Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szóltatok rögtön a védőnőnek...

Szóltatok rögtön a védőnőnek amikor megszületett a babátok? És ha nem akkor szólt érte? Minden esetben kijön az újszülötthöz?

Figyelt kérdés

Mi van ha én csak 6 hét után szólok?

Nem akarom , hogy itt alkalmatlankodjon amikor hazaesünk a kórházból. a recepteket meg a dokim írja meg.

2011. jan. 16. 18:49
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
88%
A te döntésed, a te felelősséged... Viszont, ne csodálkozz, ha rádküldi a családvédelmet vagy a gyámügyet! Most még nagyon magabiztosnak érzed magad, viszont, ha ott lesz majd melletted az újszülött babád, aki esetleg órák óta sír.... kíváncsi leszek nem bánod-e meg... Az, hogy feugrik hozzátok és megnézi, megvizsgálja, majd legtöbb, fél óra múlva megy is... ha, ez zaklatás.... Akkor talán kórházba se menj szülni, mert ott is idegenek fogják tapogatni, ráragasztják a bacikat... Ennyire talán nem kellene túllihegni az újszülöttek féltését! Ha majd szoptatod, te magad fogsz gondoskodni a védelméről... Olyat meg még nem hallottam, hogy a védőnő vagy a gyerekorvos megfertőzött volna egy kisbabát! Ne haragudj, de számomra egy kicsit meredek az álláspontotok (a tiéd és a családé is).
2011. jan. 19. 09:09
 32/67 anonim ***** válasza:
90%

Valóban nem kötelező a védőnő, DE LE KELL RÓLA HIVATALOSAN mondanod. Utána a gyámügy fog vizsgálódni, mert a gyermekvédelem komoly dolog, meg kell győződjenek róla, hogy jó helyen van a gyerek. Mennyivel jobb lesz, hogy egy kevésbé szimpatikus védőnő 5 perces látogatása helyett ismeretlen hivatali mókuskák mennek környezettanulmányt végezni órákig.

Bocs, hogy ezt mondom, de te teljesen hibbant vagy. Gondolkozz már pro és kontra, és ha valami baja lesz a kicsikédnek, amit a védőnő egyből látna? Te meg elszórakozod?

6 hétig egyetlen szakember se láthatja, nehogy elkapjanak tőle valamit? Hát csak gratulálni tudok a szűklátókörűségedhez. Jesszusom...

2011. jan. 19. 09:21
 33/67 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom máshol hogy van, mert már semmit se tudok, de nálunk 3 hetesen már elkellett vinni tanácsadásra. Az első két hétben a doki jött, harmadikban mi mentünk. Szerintem a dokin senics kevesebb baci mint egy védőnőn. Pláne, hogy pl nálunk úgy van, hogy a másik ajtón soron kívüli betegeket is fogad(másik helységben várakoznak azok). Sose lett amiatt baja. Meg amikor eljön a doki az első két hétben azon is lehet baci, mert egyszer se kérte hogy hol moshat kezet. Én biztos nem hívnám föl a hivatalra a figyelmet. Tény nincs kivetnivaló, meg titkolnivalónk, de a fene megenne, ha egyszer úgy toppanna be valamelyik hivatali személy, hogy épp a szokásos katasztrófasúlytotta övezet van. Nem tudnék nyugodtan aludni, hogy vajon most ez gáz vagy sem. Szóval inkább a védőnő, ,mert az azért megérti hogy épp nem állok a toppon (mondjuk itt két gyerek van). De semmi esetre sem keverném bele az életünkbe a gyermekjóléti szakszolgálatot!De te tudod.
2011. jan. 19. 09:35
 34/67 anonim ***** válasza:
2%
Nem tudom miért véditek ennyire a védőnőket,talán ti is azok vagytok? Egyébként ő honnan tanulja,ha nem szakkönyvből,még gyereke sincs?! Semmi újat nem mondott eddig,csak rémisztgetett!!!
2011. jan. 19. 09:45
 35/67 anonim ***** válasza:
86%

Kedves utlosó. Ez nem védőnői féltés, hanem már arról szól a téma, hogy védőnő vagy gyermekjólét. Akármerről is nézzük inkább védőnő. Valakinek nagyon jó a védőnője, sokat látott és tapasztalat, valószínű az igenis védi, mert hasznát vette (nem a könyvek miatt inkább a tapasztalat miatt).

Én valahol leírtam hogy semmire nem mentem a friss diplomásommal, de még akkor is inkább ő mint egyéb más hivatal!

2011. jan. 19. 09:49
 36/67 A kérdező kommentje:

09:01 te aztán igazán okos lehetsz, és a többi rémhíres hozzászóló is. Még jó hogy kell a pénz, te miből élsz talán cserekereskedelemből? Ez a qrva állam épp hogy nem hagyja az embereket éhen dögleni, te meg leszólsz...

Az első 6 hétben állítólag hetente kijön, azért ne is haragudjon a világ, de ki kíváncsi hetente egy idegenre? Hogy beleszóljon mindenbe? Ha normális lenne, semmi kifogásom a dolog ellen, de fölösleges. Nekem annyira sült bolond ez a nő, hogy nem bírom elviselni, eddig semmiben nem segített, csak elhagyott leleteket.

2011. jan. 19. 10:21
 37/67 A kérdező kommentje:
Inkább ne is írjon ide senki, mert nem azt kértem hogy hurrogjatok le ( tisztelet a kivételnek)
2011. jan. 19. 10:23
 38/67 anonim ***** válasza:
89%

Egy korábbi, 3 gyerekes válaszoló vagyok. Az életben meg nem fordult a fejemben, hogy fertőzést hoz nekünk a védőnő, pedig két gyerekem is télen született. Ez így elég furcsa kijelentés.

A másik: vannak 4 és 5 gyerekes ismerőseim, a védőnőnknek "csak" kettő van, igaz, már felnőttek. Akkor ezek szerint a nagycsaládosok be se engedjék, sőt tiltsák ki, mert mit okoskodik, ők jóval többet tudnak a gyereknevelésről?

Ismerek gyermektelen védőnőket, akik szuper munkát végeznek. Tudják ők nagyon jól, hogy gyakorlatban kevesebb a tapasztalatuk, még akkor is, ha a családjukban, baráti körükben foglalkoznak is sok csecsemővel, de a védőnői munka nem csak ebből áll. Elég sok a papírmunka, figyelemmel követi a gyereket a terhességtől gyakorlatilag 18 éves koráig. Nálunk régóta egy és ugyanaz a védőnő, bármikor számíthatunk rá. Nem nekem kell gondolkoznom, hogy úristen, most egyik vagy másik gyereknek melyik oltás is jön, mikor, felhívjam-e a gyerekorvost, stb. Ő mindent elintéz, de szó szerint.

Lehetséges, hogy vannak rossz védőnők, de kicsit túlzott némelyik válasz szerintem.

2011. jan. 19. 10:27
 39/67 A kérdező kommentje:
Igen, de ha megnézed én nem lemondani akartam, csak felvetettem, erre mindenki szinte letámadott. Én csak nem szeretném ha 6. hét előtt jönne. De majd megbeszélem vele, az a legokosabb, itt olyan vita és fikázás kerekedett amire nem vagyok kíváncsi, azért ez vicc.
2011. jan. 19. 10:47
 40/67 anonim ***** válasza:
83%

Utolsó vagyok:

Majd meg fogod látni, hogy mekkora jövés-menés lesz nálatok, ha megszülsz, szerintem a védőnő lesz a legkisebb gondod. Én 2 éve karácsony előtt szültem, 2 naposan hazamehettünk a kórházból. Másnap már jöttek látogatók, és ez egy hónapig így ment. Senkit nem akartunk megbántani, de nem kívánom vissza azt a sok látogatót, mert pihenni szerettünk volna.

A védőnő is jött, hozott nekem egy hónapra egy digitális mérleget, megkérdezte, hogy milyen volt a szülés, megnézte a babát, és szerintem kb. 10 percet volt ott.

2011. jan. 19. 10:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!