Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?
Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.
Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?
Szia.
megértelek először én is azt akartam és nagyon féltem (20 éves vagyok és fél éves a babám). De aztán eljött a nap és eszembe sem jutott hogy bármi baj lehet. Kicsit tul nagy feneket kerítenek a szülésnek. Csodálatos dolog természetesen és vannak olyanok is akik rosszul jártak valamilyen okból. De lehet hogy nálad nem lehetne semmi baj..
Ahol szültem rajtam kívül még 5 én voltak a szobába akik közül 4 császáros volt és sokkal nehezebb volt nekik járni és mozogni én már második nap lesétáltam a lépcsőn a másodikról vérvételre.
De természetesen ez a Te döntésed és akárhogy is lesz egészséges babát kívánok Neked és sok boldog évet Vele.
szerintem akkor azt se várd ki hogy eljöjjön az ideje, fogadj béranyát.
Inkább vágjanak fel mint egy kicsit megszenvedj?
Menj elmegyógyintézetbe
En 25 orat vajudtam es tenyleg kemenyen vegig vajudtam met eleve 5 percesekkel kezdodott.
DE!!! Ha csak a gyerekem vagy az en eletem mulna rajta akkor csaszaroztatnam magam de amugy nem.
",akkor az a jog is megilleti,hogy eldönthesse h simán vagy császárral szeretne szülni.Előbbi még sokkal súlyosabb döntés is,mert ott nem a maga élete felett rendelkezik,meg egyáltalán.
" a császárnál sem csak magáról dönt. A császár veszélyesebb, mint a szülés, a gyerekre is, ok nélkül nem kockáztathatja senki a más életét. És a gyereke nem saját maga. Egyébként az öngyilkosság is bűn.
Az orvos akkor választ császárt, ha kisebb a kockázata, mint akkor ott annak a problémás szülésnek. De a normál szüléshez viszonyítva a császár kockázata nagyobb, ezért nem lehet pusztán kényelmi okból választani.
Mert jobb a gyereknek, mint beszorulni a szülőcsatornába, de sokkal rosszabb és veszélyesebb rá nézve is, mint egy normális születés. Kockáztatnád pusztán előítéletből a saját gyerekedet? Mert van kockázat. Honnan tudod, hoyg te nehezen szülnél, ha sosem próbáltad?
Miért lenne veszélyes/veszélyesebb a császár a gyerekre,mint a sima szülés?Hisz rengeteg esetben éppen a gyerek miatt csinálják meg a császárt.Bizonyos fokig az anyára veszélyesebb,de azért ne csináljunk már úgy,mintha a kórház tele lenne balfék orvosokkal,akik még egy rutinműtétet sem tudnak végrehajtani,vagy szerintetek minden második orvos belevág a gyerekbe??
Fenntartom a véleményem,miszerint ha az anyát megilleti az otthonszülés joga,úgy az is megilleti,hogy császárral szülhessen!
Ma 12.21, korábban linkelt be valaki egy oldalt, min leírták, miért veszélyesebb a császár a babára nézve, mint a normál szülés. Ha vennéd a fáradtságot, elolvashatnád.
És nagyon remélem, hogy nem lesz igazad, és nem lesz szabadon választható a császár.
Nem is értem hogy gondolod, az otthonszüléssel hogy lehet ezt összehasonlítani?
Az otthonszülésnél lemondasz a szakorvosi felügyeletről, és a kórház nyújtotta biztonságról, ez a te döntésed, enni. De egy nagy hasi műtétről dönteni, ezzel nem egyenértékű! Tudod az orvosok azért tanultak annyi ideig, hogy el tudják dönteni, mikor melyik beavatkozás a legjobb, tiszta agyrém, hogy szerinted egy laikus pusztán azért mert betojt, választhatja azt!
Ez óriási butaság, talán elgondolkodhatnál kicsit, mielőtt ilyet leírsz...
Nem követem figyelemmel a 6 odalon át felgyülemlett hozzászólásokat és vitát.
Az orvosok azért tanultak annyi éven keresztül keményen,hogy gond nélkül kapásból és precízen el tudjanak végezni egy császárt,és ne azon kelljen aggódnunk,hogy jaj istenem,belevág a babába.
Véleményem szerint az otthonszülés még rosszabb,mint az hogy a császárt választja,mert ott abszolút lemond a kórházi felügyeletről.
Nem azt mondom hogy a jövő afelé vigye a nőket h csakis császárral szüljenek,és afelé sem,hogy aki tart a sima szüléstől ,az ne vállalja azt,de igenis lehetnek esetek,mikor pszichikai tényezők miatt többet árt a sima szülés,mint használ!
A sima szülésnél jóval veszélyesebb a császár. A babára. Altatás, vágás, as zülési stressz hiánya, éretlenség veszélye stb. Tehát a jól sikerült császárra értem. A problémás szülésnél veszélytelenebb, ezért nagy probléma esetén választják. Amikor a szülés nagyon veszélyes lenne, veszélyesebb, mint "kivágni" a gyereket. De ettől nem kisebb a császár kockázata, csak nem a sima szüléssel, hanem a veszélyes szüléssel vetjük össze. eHHEZ KELL AZ orvosi tudás, ez az, amit az anyuka nem tudhat összemérni.
A babának egészségesebb ha megszületik, mint ha kiműtik.Csak sajnos erre nincs mindig lehetőség. De ha van, akkor nem szabad elvetni azt.Félelemből. Bátornak kell lenni!
nem az a császár veszélye, hogy belevág a babába. A jól sikerült császár kockázatosabb a babára, mint a természetes szülés. Ezt mondja a statisztika. Ezért nem választható. Az otthonszülések esetén kevesebb a probléma, mint a kórházi szüléseknél, csak a normál, egészségesen bemenőket számítva.
a. Egészséges esetben az otthonszülés a legkevésbé kockázatos.(statisztika)
b. Ha van valami indoka, akkor a kórházi a szülés a legkevésbé kockázatos.
c. Ha nem tudja megszülni, olyankor a császár a legkevésbé kockázatos.
Ezért kérjük ki az orvos tanácsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!