Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudok pszihológustól...

Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.

Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?

2010. dec. 8. 16:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/83 anonim ***** válasza:
82%

Gondolom egy alkalom nem elég, többször kell menni. A császárnak is vannak amugy jó kis komplikációi amiről lehet nem is tudsz.

De nem győzlek meg meg látom már eldöntötted...

2010. dec. 8. 17:01
 2/83 anonim ***** válasza:
75%
Hát, ha lelkiismeretes a pszichológus, akkor csak olyan esetben ad igazolást, ha tényleg ez a probléma áll fenn. Gondolom nem, de akkor biztos találsz olyat, akitől szerezhetsz, ezt vele kell megbeszélned.
2010. dec. 8. 17:06
 3/83 anonim ***** válasza:
75%
előző vagyok lemradt: lehet hogy sok pénzért elég csak egyszer elmenned. Ugy alsó hangon egy 100as.
2010. dec. 8. 17:07
 4/83 anonim ***** válasza:
63%
Tőllem már nem kellett komplikáltabb kismama annak idején, de rendesen megszültem a gyermekemet.
2010. dec. 8. 17:09
 5/83 anonim ***** válasza:
59%
Eldöntötted. De csak megkérdezem: a döntés előtt alaposan tájékozódtál a császármetszés lehetséges szövődményeiről, kockázatairól, és
2010. dec. 8. 17:10
 6/83 anonim ***** válasza:
36%
ja és így nem kell a pszihológus...
2010. dec. 8. 17:11
 7/83 anonim ***** válasza:
37%
ÉN is megértelek, tudom mit érzel. Nem kell igazolás, van olyan orvos ( sok) aki megcsinálja. Mindennek megvan az ára.
2010. dec. 8. 17:12
 8/83 anonim ***** válasza:
33%
látod ,mondtam kezdődik...
2010. dec. 8. 17:21
 9/83 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem sem biztos, hogy kell ehhez pszihológus. Jobban jársz, ha megkérdezed az orvosodat, hogy vállalj-e a császárt, ne a fórumozókra hallgass. Sok helyen állami kórházban is megcsinálják, úgyhogy, ha az orvosod nem vállalja, te pedig mindenképpen szeretnéd, akkor keress olyan rovost, aki megcsinálja indok nélkül.

(Bár szerintem jobban jársz a sima szüléssel, a másik mégis csak egy műtét, de a lényeg, hogy te döntesz.)

2010. dec. 8. 17:22
 10/83 A kérdező kommentje:

látom, látom ... számítottam rá, hogy egy ilyen kérdés kiírása után sokan legszívesebben eltiltanának a gyerekvállalástól... :)

Azoknak köszönöm akik megértik a döntésemet.

2010. dec. 8. 17:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!