Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudok pszihológustól...

Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.

Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?

2010. dec. 8. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
69%
első vagyok. Én ugyan nem értem meg de nem bántottalak.
2010. dec. 8. 17:29
 12/83 anonim ***** válasza:
72%
Miért nem mész el tényleg pszichológushoz?
2010. dec. 8. 17:32
 13/83 anonim ***** válasza:
93%
Ez nehéz dolog, sok mindent elfogadok és megértek, ha valaki az abortusz mellett dönt; előre eldönti, hogy eda-t fog kérni, mert retteg a fájdalomtól; stb.....de, hogy valaki, akinek (mivel nem írtad, hogy bármiféle fizikai komplikáció állna fenn) természetes úton születhetne babája, a félelmei miatt inkább felvágatja a hasát...hát...elgondolkodtató...sok esetben kényszerű dolog a császár (pl: barátnőm testvérének nem volt elég erős a gerincoszlopa, így féltek, hogy belerokkanna a szülésbe) Nem ítéllek el, csak azt nem értem, hogy lehet az ilyet előre ennyire komolyan eldönteni, egy császár már csak azért is járhat több komplikációval, mivel abszolút nem természetes módja a születésnek. Én most vagyok 12 hetes az első babámmal, nem vagyok az a kőkemény csaj a 48 kilómmal...de eszembe sem jutott ilyen...azt inkább elfogadom, ha valaki sokáig vajúdik, szenved, és kéri a császárt...de, ha meg sem próbálod...fogalmad sincs róla, mert nekem sincs, hogy pontosan mit is fogunk érezni...de tudom, hogy ez a világ rendje....egy foghúzás nem olyan természetes, mint ez. Tényleg nem ellened érvelek, inkább meggyőznélek!
2010. dec. 8. 17:37
 14/83 anonim ***** válasza:
56%
A napokban voltam kórházban és mondták hogy lehet szülni kérésre is császárral. Írni kell egy papírt hogy vállalod a császárt ás lehetséges mellékhatását.
2010. dec. 8. 18:17
 15/83 anonim ***** válasza:
79%

Hát az én véleményem az, szerintem nem elég a pszichológus, ő nem is tudom micsoda. Joshi Bharat például, nem hiszem, hogy annyira komolyan vennék egy ilyen véleményt, hogy elvégeznek egy komoly hasi műtétet a javaslatára.

Én úgy gondolom pszichiátriára kell menni, mert a pszichiáter orvos és azt el tudom képzelni, hogy ő adhat orvosi igazolást arról, hogy pánikbeteg vagy. De egy pszichológus? Bár ki tudja. De lehet adsz az orvosodnak és talál indokot a császárra.

2010. dec. 8. 18:18
 16/83 anonim ***** válasza:
15%
Bár a mostani sok halál eset a császár mellett szól.
2010. dec. 8. 18:21
 17/83 anonim ***** válasza:
33%
ne is torodj a hos anyakkal te ugy szulsz ahogy akarsz csak meg kell talalnod a megfelelo orvost...a jelenleginek dobd fel a temat es meglatod hogy mit szol hozza...valoszinuleg hogy segiteni fog es ketten kitalatok valamit...gondolom tisztaban vagy a csaszar kockazataival ... nehez lesz ez is de nem a vilag vege...en termeszetes uton akartam szulni de sajnos 36 hetesen kiderult hogy ez nem lehet akkor be voltam szarva nagyon de utolag nagyon orulok hogy csaszaros lettem...a masodik babamat szo nelkul csaszarral szulom...erdekes hogy te csak kerdezni szerettel volna es megis valszok helyett minositest kapsz, kozben meg lehet hogy mindannyiunknal jobb es turelmesebb anya leszel...
2010. dec. 8. 18:59
 18/83 anonim ***** válasza:
79%

2x szültem nagy babát (4,4 és 4 kilósak voltak) sima úton, örültem, hogy nem lett egyik sem császár.

Alternatív megoldásnak-sima szülés, de mégsem fáj:. ott az eda.

Én mind a kétszer kaptam.

2010. dec. 8. 19:14
 19/83 anonim ***** válasza:
93%

Tény hogy vannak akik sokat szenvednek de azért azt ne felejtsd el hogy az emberek (és a szülő nők is) zöme csak a legrosszabbat felhozza és meséli meséli. Persze egy nem nem szült nőnek ezek horrortörténetek, de hidd el nagyon nagyon sok nő van akinek gyors könnyű szülése volt, nem repedt vagy kapott 3 öltést és nem is fájt annira. Csak arra próbálok rávilágitani hogy én értem a félelmed de nem biztos hogy ANNNNYIRAAA szörnyű lesz!

Ez olyan mint az idősek egymás mellett a buszmegállóban: elmesélik egymásnak hogy fáj itt ott magas vérnyomás dagadt boka, cukorbetegség, szemem is rossz, ennyit szenvedek annyit szenvedek stb. Hallottál már olyat aki azt mesélni: te képzeld semmi bajom tök jól vagyok. Na ugyanez amikor a szülés szóba kerül, valahogy elsikkadnak a jó-könnyű szülések csak a horrorsztorik maradnak meg. Nem kell azért egy rémképként tekinteni a szülésre. Ha mégis is rossz élmény marad: hát istenem...Én is tul éltem meg mindenki más is. Sőt 5 hetem van a következőig és képzeld pup a hátamra ha megint órákat vajudok de most mit tudsz csinálni? Én inkább nem vágatom fel magam, de ze csak én vagyok.

2010. dec. 8. 19:18
 20/83 anonim ***** válasza:
45%

Hú, kezdődik...:)

Én sima szülést szeretnék, de úgy gondolom, hogy mindenkinek van joga eldönteni, milyen szülést szeretne. A 21. században legyen már választási lehetőség, hogy fájdalommentesen szeretne valaki császárral szülni, miért kell elítélni valakit emiatt. Az más, hogy a császár utáni napok fájdalmasabbak sokkal, mint a sima szülés után általában, de itt is vannak persze kivételek. Hadd döntse el az illető, az ő élete. És valóban nem lesz ettől valaki rosszabb anya, ha valaki császárral szül.

Komolyan, el sem hiszem. Megint császáros kérdés és kezdik lepontozni azokat, akik nincsenek a császár ellen. Annyira szánalmas, hogy vannak emberek, akik nem bírják elviselni azokat, akik másképp gondolkodnak.

És tényleg nem kell igazolás már ehhez. Én is kérhetek császárt, ha akarok, de nem szeretnék.

2010. dec. 8. 19:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!