Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudok pszihológustól...

Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.

Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?

2010. dec. 8. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó vagyok...

Olvastam itt olyan válaszokat, hogy a "hős" anyákat... hát nem, nem érzem magam hősnek, de eddig is rengetegen szültek előttem természetes úton, mindenféle gond nélkül.

Az én véleményem az, hogy nem véletlenül vagyunk így "alakítva" biológiailag, hogy ilyen módon tudjunk szülni. Ha előttem annyian megtették, én is képes leszek arra a "csodára" ;), ez nem hiszem hogy szentimentalizmus kérdése.

Ismételten Szép napot!

2010. dec. 9. 06:33
 32/83 anonim ***** válasza:
48%

Off, bocsi érte!

Hogy írhattok olyat, hogy nem kéne a kérdezőnek gyereket vállalni? Uram Isten, őszintén, ti ezt komolyan gondoltátok? Hogy lehettek ennyire gonoszak? Komolyan mondom eszem megáll!

2010. dec. 9. 08:12
 33/83 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Pilluka, én nem azt írtam, hogy nem kellene gyereket vállalnia egyáltalán, csak azt, hogy korai volt.

Aki úgy áll hozzá, mint a kérdező, az nincsen felkészülve a gyerekre, így érdemesebb lett volna várnia vele egy kicsit. És ezt a véleményemet akkor is fenntartom, ha 0-ra pontoztok érte.

2010. dec. 9. 08:15
 34/83 anonim ***** válasza:
30%
Miért vagytok ennyire ellenségesek, meg majd én megmondom a frankót emberek? Továbbra is fenntartom, hogy nem a ti dolgotok, ne szóljatok bele, a kérdés sem arra irányult, hogy császár legyen, vagy ne. Nyelvtanból ti hogy érettségiztetek le? Szövegértés stb.? Van egy kérdés, arra kell választ adni ezen az oldalon.Ha nem tudsz, ne válaszolj.Nem ítélkezni kell itt, hanem válaszolni kérdésekre.
2010. dec. 9. 11:43
 35/83 anonim ***** válasza:
87%

"elviselhetetlen fájdalom"

Kérdező, ha nem szültél, akkor mégis honnan tudod??? Egyébként amint megszületik a baba, nem fogsz emlékezni a fájdalomra, akárhogyan is fájhatott előtte. Semmire nem fogsz emlékezni! Mi nők ilyen jól vagyunk kitalálva, hogy az agyunk törli a fájdalmat.

2010. dec. 9. 13:00
 36/83 anonim ***** válasza:
37%

Nincsen ezzel semmi gond.

Tömérdek kismamát láttam csak itt a gyakorikérdéseken is,és az életben is,aki évekig nem tudta feldolgozni a brutálisra sikerült természetes szülését,depressziós lett,a baba is megitta ennek a levét sajnos,pedig ők voltak a legnagyobb szószólók a természetes szülés mellett.Aki fél ettől ,inkább előzze meg,ha tudja magáról,hogy hajlamos rá,mintsem hogy így fizesse meg az árát.Egyébként sok szüléstörténetről,kismamától hallom,hogy aki lelkében nem készül fel a sima szülésre,tudat alatt nem akarja,az nem is fogja tudni végigcsinálni,a test átveszi a lélek reakcióját,és nem fog tágulni,olyan akadályok lépnek fel,amik mindenképpen császárhoz vezetnek majd.

Én császáros voltam,mivel ikreim voltak,meg sem kottyant.

Hogy kérdésedre válaszoljak,keress egy orvost,fizesd jól meg,nem kell pszichológus.Ennyi.

Lehet lepontozni.

2010. dec. 9. 13:08
 37/83 anonim ***** válasza:
100%
Igen , a szülés nem semmiség, és kockázatos is, viszont remélem tudod, hogy a császármetszés a szülésnél is kockázatosabb. Beszéld meg azért a doktorral alaposan! Lehet, hogy egyszerűbb és veszélytelenebb lenne a félelmedet csökkenteni. A pszichológussal. Még van időd, és ha nem sikerül, akkor még mindig ott a császár lehetősége. Nem olcsó, persze, de szerintem akkor is megérdemelnéd te is a kisgyermek is, hogy egy próbát rászánnátok erre. Annyi rosszat hall az ember...talán sikerülne csökkenteni a félelmedet egy jó szakember segítségével.Kicsit érdeklődnél előre felőle. Ne haragudj, tudom hogy nem ezt kérdezted, de attól tartok, lebecsülöd a császármetszés kockázatát: ez mégis csak egy nagy hasi műtét, akár hogy i s vesszük, ráadásul a gyermeket is megviseli, és mivel előtte valószínűleg hagynak vajúdni pont a kicsi miatt, így nem biztos, hogy a fájdalmat kikerülöd, félő, hogy inkább csak növelnéd. Persze, van, akinél a császár is simán megy..de senki sem tudhatja előre, hogy nálatok hogyan lesz.Az orvos sem.
2010. dec. 9. 15:23
 38/83 anonim ***** válasza:
82%

Olvasd el:

[link]

2010. dec. 9. 15:29
 40/83 anonim ***** válasza:
15%
Ezeket most hiába linkelted be!!!!!NEM EZ VOLT KÉRDÉS!Miért nem értitek meg ,könyörgöm....nem akar természetesen szülni,mint ahogy én sem és kész ennyi,ne ragozd tovább!!!!
2010. dec. 9. 16:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!