Hogyan tudok pszihológustól "igazolást" szerezni a császárhoz? Tapasztalatok?
Ha eljön az ideje császárral szeretnék szülni ezt már eldöntöttem, csak ugye ahhoz indok kell. Több helyen olvastam, hogy ha viszek igazolást a pszihológustól, hogy betegesen félek a természetes szüléstől, az annak során bekövetkező, előre nem látható problémáktól (pl. elakad a baba és emiatt oxigénhiányos lesz, vákuumot, fogót kell használni; mindenféle repedések; elhúzódó vajúdás stb) akkor a dokinak meg kell császározni ha azt orvosilag semmi nem indokolja akkor is.
Van valakinek erre vonatkozóan tapasztalata? Egy alkalommal elég elmenni a pszihológushoz vagy többször kell menni, mert megpróbálja ezt a félelmet eltüntetni/kezelni és csak utána ad igazolást?
Gondolom egy alkalom nem elég, többször kell menni. A császárnak is vannak amugy jó kis komplikációi amiről lehet nem is tudsz.
De nem győzlek meg meg látom már eldöntötted...
Szerintem sem biztos, hogy kell ehhez pszihológus. Jobban jársz, ha megkérdezed az orvosodat, hogy vállalj-e a császárt, ne a fórumozókra hallgass. Sok helyen állami kórházban is megcsinálják, úgyhogy, ha az orvosod nem vállalja, te pedig mindenképpen szeretnéd, akkor keress olyan rovost, aki megcsinálja indok nélkül.
(Bár szerintem jobban jársz a sima szüléssel, a másik mégis csak egy műtét, de a lényeg, hogy te döntesz.)
látom, látom ... számítottam rá, hogy egy ilyen kérdés kiírása után sokan legszívesebben eltiltanának a gyerekvállalástól... :)
Azoknak köszönöm akik megértik a döntésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!