egy digitális mérleget, megkérdezte, hogy milyen volt a szülés, megnézte a babát, és szerintem kb. 10 percet volt ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!