Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?
Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.
Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?
18:59-es vagyok
Kedves Utolso ott a pont!
Én császárral szültem mind a 2x,NEM ÉN AKARTAM,ÉLETMENTŐ volt!! Azóta is bánt...nem vagyok képes megszülni egy gyereket természetes úton,de így legalább vannak Gyerekeim!!!!!
Az egyik hozzászóló azt írta,,császárom volt,és imádtam,,!! De jó akkor Neked!!!! :S Én nem imádtam egyiket sem. A másodiknál szabályos halál félelmem volt...elfogyott az érzéstelenítő hatása...fél úton el kezdtem érezni mindent!! Tényleg imádni valóak ezek a császárok. Azt a sokkot,és fájdalmat nem kívánom senkinek,szétvagdosva,nyakig bennem a doki,én meg érzek mindent.Pár percen belül elaltattak.Sírva,zokogva ébredtem,a férjem halálra rémülve figyelt a folyosón,mikor toltak ki a műtőből,hogy miért sírok ennyire?!
Egy óra múlva el tudtam neki mondani,mi volt ott bent.
Szóval ha abba a tudatban éltek,hogy SEMMI KOMPLIKÁCIÓ NEM LEHET egy császárnál,akkor tévedtek. A többit már nem is sorolom! Olvassatok utána!Az összenövések miatt három negyed óráig stoppoltak...és minél többedik császár,annál nagyobb a veszély a következő terhességnél a heg szétválásra.Stb...stb....
Mind ezek ellenére.Eltelt 4 év a második gyerek születése óta,és eldöntöttem,én belevágok harmadjára.Már úgy ahogy,leülepedett bennem a trauma,inkább a szépre emlékezek,hogy halhattam felsírni a fiamat, a lányommal ellentétben.
Ennyi pozitívumot tudok csak felsorolni.Sajnos.
De nagyon vágytunk erre a 3. Babára! Kibírok én már mindent,ennél nagyobb fájdalom már nem érhet! Ha ezt kibírtam.... :)
Szóval nem tudom mi ebben a császárban olyan vonzó,és imádni való!
Lehetne órákat regélni,sztorizgatni róla,mert rengeteg negatívuma van...
De végül is döntse el mindenki maga!
18:37 vagyok..nem pontoztam le senkit..fogalmam sincs mi az...és szerintem is szíve joga eldönteni mindenkinek mit, hogyan szeretne...én azért ítam amit, mert ezen felment a pumpa:
"racionálisan gondolkodó nőknek a szülés nem életük legszebb napja,és igenis alappal félnek tőle"
,,fájdalommentesen szeretne valaki császárral szülni,,- :((
Bár csak így volna!!!!!!!
Jaj... Hagyjátok már békén.Császárt akar és kész.Csak megkérdezte hogy lehet elintézni, és erre várt választ.Nem azt kérdezte, hogy "ugye nagy hülye vagyok, hogy császárt akarok?Oktassatok ki légyszííííííííí" veszélyes és fájdalmas mindkettő, de a vége ugyanaz :BABA. Szerintem keress egy olyan dokit, aki hajlandó császározni indok nélkül, ő majd megmondja hol találsz indokot és mennyiért.Állítólag szívzöreje is van majdnem mindenkinek, na az is jó indok. Amúgy a baba szempontjából biztonságosabb a császár.
Üdv: egy magzati szívhangprobléma miatt császározott anyuka
ma 18:17
Tegnap erről volt szó a tv-ben. Magyarországon NEM VÉGEZNEK KÉRÉSRE CSÁSZÁRT!!!
A papírt pedig aláíratják minden esetben, amikor mész a szülőszobára, hogy vállalod a császármetszést, ha a te életed vagy a babáé veszélyben forog!
Nem vagyok szentimentális, sőt, racionálisan gondolkodó nő voltam világ életemben, és úgy álltam a szüléshez, hogy életem legszebb napja lesz, mert életet adok a gyermekemnek.
Kérdező, itt nem azzal van a gond, hogy császárt akarsz, hanem hogy eleve úgy állsz hozzá a szüléshez, hogy életed legszarabb napja, és félni kell tőle. Ezért írták sokan, hogy inkább nem kellene gyereket vállalnod.
Ugyanis bármilyen furcsa is ez neked, de normális ember nem áll úgy hozzá a gyermeke születéséhez, hogy az nem élete legszebb napja lesz! Aki eleve így áll hozzá, az nincs felkészülve a gyerekvállalásra. Ezt majd a pszichiáter is meg fogja neked erősíteni.
A szülés a legtermészetesebb dolog a világon. Hála a tudománynak, már sokkal könnyebb dolga van a szülő nőnek, mint akár néhány évtizede. Ha annyira parázol, miért nem kérsz inkább EDA-t?
Számomra az a megdöbbentő, hogy a császármetszésről, mint az egyik legbonyolultabb hasi műtétről úgy nyilatkoztok ti laikusok, mintha csak egy fáslizás lenne.
Szerintetek véletlen, hogy egy felelősségtudattal rendelkező orvos nem vagdos fel indok nélkül?
Őszintén szólva én örülök neki, hogy nem szabad választás tárgya egy komoly műtét, szerintem ne legyen már a betegnek szíve joga eldönteni, hogy kér-e ilyen beavatkozást.
Legközelebb majd a beteg dönt arról is, kell-e billyentyűcsere a szívében, és a doki kénytelen lesz megcsinálni.... Ugyan már.
Ettől függetlenül ha császárt akarsz, csináld, te tested, te életed, de nem kellene ostoba szentimentális libáknak beállítanod azokat, akik igenis életük legszebb napjaként várják a gyermekük megszületését.
"Magyarországon NEM VÉGEZNEK KÉRÉSRE CSÁSZÁRT!!!" Érdekes szinte az összes "sztár" császárral szül, biztos van módja az elintézésnek.
Én nem vagyok terhes, de előre rettegek attól a naptól amikor szülnöm kell, nagyon nem bírom a fájdalmat, és biztosan nem lesz életem legszebb napja (ill. persze nagyon jó lesz, hogy megszületik a gyerekem és boldog leszek de az amin keresztül kell menni...), és azt sem szeretném ha utána úgy harangozna bennem a párom, valamint tovább repedjek/vágjanak a kelleténél (hány olyan nő van akinek az oldalán van a végbele), régen a bábák ujjal tágítottak addig, hogy ne kelljen vágni (dédnagymamám mesélte). Engem természetes úton szült anyukám 4kg-os első gyerekként, oxigénhiányos voltam, majdnem meghaltam, a köldökzsinór a nyakamra volt tekeredve, több mint 12 órát vajúdott, ennek ellenére mindig azt mondja, hogy ez nem olyan borzalmas, ő még fájdalomcsillapítót sem kért. Csodálom érte, mert tudom, hogy én ezt nem bírnám ki. Ugyanakkor a császárnak is megvannak a veszélyei, nagy hasi műtétnek számít.
Nem kéne elítélni senkit, mert retteg valamitől, senki sem lesz rosszabb vagy jobb anya azért mert nem szül természetes úton, attól még szeretheti szívből a gyermekét. Nem csípem az ítélkezőket.
Sziasztok!
"Kérdező, itt nem azzal van a gond, hogy császárt akarsz, hanem hogy eleve úgy állsz hozzá a szüléshez, hogy életed legszarabb napja, és félni kell tőle. Ezért írták sokan, hogy inkább nem kellene gyereket vállalnod."
Ezzel a válasszal nagyon egyetértek, életem legkülönlegesebb napja lesz, még ha fájni is fog. Én még csak 14 hetes vagyok az igaz, első baba lesz, az is igaz, de a legvégső esetben szeretném, hogy császár legyen a vége. Én Én vagyok. Szived joga eldönteni, hogy mit szeretnél.
Ám egyet tudnod kell, barátnőm kb. egy hónapja szült császárral (nem volt más megoldás), de a doki neki is a bordái közé könyökölt, hogy arrébb nyomják a babát, császár ide vagy oda. Tehát ott is megeshetett volna, hogy ne adja az ég, valami sérülése lesz neki.
Szerencsére és természetesen nem lett, de barátnőm közben úgy érezte, hogy eltörik egyenként az összes bordáját.
Ezt fontosnak tartottam leírni, mivel ez is része lehet.
Szép Napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!