Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?
Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.
Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?
16:18as (utolsó)
Ez borzasztó, komolyan...szerinted mi úgy szülünk ahogy az ősanyáink? Igen, ugyanazokat a dolgokat használjuk, úgy értem ugyanazon testrészünket, csak egy kicsit több segítségek kapunk komplikáció esetén, az állatok mindenféle orvosi ketyere és orvos nélkül egyedül megoldják. Hová kéne fejlődnie a világnak szerinted? Hogy kiköpjük egy erős hátba veréskor a gyereket, vagy mégis mit gondoltál? Te már annyira fejlett lény vagy, hogy nem eszel, nem iszol, nem jársz wc-re kis és nagy dolgok kapcsán? Vagy szerinted ez nem működött ugyanígy régen? Gondolkodó lények vagyunk, de minket is csak a természet alkotott, mint az állatokat...ugyanúgy tele ösztönökkel...hogy csak a legkézenfekvőbbet említsem pl: anyai ösztön. Kérvényezni fogom, hogy mi már ne a szánkat használjuk evéskor, ahogy őseink tették, mivel mi már ennél sokkal fejlettebbek vagyunk...komolyan az eszem megáll, abnormális, hogy egyes nőknek a szülés nem a világ egyik legtermészetesebb dolga.
igen így van, vécére járok és nem a természetbe végzem a dolgom, nem falevéllel vagy a kezemmel törlöm ki. Ráadásul angol vécére járok, ami öblítős, nem kerti vécébe.
Sajnállak, hogy te olyan körülmények közt élsz, hogy te még úgy csinálod, mint az őseink. Mesélték ismerőseim akik jártak ilyen helyeken, hogy van még kerti pottyantós és vannak, akik az utcán végzik eme dolgukat. De én nem. És a húst sem úgy eszem, mint régen ették. Bár tudom, ma is vannak, akik dögkútra járnak. És a vizet is palackozva boltba veszem illetve folyik a csapból, nem kútról hordom. Úgyhogy ez nem volt jó példa, mert se nem úgy végzem a dolgom, se nem úgy eszek-iszok mint eleink.
És mivel ma már egy hasi műtét sem kockázatosabb, mint a szülés, így tényleg nem értem minek ez a hajcihő. Hogy úgy szüljünk, mint régen. Egyébként pedig itt hívnám fel a figyelmedet, hogy Viktória volt az első aki fájdalomcsillapítással szült, el is hordták mindennek. Pont mint most a császárosokat. Vannak akik haladóbb szelleműek, mint mások. De miért kell ezért bántani a másikat?
Ha a kérdező császárt akar, miért ne szülhetne császárral? Ha én angol vécét akarok, miért kéne kerti pottyantóst építenem, azért, mert te úgy végzed a dolgod, mint eleink és nincs is igényed az előre lépésre?
nem ugyanaz, hiszen ma már jelentősen nagyobbak a babák, míg a nők csípője nem változott. ezért is van több császár, hiszen az átlag két kilós babákat könnyebb volt világra hozni. Ma az osztályon az én kisfiam volt a legkisebb a maga 4 kilójával. A 3600 grammos babára meg azt mondták, na milyen kis picur lett. Úgyhogy közel sem ugyanaz. ráadásul a mai nőknek a kondijuk sem ugyanaz. Régen amikor még ez volt a feladat, utodókat pottyantani a világra, akkor könnyen ment. De a mai modern nő, nem a fajfenntartásért szül. illetve vannak népcsoportok, itt Magyarországon is, akik ezért, de ők meg pottyantják a gyerekeket, nemigen jön szóba a császár.
De egyébként arra válaszolj, ha valaki császárral kívánja világra hozni a gyerekét, miért is nem teheti 2010-ben? Mi furcsa van ebben, technikai körülmények adottak, személyzet adott, mi a probléma?
Igen, pontosan! Az átpréselődés is nagyon fontos ababának, és a hasznára van. Jól van ez kitalálva.
Persze, ha beszorul, az nincs hazsnára, de miért szorulna? A megerőtetésre szüksége van, az a legjobb neki, ha mindenen átesik, amin más gyerek is. Mindennek funkciója van, ahoyg már megszokuk a természetben.
(igen, avakbélnek meg abélféregnek is van hasznos szerepe)
Kár lemondani arról, amiről nem muszáj.
Ma 11.53, tökéletesen egyetértek minden leírt szavaddal.
Szomorú, hogy valaki elavultnak tartja a természetes születést.
Ha valaki császárt akar, lelke rajta, de tényleg azt gondoljátok, hogy ez már "haladás a korral"? Pont az ilyen hozzáállás miatt pusztul a Föld, hogy egyes agyoncivilizált okostojások azt gondolják, az ember mindenható, és mindent mindenkinél jobban tud. Nem vagyok egy elvakult ősanya, de racionálisan gondolkodva sem értem, hogy juthat valakinek az eszébe, hogy az ember okosabb, mint a természet?
Bármilyen hihetetlen is itt egyeseknek, a természet SOKKAL okosabb az embernél. Komolyan gondoljátok, hogy a természet kitalált valamit, ami a fajfenntartás szempontjából ROSSZ?
Olvastam a hozzászólásokat, és már csak a fejemet kapkodom. Oda jutottunk, hogy egyes válaszadók szerint a hüvelyi szülés egyenesen káros a babára? AZért ennyire ne essünk már túlzásokba, ez már tényleg tiszta vicc.
Örüljünk, hogy van lehetőség császármetszésre, ha baj van, de nehogy már oda jussunk, hogy az a legtökéletesebb megoldás egy baba világra hozatalára!
Tény, hogy a legjobb a hüvelyi szülés. Ha gond van, akkor a császár egy lehetőség. Ahogy a babának is legjobb az anyatej. Van más lehetőség, de az mindig csak a második legjobb lehet.
Nem is értem, ezt hogy nem lehet felfogni?
Már fentebb is írtam: ha valaki császárt akar ok nélkül, és talál dokit, aki pénzért felvagdossa, csinálja. Olyan ember is van, aki nem ad anyatejet a babának, csak tápszert, ezzel sincs gond. De ezek a választások NEM a legjobbak. Csak másodikak lehetnek. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!