Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudok pszihológustól...

Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.

Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?

2010. dec. 8. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 Avaril válasza:
100%

Szia.

megértelek először én is azt akartam és nagyon féltem (20 éves vagyok és fél éves a babám). De aztán eljött a nap és eszembe sem jutott hogy bármi baj lehet. Kicsit tul nagy feneket kerítenek a szülésnek. Csodálatos dolog természetesen és vannak olyanok is akik rosszul jártak valamilyen okból. De lehet hogy nálad nem lehetne semmi baj..

Ahol szültem rajtam kívül még 5 én voltak a szobába akik közül 4 császáros volt és sokkal nehezebb volt nekik járni és mozogni én már második nap lesétáltam a lépcsőn a másodikról vérvételre.

De természetesen ez a Te döntésed és akárhogy is lesz egészséges babát kívánok Neked és sok boldog évet Vele.

2010. dec. 10. 12:33
 52/83 anonim ***** válasza:
46%

szerintem akkor azt se várd ki hogy eljöjjön az ideje, fogadj béranyát.

Inkább vágjanak fel mint egy kicsit megszenvedj?

Menj elmegyógyintézetbe

2010. dec. 10. 19:22
 53/83 anonim ***** válasza:
100%

En 25 orat vajudtam es tenyleg kemenyen vegig vajudtam met eleve 5 percesekkel kezdodott.

DE!!! Ha csak a gyerekem vagy az en eletem mulna rajta akkor csaszaroztatnam magam de amugy nem.

2010. dec. 11. 07:42
 54/83 anonim ***** válasza:
78%

",akkor az a jog is megilleti,hogy eldönthesse h simán vagy császárral szeretne szülni.Előbbi még sokkal súlyosabb döntés is,mert ott nem a maga élete felett rendelkezik,meg egyáltalán.

" a császárnál sem csak magáról dönt. A császár veszélyesebb, mint a szülés, a gyerekre is, ok nélkül nem kockáztathatja senki a más életét. És a gyereke nem saját maga. Egyébként az öngyilkosság is bűn.

Az orvos akkor választ császárt, ha kisebb a kockázata, mint akkor ott annak a problémás szülésnek. De a normál szüléshez viszonyítva a császár kockázata nagyobb, ezért nem lehet pusztán kényelmi okból választani.

Mert jobb a gyereknek, mint beszorulni a szülőcsatornába, de sokkal rosszabb és veszélyesebb rá nézve is, mint egy normális születés. Kockáztatnád pusztán előítéletből a saját gyerekedet? Mert van kockázat. Honnan tudod, hoyg te nehezen szülnél, ha sosem próbáltad?

2010. dec. 11. 10:26
 55/83 anonim ***** válasza:
80%
Figyi egy dolgot mondok: a szülés lányregény egy bármilyen más fájdalomhoz. Eltörpül egy epe- egy vesegörcs mellett, egy rákbetegséggel járó fájdalom mellett. Ezt millió beteg, és már szült nő tanúsítja neked. Ne félj, nem kell ekkora faxnit keríteni a világ legegyszerűbb dolgához.
2010. dec. 11. 12:19
 56/83 anonim ***** válasza:
19%

Miért lenne veszélyes/veszélyesebb a császár a gyerekre,mint a sima szülés?Hisz rengeteg esetben éppen a gyerek miatt csinálják meg a császárt.Bizonyos fokig az anyára veszélyesebb,de azért ne csináljunk már úgy,mintha a kórház tele lenne balfék orvosokkal,akik még egy rutinműtétet sem tudnak végrehajtani,vagy szerintetek minden második orvos belevág a gyerekbe??

Fenntartom a véleményem,miszerint ha az anyát megilleti az otthonszülés joga,úgy az is megilleti,hogy császárral szülhessen!

2010. dec. 11. 12:21
 57/83 anonim ***** válasza:
58%

Ma 12.21, korábban linkelt be valaki egy oldalt, min leírták, miért veszélyesebb a császár a babára nézve, mint a normál szülés. Ha vennéd a fáradtságot, elolvashatnád.

És nagyon remélem, hogy nem lesz igazad, és nem lesz szabadon választható a császár.

Nem is értem hogy gondolod, az otthonszüléssel hogy lehet ezt összehasonlítani?

Az otthonszülésnél lemondasz a szakorvosi felügyeletről, és a kórház nyújtotta biztonságról, ez a te döntésed, enni. De egy nagy hasi műtétről dönteni, ezzel nem egyenértékű! Tudod az orvosok azért tanultak annyi ideig, hogy el tudják dönteni, mikor melyik beavatkozás a legjobb, tiszta agyrém, hogy szerinted egy laikus pusztán azért mert betojt, választhatja azt!

Ez óriási butaság, talán elgondolkodhatnál kicsit, mielőtt ilyet leírsz...

2010. dec. 11. 13:22
 58/83 anonim ***** válasza:
22%

Nem követem figyelemmel a 6 odalon át felgyülemlett hozzászólásokat és vitát.

Az orvosok azért tanultak annyi éven keresztül keményen,hogy gond nélkül kapásból és precízen el tudjanak végezni egy császárt,és ne azon kelljen aggódnunk,hogy jaj istenem,belevág a babába.

Véleményem szerint az otthonszülés még rosszabb,mint az hogy a császárt választja,mert ott abszolút lemond a kórházi felügyeletről.

Nem azt mondom hogy a jövő afelé vigye a nőket h csakis császárral szüljenek,és afelé sem,hogy aki tart a sima szüléstől ,az ne vállalja azt,de igenis lehetnek esetek,mikor pszichikai tényezők miatt többet árt a sima szülés,mint használ!

2010. dec. 11. 13:49
 59/83 anonim ***** válasza:
78%

A sima szülésnél jóval veszélyesebb a császár. A babára. Altatás, vágás, as zülési stressz hiánya, éretlenség veszélye stb. Tehát a jól sikerült császárra értem. A problémás szülésnél veszélytelenebb, ezért nagy probléma esetén választják. Amikor a szülés nagyon veszélyes lenne, veszélyesebb, mint "kivágni" a gyereket. De ettől nem kisebb a császár kockázata, csak nem a sima szüléssel, hanem a veszélyes szüléssel vetjük össze. eHHEZ KELL AZ orvosi tudás, ez az, amit az anyuka nem tudhat összemérni.

A babának egészségesebb ha megszületik, mint ha kiműtik.Csak sajnos erre nincs mindig lehetőség. De ha van, akkor nem szabad elvetni azt.Félelemből. Bátornak kell lenni!

2010. dec. 11. 13:49
 60/83 anonim ***** válasza:

nem az a császár veszélye, hogy belevág a babába. A jól sikerült császár kockázatosabb a babára, mint a természetes szülés. Ezt mondja a statisztika. Ezért nem választható. Az otthonszülések esetén kevesebb a probléma, mint a kórházi szüléseknél, csak a normál, egészségesen bemenőket számítva.

a. Egészséges esetben az otthonszülés a legkevésbé kockázatos.(statisztika)

b. Ha van valami indoka, akkor a kórházi a szülés a legkevésbé kockázatos.

c. Ha nem tudja megszülni, olyankor a császár a legkevésbé kockázatos.

Ezért kérjük ki az orvos tanácsát.

2010. dec. 11. 13:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!