Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?
Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.
Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?
Hát az én véleményem az, szerintem nem elég a pszichológus, ő nem is tudom micsoda. Joshi Bharat például, nem hiszem, hogy annyira komolyan vennék egy ilyen véleményt, hogy elvégeznek egy komoly hasi műtétet a javaslatára.
Én úgy gondolom pszichiátriára kell menni, mert a pszichiáter orvos és azt el tudom képzelni, hogy ő adhat orvosi igazolást arról, hogy pánikbeteg vagy. De egy pszichológus? Bár ki tudja. De lehet adsz az orvosodnak és talál indokot a császárra.
2x szültem nagy babát (4,4 és 4 kilósak voltak) sima úton, örültem, hogy nem lett egyik sem császár.
Alternatív megoldásnak-sima szülés, de mégsem fáj:. ott az eda.
Én mind a kétszer kaptam.
Tény hogy vannak akik sokat szenvednek de azért azt ne felejtsd el hogy az emberek (és a szülő nők is) zöme csak a legrosszabbat felhozza és meséli meséli. Persze egy nem nem szült nőnek ezek horrortörténetek, de hidd el nagyon nagyon sok nő van akinek gyors könnyű szülése volt, nem repedt vagy kapott 3 öltést és nem is fájt annira. Csak arra próbálok rávilágitani hogy én értem a félelmed de nem biztos hogy ANNNNYIRAAA szörnyű lesz!
Ez olyan mint az idősek egymás mellett a buszmegállóban: elmesélik egymásnak hogy fáj itt ott magas vérnyomás dagadt boka, cukorbetegség, szemem is rossz, ennyit szenvedek annyit szenvedek stb. Hallottál már olyat aki azt mesélni: te képzeld semmi bajom tök jól vagyok. Na ugyanez amikor a szülés szóba kerül, valahogy elsikkadnak a jó-könnyű szülések csak a horrorsztorik maradnak meg. Nem kell azért egy rémképként tekinteni a szülésre. Ha mégis is rossz élmény marad: hát istenem...Én is tul éltem meg mindenki más is. Sőt 5 hetem van a következőig és képzeld pup a hátamra ha megint órákat vajudok de most mit tudsz csinálni? Én inkább nem vágatom fel magam, de ze csak én vagyok.
Hú, kezdődik...:)
Én sima szülést szeretnék, de úgy gondolom, hogy mindenkinek van joga eldönteni, milyen szülést szeretne. A 21. században legyen már választási lehetőség, hogy fájdalommentesen szeretne valaki császárral szülni, miért kell elítélni valakit emiatt. Az más, hogy a császár utáni napok fájdalmasabbak sokkal, mint a sima szülés után általában, de itt is vannak persze kivételek. Hadd döntse el az illető, az ő élete. És valóban nem lesz ettől valaki rosszabb anya, ha valaki császárral szül.
Komolyan, el sem hiszem. Megint császáros kérdés és kezdik lepontozni azokat, akik nincsenek a császár ellen. Annyira szánalmas, hogy vannak emberek, akik nem bírják elviselni azokat, akik másképp gondolkodnak.
És tényleg nem kell igazolás már ehhez. Én is kérhetek császárt, ha akarok, de nem szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!